Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Δεν ανακαλύψατε την Αμερική
Δεν τη δασκαλέψανε καλά την υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηνής. Ο δικός της συνδυασμός δεν είναι ο πρώτος μειονοτικός συνδυασμός που διεκδικεί το Δήμο Κομοτηνής. Εκεί στη δεκαετία του ’50 είχε πεταχτεί πάλι ένα πυροτέχνημα αλλά έσβησε και δεν άφησε ούτε μυρωδιά.
Η Ελλάδα είναι μπροστά
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγ Ιλ, που κυβερνά τη χώρα από τότε που πέθανε ο πατέρας του, προετοιμάζεται να περάσει την εξουσία στο γιό του. Έτσι φαίνεται πόσο πίσω είναι οι άλλες χώρες από την Ελλάδα, οπού ήδη κυβερνούμαστε από τον γιό και εγγονό πρώην πρωθυπουργών, ενώ ο γόνος γνωστής Κρητικής οικογένειας και επίσης εγγονός πρωθυπουργού είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και όλα αυτά με δημοκρατικά μέσα, όχι με δικτατορία όπως οι Κορεάτες.
Πότε την αδίκησαν;
Πολύ επιλεκτική μνήμη έχει η υποψήφια Δήμαρχος από τη μειονότητα και νυν αντιδήμαρχος υγείας, πρόνοιας και πολιτισμού. Πότε ακριβώς ένιωσε να καταπατούνται τα δικαιώματά της; Έχει εντύπωση ότι πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες είχαν την τιμητική πρόταση από τον νυν πρωθυπουργό να συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ για τις ευρωεκλογές; Ή μήπως δεν έλεγε την αλήθεια όταν δήλωνε πως το ΠαΣΟΚ της έκανε μεγάλη τιμή;
Κοινωνικά κύτταρα
Αρχίζουν σιγά σιγά οι μορφωτικοί όμιλοι και οι ακαδημίες τα προγράμματα χορών, παραδοσιακών και μη. Και είναι καλό παρόλη την κρίση να βγούμε από το σπίτι, να συμμετέχουμε σε αυτούς τους συλλόγους όχι μόνο για τη διατήρηση της παράδοσης και την άσκηση, αλλά και γιατί τέτοιου είδους ομάδες φέρνουν τις τοπικές κοινωνίες πιο κοντά, κάτι που θα είναι ακόμα πιο απαραίτητο στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Εκ παροδρομής
Στο φύλλο της έκδοσης 17 Σεπτεμβρίου και στη στήλη «Ελεύθερες σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί» το Ελεύθερο Βήμα είχε φιλοξενήσει το άρθρο του έγκριτου συνεργάτη της κ. Κώστα Σαράφη με τίτλο «Να πάρει ότι του αξίζει». Εκ παραδρομής σε εκείνη την έκδοση δεν είχε δημοσιευτεί το όνομα του. Ζητούμε συγνώμη από το συνεργάτη και από τους αναγνώστες.
Συνδυασμών συνέχεια…
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο Δήμο Ιάσμου ετοιμάζεται ανεξάρτητος συνδυασμού του οποίου θα ηγείται μάλλον ο δήμαρχος Σώστη Καδή Ισμέτ. Στις Σάπες συνδυασμό ετοιμάζει ο πρώην βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και όπως φαίνεται στο νέο δήμο Αρριανών εκτός από το Χαλίτ Μεχμέτ υποψήφιος Δήμαρχος θα κατέβει και ο Εμίν Εμίνογλου, σημερινός πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης.
Σήμερα η μεγάλη μέρα
Οι μεγάλες πόρτες του Εφετείου Θράκης ανοίγουν για να υποδεχθούν τους κατηγορούμενους για την υπόθεση Βατοπεδίου. Εμείς ελπίζουμε η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, να πληρώσουν εκείνοι που έφταιξαν και να απαλλαγούν οι αθώοι, αν και όπως λέγεται η υπόθεση αυτή μόλις τώρα ξεκινά.
Όσο ζω ελπίζω
Ο Άγγλος πρέσβης το πρωί ήταν πολύ Άγγλος τελικά, αφού ήρθε 10 λεπτά νωρίτερα από ότι έλεγε το πρόγραμμα του. Φυσικά είναι πολύ αφελές να πιστεύει κανείς πως αυτές οι εθιμοτυπικές επισκέψεις, μπορούν να προσφέρουν «στην ανάπτυξη του τόπου», όπως συνηθίζουν να λένε οι αρχές της περιοχής μας, κάθε φορά που υποδέχονται διπλωμάτες αλλά όπως είπα και οι αρχαίοι Λατίνοι “dum spiro spero”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: