Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Φτάνει πια
Με δελτίο τύπου η ΠΑΜ-Θ ανακοίνωσε χθες ότι συνεδρίασε η γνωμοδοτική επιτροπή και ενέκρινε επενδυτικά σχέδιο ύψους 25.269.432 ευρώ με δημόσια επιχορήγηση 13.253.983. Μακάρι να εγκρίνει και πολύ περισσότερα αλλά έχει υποχρέωση από το νόμο να ανακοινώνει και σε ποιους εγκρίνονται οι επενδύσεις αυτές που επιχορηγούνται από λεφτά του ελληνικού λαού. Εκτός και αν τα έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο… όπως λέει και ο πρωθυπουργός της χώρας.
Σύγχρονος Τεχνοκράτης
Τέλος η «Σύγχρονη Πόλη», τέλος και η «Νέα Πορεία». Και άντε η «Νέα Πορεία» έκανε τον κύκλο της η «Σύγχρονη Πόλη» γιατί μας τελείωσε τόσο γρήγορα και έδωσε τη θέση της στην «Συμμαχία για το Νέο Δήμο Κομοτηνής»; Και τι συμμαχία. Θα γελάσουν αρκετοί όταν ανακοινωθούν τα ονόματα. Άλλοι πάλι μπορεί να κλάψουν αλλά αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι όλο εκπλήξεις και εμείς οι νεώτεροι θα μαθαίνουμε πως λειτουργούν οι παλιοί, με εμπειρία πολιτικοί!
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Κοτσάκης επέλεξε το Facebook, ως σύγχρονος τεχνοκράτης, για να ανακοινώσει το νέο λογότυπο του συνδυασμού του. Τώρα για όσους δεν χρησιμοποιούν τους διαδικτυακούς χώρους κοινωνικής δικτύωσης και προτιμούν να δικτυώνονται διαπροσωπικά, τότε το μέλλον που οραματίζεται ο κ. Κοτσάκης δε τους συμπεριλαμβάνει.
Απαξίωση
Ξανά απεργία ο ΟΣΕ, και είναι εύλογο το ερώτημα αν (πέρα από την Αθήνα όπου επηρεάζεται ο προαστιακός) ενδιαφέρεται πια κανένας. Οι οδηγοί φορτηγών απεργούν για μια εβδομάδα και χαλάει ο κόσμος, έχουμε ελλείψεις στα μαγαζιά, και αντιπαραθέσεις στη βουλή. Στον ΟΣΕ οι απεργίες, τρίωρες και πεντάωρες διακοπές βέβαια, γίνονται εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον και οι αντιδράσεις είναι πολύ λίγες. Δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθεί κανείς αν η απαξίωση του ΟΣΕ, την οποία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν είναι ήδη γεγονός, και το μόνο που μένει είναι να πέσει η αυλαία.
Αέρας ανανέωσης
Τα είκοσι πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα δώσουν τη μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου Κομοτηνής με το συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών» έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο επικεφαλής Γιώργος Πετρίδης.
Αέρα ανανέωσης διακρίνει κανείς διαβάζοντας τα ονόματα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής «άφησε» πίσω τη «Νέα Πορεία» θέλοντας να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Βέβαια αν οι πολίτες της Κομοτηνής θα το επιδοκιμάσουν θα φανεί στην κάλπη.
Σεβασμό
Πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, από όλους τους συνδυασμούς κατέχουν δημόσιες θέσεις. Μεμπτό φυσικά δεν είναι αλλά επιβάλλεται να μην τις χρησιμοποιούν για προσωπική τους προβολή. Γιατί αργά ή γρήγορα αυτό δε θα στραφεί μόνο εναντίον τους αλλά και εναντίον του συνδυασμού με τον οποίο είναι υποψήφιοι. Ακόμη όλοι οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να αποφεύγουν τις «γελοιότητες», όπως το να φωτογραφίζονται με ηλικιωμένους, που δεν γνωρίζουν, σε όποιο πανηγύρι βρεθούν ή να ποζάρουν με κυβερνητικά στελέχη που τυχαίνει να επισκεφθούν τις υπηρεσίες τους. Για πολιτικό πολιτισμό μιλάμε τα τελευταία χρόνια, καιρός να τον εφαρμόσουμε.
Και άλλος υποψήφιος Περιφερειάρχης από τη Ροδόπη.
Για τον Συνασπισμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποψήφιος θα είναι ο γεωτεχνικός Τάκης Χαρίτος, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Χαρίτος, που δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, συνόδευε τον γραμματέα του κόμματος κ. Δημήτρη Βίτσα στην επίσκεψή του ως μέλος της αντιπροσωπείας του Συνασπισμού στην περιοχή, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει για την υποψηφιότητα Χαρίτου: «η υποψηφιότητα του ΤΧ είναι πολύ καλή αλλά και πολύ φυσιολογική. Πρόκειται για ένα σύντροφό μας αλλά και ένα γνωστό παράγοντα της περιοχής που με τη ζωή και τη στάση του έχει προσφέρει πολλά και στο κίνημα της αριστεράς αλλά και σε όλα τα κοινωνικά κινήματα της περιοχής. Θα πλαισιωθεί από Αντιπεριφερειάρχες, άντρες και γυναίκες, που έχουν προσφέρει εξίσου σε όλους τους νομούς και έχουν αυτή τη δυνατότητα.»
Όσο για τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες; Όταν ερωτήθηκε για αντιπεριφερειάρχη στη Ροδόπη από τη μειονότητα ο κ. Βίτσας απάντησε ότι τον τελικό λόγο έχουν οι τοπικές οργανώσεις του Συνασπισμού αλλά το κεντρικό κόμμα θα επιθυμούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: