Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Καλή μνήμη
Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν υποχωρούν, και στη μέση οι πολίτες, που πρέπει να αντέξουν και την αδιαλλαξία των ιδιοκτητών αλλά και την ατολμία της κυβέρνησης να κάνει κάτι για να σπάσει την παράνομη (λόγω της επίταξης) απεργία. Βέβαια από μια άποψη είναι κατανοητή η στάση της κυβέρνησης. Από τα μπλόκα των αγροτών τη δεκαετία του 90 σχεδόν κανείς δεν θυμάται τις ουρές και την ταλαιπωρία, αλλά όλοι θυμούνται ότι η αστυνομία ξεφούσκωσε τα λάστιχα των αγροτών.
Για τον καταλληλότερο
Αρνήθηκε να εμφανιστεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου και μόνο απέστειλε επιστολή, συνεχίζοντας το πολύ επιτυχημένο του κρυφτό με την απαίτηση των πολιτών για απαντήσεις. Θα έπρεπε να θυμάται τα λόγια του Ιούλιου Καίσαρα στην ομώνυμη τραγωδία του Σαίξπηρ «οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν από το θάνατό τους, ο γενναίος μία φορά μονάχα γεύεται το θάνατο».
Τα κινέζικα…
Με τα κινέζικα καταστήματα τι γίνεται τελικά; Ως γνωστόν οι τοπικοί φορείς ξεκίνησαν μία προσπάθεια να υπάρχει έλεγχος στην αγορά, ωστόσο τίποτα απολύτως δεν είδαμε στην πράξη. Την ίδια στιγμή, βέβαια όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στην φθηνή λύση του Κινέζου, ο οποίος δεν προσφέρει ποιότητα, αλλά χαμηλές τιμές. Και το αποτέλεσμα φαίνεται, αφού σε όλες τις γωνιές της πόλης φύτρωσαν κινέζικα υπερκαταστήματα, ζημιώνοντας φυσικά, τους καταστηματάρχες της πόλης.
Επικίνδυνες αποστολές στους δρόμους της Κομοτηνής!
Λακκούβες αγαπητοί αναγνώστες, πολλές λακκούβες! Τώρα που άρχισαν και οι βροχές να δείτε τι έχει να γίνει στους κακοφτιαγμένους και κακοσυντηρημένους δρόμους της πόλης. Είναι γνωστό το πρόβλημα και φυσικά είναι εντονότερο όσο περισσότερο απομακρύνεται κανείς από το κέντρο της πόλης. Κάποια στιγμή βέβαια πρέπει κάτι να γίνει, γιατί δεν αρκούν τα μπαλώματα και η κυκλοφοριακή αργεί να μπει σε εφαρμογή για να ξηλωθούν και να φτιαχτούν κάποιοι από τους δρόμους.
internet- ικα προεκλογική εκστρατεία
Το διαδίκτυο επιλέγουν πολλοί και πολλές υποψήφιοι για να προβληθούν. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι μία συμφέρουσα λύση γιατί απλά δεν κοστίζει τίποτα, αλλά οι υποψήφιοι ξεχνούν ότι δεν απευθύνονται μόνο στη νέα γενιά. Προς το παρών ωστόσο, δε διακρίνεται μεγάλη κινητικότητα, από πλευράς των υποψηφίων. Στο δήμο Κομοτηνής ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πετρίδης ανακοίνωσε συνολικά 58 ονόματα του ψηφοδελτίου του, ωστόσο ο Δημήτρης Κοτσάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Θα περιμένει τους άσσους μάλλον!
Ωκεανός
171 εκατ. ευρώ ξοδεύουμε ετησίως για τις μετακινήσεις των μαθητών σε όλη την Ελλάδα. Αν τα υπολογίσει κανείς αντιστοιχούν σε μισθούς 5.000 ατόμων ή κόστος 3.000 αυτοκινήτων με τους οδηγούς τους. Για κάποιους είναι σταγόνες στον ωκεανό; Ίσως να έχουν δίκιο. Αλλά επειδή όλες αυτές οι σταγόνες μαζεύτηκαν, έγιναν ωκεανός....
Ψήφος = άγνωστος Χ
Δυσκολεύεται ο πολίτης να παρακολουθήσει όσα κατά καιρούς διατυπώνουν τα κόμματα. Όλα έχουν βρει τη λύση και το καθένα την ερμηνεύει σύμφωνα με τα δικά του καταστατικά και πεποιθήσεις. Παραδείγματος χάρην ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να προσλάβουμε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους τον χρόνο, το ΚΚΕ θέλει να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι υπό τη δική του εποπτεία και δίνει 1400 ευρώ το μήνα βασικό μισθό, για τη ΝΔ ως συνήθως για όλα φταίει το ΠαΣοΚ και για το ΠΑΣΟΚ ισχύει η παροιμία «έγινε βασιλικότερος του βασιλέως». Κατά τα λοιπά οι πολίτες με βαριά καρδιά θα προσέλθουν στις κάλπες, όπως μέχρι τώρα φαίνεται, για να ψηφίσουν τι;
Κάρτα του πολίτη
Εντός του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την κάρτα του πολίτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιείται ως ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας και έγγραφο πολλαπλής χρήσης για τις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση. Επίσης πάνω στην κάρτα θα αναγράφονται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο ΑΦΜ, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός, καθώς και στοιχεία ιατρικού φακέλου που σήμερα αναγράφονται στο βιβλιάριο υγείας. Κανονικό φακέλωμα…. συγνώμη διευκόλυνση θέλαμε να πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: