Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Το σοβαρό πρόβλημα της Ροδόπης
Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, διέκοψε το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της υπεράσπισης του πρώην προέδρου της ΝΔ και κουμπάρου του κ. Καραμανλή (και αφού όλα τα άλλα προβλήματα της Ροδόπης έχουνε λυθεί) για να κάνει επερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στην Κομοτηνή. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η πολιτική ζωή της χώρας που τα συμφέροντα ενός ιδιωτικού σταθμού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή, έχουν προτεραιότητα απέναντι σε αυτά των πολιτών του;
Η σύγκριση τώρα είναι απαραίτητη
Δημοσιεύουμε τα παρακάτω στοιχεία γιά όσους διαθέτουν έστω και ελάχιστη
«φαιά ουσία» για να μπορέσουν να συγκρίνουν αφού πρώτα αναζητήσουν και τα στοιχεία από τον αντίστοιχο ελληνικό φορέα για να διαπιστώσουν οι ίδιοι τι παράγει και τι εξάγει αυτή η χώρα Ένα είναι σίγουρο ότι τα οικονομικά δεδομένα στη γειτονιά μας έχουν αλλαξει αλλά εμεις επιμένουμε να αρνούμαστε την αλλάγή.Σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο αριθμός των μειοπικών αλλά κωφών πολιτών έχει αυξηθει πολύ τα τελευταία χρόνια σε επικίνδυνα ποσοστά Ούτε ρόδα για ποδήλατα μπορούμε να κατασκευάσουμε χωρίς υπρβολές.Οσο για την παιδεία ας το αφήσουμε το θέμα γιατί πονάει πολύ!
« Αύξηση των τουρκικών εξαγωγών κατά 10,25% το Σεπτέμβριο
Αύξηση κατά 10,25% σημείωσαν οι τουρκικές εξαγωγές το Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 9,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, την Παρασκευή, το Συμβούλιο Τούρκων Εξαγωγέων (ΤΙΜ), στο οποίο συμμετέχουν 61 εξαγωγείς από όλη την τουρκική επικράτεια.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010, οι τουρκικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12,45% και διαμορφώθηκαν στα 82,2 δισ. δολ.
Μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς στην άνοδο των τουρκικών εξαγωγών κατέχει η αυτοκινητοβιομηχανία, ο όγκος των εξαγωγών της οποίας ανήλθε, το Σεπτέμβριο, σε 1,46 δισ. δολ.
Ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, ο τομέας του έτοιμου ενδύματος με εξαγωγές ύψους 1,13 δισ. δολ. και της βιομηχανίας σιδήρου και ατσαλιού με 1,085 δισ. δολ.»
Θα φανεί στην κάλπη
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος λοιπόν με τον κ. Κοτσάκη, υποστηριζόμενος από το ΛΑΟΣ του οποίου είναι και πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής ο Μιχάλης Κακουλίδης. Ίσως η μνήμη μας να μην είναι καλή, αλλά δεν είναι ο ίδιος Μιχάλης Κακουλίδης που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μαρούδα «Αναγέννηση Πόλης», στις προηγούμενες εκλογές, ο οποίος συνδυασμός υποστηριζόταν από το ΚΚΕ; Για να δούμε τώρα που εντάχθηκε σε συνδυασμό με μεγαλύτερη δυναμική εάν θα καταφέρει να εκλεγεί.
Η ομάδα ΝΙΚΗΣ….!
Την πρώτη τους συνάντηση εργασίας είχαν την Πέμπτη το βράδυ στην Κομοτηνή, ο υπoψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Γεωργία Νικολάου, Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος.
Ο κ. Γιαννακίδης μίλησε για ισότιμους συνεργάτες δουλειάς με πίστη στην ενιαία περιφερειακή ταυτότητα και διάθεση για δουλειά βάσει ενός σοβαρού αναπτυξιακού προγράμματος που θα απαντά στην νέα πραγματικότητα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες ακολούθως επισκέφθηκαν την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, μίλησαν με κόσμο και εισέπραξαν μηνύματα αισιοδοξίας για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου.
Εξεταστική από το 1974 και μετά…
Δεν έχει πρόβλημα η Νέα Δημοκρατία για εξεταστική για την οικονομία, αρκεί να φτάνει μέχρι το 1981, είπε ο πρόεδρος της κ. Αντώνης Σαμαράς. Δύο παρατηρήσεις πάνω σε αυτή την τοποθέτηση μπορούμε να κάνουμε (κάποιος άλλος μπορεί να βρεί περισσότερες). Η μία, είναι ότι ίσως ο χρόνος να είναι υπερβολικός, όμως εφόσον είναι αποφασισμένος να πάει τόσο παλιά ο κ. Σαμαράς, γιατί να μην ξεκινήσει η εξεταστική από την εποχή της μεταπολίτευσης, το 1974. και δεύτερον, γιατί πρέπει να γίνει αυτή η εξεταστική, για να αποχωρήσει πάλι στη μέση της διαδικασίας η Νέα Δημοκρατία; Σε δουλειά να βρισκόμαστε ή νομίζουν ακόμα ότι δεν καταλαβαίνουμε;
50-500 και 500-10.000 Ε. πρόστιμα για πολίτες και καταστηματάρχες
Τα τσουχτερά πρόστιμα για τους καπνιστές άρχισαν να επιβάλλονται από χθες, όμως στην Κομοτηνή, ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος, ούτε βέβαια είδαμε το ενημερωτικό φυλλάδιο που σχεδίαζε να μοιράσει στους πολίτες η δημοτική αστυνομία. Είπαμε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας η ζωή κυλά με αργούς, μα πολύ αργούς ρυθμούς.
Και άλλος «Σύμμαχος»στο νέο Δήμο Κομοτηνής
Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προέδρου του τοπικού ΛΑΟΣ. Θα είναι λέει και υποψήφιος με τον Δημήτρη Κοτσάκη, στηρίζοντας το «τιτανοτεράστιο» έργο του δημάρχου μας. Μα πόσο προβλέψιμοι μπορούν να είναι ορισμένοι;
Είναι ατελείωτα
Συχνά πυκνά η Δημοτική Αστυνομία Κομοτηνής προχωρά σε κατασχέσεις εμπορευμάτων των πλανόδιων μικροπολιτών (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) που έχουν γίνει οικεία εικόνα στην πόλη μας. Δυστυχώς όμως αυτά τα φαινόμενα συνεχίζουν να πληθαίνουν. Όσα εμπορεύματα και να κατασχέσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί αντικαθιστούνται με καινούργια σε χρόνο dt. Μήπως αντί να τους κυνηγάμε πρωί βράδυ πρέπει η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα ώστε τα παράνομα εμπορεύματα να μην μπαίνουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: