Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Το Ελληνικό πνεύμα έκανε ξανά το θαύμα του.
Ακόμα ένας λόγος που όλοι οι Έλληνες θέλουν να μπούνε στα Πανεπιστήμια. Υπήρχε φοιτητής ο οποίος ενώ είχε περάσει τα 10 χρόνια σπουδών κρατούσε το δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες του τόπου που σπούδαζε, και το επινοικίαζε σε άλλους. Γιατί να πάρει πτυχίο και να είναι χωρίς δουλειά και εισόδημα, όταν μπορεί να δηλώνει φοιτητής και να έχει και 250 ευρώ το μήνα στην τσέπη;
Ζητούν εκκλησία στις εργατικές του Κικιδίου
Οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών του Κικιδίου ζητούν την ανέγερση μίας εκκλησίας στη γειτονιά τους, τουλάχιστον αυτό θέλουν οι πληροφορίες μας. Η πιο κοντινή στον οικισμό τους, όπως λένε είναι ο Άγιος Στυλιανός και οι ίδιοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν κυρίως τις Κυριακές, οπότε και δεν πηγαινοέρχονται τα λεωφορεία της αστικής δημοτικής συγκοινωνίας.
Να μας πουν τον τρόπο
Μυστική ψηφοφορία έκαναν χθες οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κάτι που θεωρείται δραστικό μέτρο από την πλευρά τους. Τις προηγούμενες αποφάσεις τους πως τις παίρνανε; Δια βοής, με κλήρο, διάβαζαν τον καφέ; Να μας το πουν για να μην τρέχουμε και εμείς στις κάλπες τον Νοέμβρη, και να γλυτώσουμε και ένα μήνα φωνές, αντεγκλήσεις και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον (πόσο μάλλον αν πάμε σε δεύτερη Κυριακή εκλογών).
«Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου θέλω»
Το είπαν άλλοι πριν από εμάς αυτό το σύνθημα και μάλιστα με επιτυχία, αλλά είναι πάντα επίκαιρο. Αρκεί μια βόλτα στο κέντρο της Κομοτηνής για να το μας το υπενθυμίσει. Προφανώς, κάπως σκέφτονται ή νιώθουν όσοι σταθμεύουν σε θέσεις ΑμΕΑ και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί. Είναι μία εικόνα που επαναλαμβάνεται, ξεχνάμε βέβαια ότι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και συμπολίτη είναι δείγμα πολιτισμού.
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ΕΝ.ΚΛΩ.
Πάλι στην Αθήνα μαθαίνουμε πως είναι οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας πραγματοποιώντας συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη σε μία προσπάθεια να μάθουν τελικά αν θα μείνουν χωρίς δουλειά. Επιστρέφουν σήμερα, αλλά ποιος ξέρει με τι αποτέλεσμα. Πάντως ο κ. Μουσουλίδης(διευθύνων σύμβουλος ΕΝΚΛΩ) το είπε ξεκάθαρα την προηγούμενη εβδομάδα, «θα περιμένουμε έως τις 29 Σεπτεμβρίου και μετά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο». Περιμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη κατάσχεση για την ΕΝ.ΚΛΩ. Οψόμεθα..
Η ΚΥΑ είναι η λύση;
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠαΣοΚ Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουτσούκος σε εκπροσώπους του Τύπου και των Μ.Μ.Ε της περιοχής ανακοινώθηκε πως βρέθηκε η λύση για το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους αλιείς της περιοχής, το φυτοπλαγκτό.
Η λύση, σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, έχει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ) που είναι έτοιμη και περιμένει να υπογραφεί. Το σχέδιο στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν οι αποζημιώσεις ονομάζεται «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου» και θα τεθεί σε εφαρμογή από την παραπάνω ΚΥΑ που συνυπογράφουν τα υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κοινοτικές οδηγίες που ορίζουν πως δεν μπορούν να υπάρξουν ενισχύσεις που επιφέρουν αθέμιτο ανταγωνισμό ξεπεράστηκαν με επιτυχία και είναι θέμα χρόνου «να πέσουν οι υπογραφές». Ας ελπίσουμε πως και αυτό δεν θα αποδειχτεί στο τέλος ένα πυροτέχνημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: