Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ο ΟΤΕ πάντα πρώτος!
Όσοι έχετε βαρεθεί το νούμερο του τηλεφώνου σας, όσοι δεν θέλετε να σας παίρνουν τηλέφωνο οι γνωστοί σας και να σας βρίσκουν, μην φοβάστε, ο ΟΤΕ είναι εδώ για εσάς. Μέσα στα πλαίσια της πιλοτικής αναβάθμισης του δικτύου του με οπτικές ίνες στην Κομοτηνή, ο ΟΤΕ αντικαθιστά τα ΚΑΦΑΟ (τα μεταλλικά κουτιά στην άκρη του δρόμου που έχουν τις τηλεφωνικές γραμμές). Όταν λοιπόν μεταφέρθηκαν οι γραμμές στο καινούριο ΚΑΦΑΟ απέναντι από το ΚΤΕΛ, οι τεχνικοί φαίνεται ότι δεν ήταν και πολύ προσεκτικοί, αφού κάποιοι από τους γύρω κατοίκους ανακάλυψαν πως την επόμενη μέρα οι γραμμές είχαν μπερδευτεί. Αλήθεια και αυτό το γεγονός, μαζί με το σπάσιμο κεντρικού αγωγού ύδρευσης, συμπεριλαμβανόταν στο «μεγάλο εγχείρημα του ΟΤΕ» στην Κομοτηνή για το οποίο μιλούσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Βουρλούμης στην πρόσφατη επίσκεψή του;
Προσωρινά φθηνό το πετρέλαιο θέρμανσης!
Ακούσαμε και κάτι θετικό, ότι φέτος ή καλύτερα από τις 15 Οκτωβρίου, αποκλείεται να εφαρμοστεί το μέτρο της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης με αυτή της κίνησης. Συγκινήθηκαν οι κύριοι της Αθήνας, ή μάλλον δεν έχουν έτοιμο τον μηχανισμό; Προφανώς το δεύτερο!
Και άλλη διακοπή στην υπόθεση Βατοπεδίου
Από την πίσω πόρτα έφυγε χθες ο Εφραίμ, προφανώς για να αποφύγει τα φλας των δημοσιογράφων. Μέχρι πότε όμως θα πηγαινοερχόμαστε στα δικαστήρια γιʼ αυτήν την υπόθεση; Και αυτή τη φορά κάποιος από τους Βατοπεδινούς αρρώστησε και τελικά θα επανέλθουμε δριμύτεροι στις 7 του Οκτωβρίου. Περιμένουμε με αγωνία!
Σιωπηρή παράταση…
Την Τρίτη έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Εσωτερικών για την ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα http://www.ekloges.ypes.gr/ των δαπανών και των εσόδων των συνδυασμών και των υποψηφίων, οι οποίες θα μπορούν να ελεχθούν και από τους πολίτες. Μέχρι τώρα από τον νομό Ροδόπης, δεν έχει καταθέσει τα στοιχεία του κανένας συνδυασμός, ούτε σε επίπεδο Δήμων αλλά ούτε καν σε επίπεδο Περιφέρειας. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται σε όλη την Ελλάδα, αφού μέχρι στιγμής έχουν εγγραφτεί μόνο 27 δημοτικοί συνδυασμοί συνολικά και 1 Περιφερειακός συνδυασμός. Φυσικά και δεν προξενεί έκπληξη το γεγονός αφού το φαινόμενο της τάσης των Ελλήνων να τα κάνουν όλα τελευταία στιγμή είναι γνωστό όπως το ίδιο γνωστό είναι το φαινόμενο των πολιτικών που κόπτονται περί διαφάνειας έχουν πρόβλημα να την εφαρμόσουν στην πράξη;
Παραμένει στο Φανάρι το δεξαμενόπλοιο
Κολλημένο στο Φανάρι παραμένει το δεξαμενόπλοιο από την Ελευσίνα. Οι όποιες προσπάθειες για ρυμούλκηση του έπεσαν στο κενό, και τώρα πλέον οι αρχές αναζητούν τρόπο να ξεφορτώσουν τα καύσιμα σε μικρότερο πλοίο, όμως υπάρχει κίνδυνος να προσαράξει και αυτό. Πάντως οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.
Συλλογή τηγανέλαιου
Η Συλλογή για Ανακύκλωση τηγανέλαιου δείχνει υπευθυνότητα και ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ευαισθησία που όπως φαίνεται διαθέτει ο Δήμος Αιγείρου που έχει τοποθετήσει δίπλα στο Δημαρχείο ειδικό κάδο για τη συλλογή χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων. Ας ελπίσουμε να δούμε παρόμοιους κάδους σύντομα και στην Κομοτηνή.
Όλα είναι ρευστά
Τρεις εβδομάδες περίπου έμειναν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψήφιων συνδυασμών στο Πρωτοδικείο. Στην Κομοτηνή όλα είναι ακόμα ρευστά αφού ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα έξι μέχρι στιγμής ψηφοδέλτια, επίσημα, δεν έχουν δοθεί. Συνεντεύξεις τύπου έχουν δώσει οι υποψήφιοι που έχουν στήριξη από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και δύο ανεξάρτητοι. Από τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τα εύσημα όμως θα πρέπει να δώσουμε στο Δήμαρχο Κομοτηνής που εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη θέση του ώστε να βρίσκεται ολημερίς και οληνυκτίς στην επικαιρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: