Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Μεγάλες φιλοδοξίες
Πολλά ορθογραφικά λάθη έχουν αρχίσει να εντοπίζουν οι αναγνώστες στις σελίδες μας. Ίσως φταίνε οι καινούριοι συντάκτες που δεν παραδίδουν θέματα γρήγορα, ίσως ο παλιός δαίμονας του τυπογραφείου έχει μετεγκατασταθεί στους υπολογιστές, ίσως να φταίει και το κακό το μάτι, αλλά εμείς υποφέρουμε… Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών αλλά έχουμε βάλει ένα φιλόδοξο στόχο.
Να «ανταγωνιστούμε» τις μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού που έχουν γίνει διάσημες για τα ορθογραφικά τους λάθη.
Μέχρι να εξαφανιστούν τα ορθογραφικά μας λάθη εντελώς, λοιπόν, θα πρέπει να ισχυριστούμε, όπως κάποιος συντάκτης αγγλικής εφημερίδας πολύ γνωστής για τα λάθη της (της Guardian), ότι τα ορθογραφικά λάθη που εντοπίζονται οφείλονται στην ποιότητα των αναγνωστών μας, και όχι στη μεγάλη τους συχνότητα.
Άφησαν τον οβολό τους
Τουλάχιστον τρία τουριστικά λεωφορεία είδαμε χθες στην Κομοτηνή. Επισκέπτες από Σκόπελο, παρακαλώ!, επίσης από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας έκαναν στάση στην πόλη μας. Φυσικά προορισμός τους ήταν ο Έβρος, αλλά το θετικό ήταν ότι σταμάτησαν στην Κομοτηνή και έκαναν βόλτες και αγορές από τα καταστήματα της πόλης, ενισχύοντας την τοπική αγορά, που πραγματικά ασφυκτιά από την οικονομική κρίση.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται
Πολλές φορές το έχουμε γράψει και θα συνεχίσουμε να γράφουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Δημοτική αγορά από πολλές οπτικές γωνίες: καθαριότητα, κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, διπλοπαρκαρίσματα κ.α.
Ίσως κάποια δημοτική αρχή αποφασίσει να δώσει τη δέουσα προσοχή και να βάλει λίγη τάξη στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας.
Το έλα να δεις γινόταν και χθες με τα αυτοκίνητα στη δημοτική αγορά, άσε τα σκουπίδια και τη δυσωδία στην πίσω πλευρά του κτιρίου, όπου οι επαγγελματίες μην έχοντας άλλη λύση πετούν τα απορρίμματα τους.
Και άλλο ανέκδοτο!
Τι είπες Αλέκο; Οκτώ μήνες για την Τσανάκλειο; Το άλλο με το κυκλοφοριακό το ξέρεις. Ε; αφού το ξέρεις, γιατί πιστεύεις ότι σου λένε; Περίμενε και μακάρι να σε διαψεύσουν!
Για να μη τα κάψει ο ήλιος
Κάποιοι ασυνείδητοι έχουν βολευτεί καταπατώντας το πράσινο και τον πεζόδρομο ανάμεσα και δίπλα από το ίδρυμα Παπανικολάου για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους κάτω από τη σκια. Λες και δεν υπάρχει ακριβώς δίπλα το πάρκινγκ. Όμως αυτοί πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί και διαθέτουν περισσότερη ευφυΐα από τους άλλους. Και καλά αυτοί μπορεί να πιστεύουν ότι θέλουν οι τροχονόμοι τι βλέπουν; Μόνο τους δρόμους; Κάθε μέρα περνούν από εκεί μπροστά!
Ξεκίνησε η κούρσα
Αγώνα δρόμου κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για την ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης. Έχει «οργώσει», ας μας επιτραπεί η λέξη εδώ επιτράπηκε να τη χρησιμοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ύπαιθρο για να βρει άξια στελέχη. Το ίδιο όμως κάνει και ο αντίπαλος τους κ. Γιώργος Παυλίδης μόνο που αυτός οργώνει τις πόλεις και τους φορείς… Όμως οι τελευταίοι δεν φέρνουν ψήφους.
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Ανοικτοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μεμονωμένα μνημεία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και μάλιστα η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Ε, όταν η τουριστική κίνηση έχει πιάσει πάτο τότε ο Έλληνας το γυρνάει στις προσφορές. Γιατί μη μου πείτε ότι το Λούβρο έχει μέρα με δωρεάν είσοδο;
Περαίωση για όλους
Υπερβολικά κρίνοντα τα προτεινόμενα ποσά για την περαίωση φορολογικών υποθέσεων από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπόμνημα που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών. Η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει αποδείξει ότι εκκρεμείς υποθέσεις δεν έκλεισαν με προηγούμενες περαιώσεις γιατί τους ζητήθηκαν να πληρώσουν σοβαρά πρόσθετα ποσά. Επομένως η νέα περαίωση θα πρέπει να έχει χαμηλά και προσιτά ποσά για όλους γιατί όσα και να ζητούν αυτή την εποχή από τον επαγγελματία δεν έχει να τα δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: