Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Μπορούμε
Πέρασε και η «φλόγα της αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία από την Κομοτηνή. Και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μάθαμε είναι ότι το 1/3 του εθελοντικού αίματος στην Ελλάδα δίνεται από την περιοχή της Θράκης. Επιτέλους βρήκαμε και κάτι στο οποίο είμαστε μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός φυσικά από την ανεργία και την έλλειψη πολιτισμού. Να που φαίνεται ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία, μπορούμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο, γιατί δεν το κάνουμε και αλλού;
Θέλουμε κι άλλη
Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης την Κυριακή. Στην Κομοτηνή πότε θα κάνουμε; Ή μήπως πρέπει να τον κάνουμε με το τραινάκι;
Ευχές και ενημέρωση από τους τροχονόμους
Μόνο θετικά μπορεί κανείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης να μοιράσουν στους μαθητές φυλλάδια που τους εύχονται καλή σχολική χρονιά και τους συμβουλεύουν πώς να κυκλοφορούν σωστά όταν περπατούν στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις, στο δρόμο αλλά και όταν είναι στο ποδήλατο, πως πρέπει να το φροντίζουν, τι πρέπει να φορούν, πώς να το κρατούν και φυσικά τους συμβουλεύουν να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.
Για τη διανομή των ειδικών ενημερωτικών φυλλαδίων μερίμνησε το τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ν. Ροδόπης κ. Κοκμοτός «βασικός άξονας της πρωτοβουλίας είναι το χτίσιμο και τη διαμόρφωση μίας σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης η οποία αποτελεί και τον μονόδρομο για τον ευρύτερο και απώτερο στόχο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων».
Η ευχή όλων των αστυνομικών του Νομού, όπως τη μετέφερε ο αστυνομικός διευθυντής είναι η χρονιά αυτή να είναι αναίμακτη και ιδιαίτερα για τα παιδιά που αποτελούν το πλέον ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας».
Να περιμένουν…
Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία βρέθηκαν ξανά, τη Δευτέρα το πρωί, στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για να θυμίσουν σε όσους ξεχνούν ότι περιμένουν να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους. Οι εργαζόμενοι αν και ζήτησαν να συναντηθούν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που βρισκόταν στην Κομοτηνή, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αυτό δεν κατέστη εφικτό διότι το πρόγραμμα του κ. Πεταλωτή ήταν φορτωμένο.
Στο περιθώριο των συναντήσεων του ο βουλευτής ΠαΣοΚ Ροδόπης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ. δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι λύσεις που υπάρχουν είναι λύσεις που δρομολογούνται μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες και διαδικασίες. Ούτε εκβιάζονται από κανέναν και φυσικά δεν μπορούμε να εκβιάσουμε και εμείς κανέναν. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η βιωσιμότητα εφόσον υπάρχουν συνθήκες και φυσικά υπάρχει και η ανταγωνιστικότητα, οι συνθήκες ανταγωνιστικότητας γιατί δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε, υπάρχουν και άλλες εταιρίες στην περιοχή μας οι οποίες ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και υπάρχουν και οι κοινοτικές προϋποθέσεις, θα πρέπει δηλαδή η οποιαδήποτε ρύθμιση να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση δουλεύει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και περιμένουμε φυσικά να δούμε και το αποτέλεσμα το οποίο είναι πάρα πολύ σύνθετο και πολύ απλό. Δεν πρόκειται για δημόσια εταιρία, δεν πρόκειται για δημόσια επιχείρηση και δυστυχώς χάσαμε πάρα πολύ χρόνο».
Λεφτά υπάρχουν (ξανά!)
Δεν ήταν μόνο μικρό το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν και άδειο! Όλοι γύρισαν πίσω με σκυμμένα κεφάλια. Αλλά «Λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε με σιγουριά ο πρωθυπουργός της χώρα απλά φέτος πρόσθεσε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να βρει που πάνε…
Δεν άντεξαν
Πρώτη μέρα χθες της σχολικής χρονιάς και πριν καλά καλά αρχίσει το σχολείο μερικά παιδάκια δεν άντεξαν... Λίγο η ζέστη και περισσότερο η καθυστέρηση έναρξης του αγιασμού ταλαιπώρησαν τα μικρά παιδιά του 8ου δημοτικού και είχαμε κάποια λιποθυμικά επεισόδια. Ευτυχώς δεν ήταν τίποτε το σοβαρό αφού με λίγο χυμό και μερικά λεπτά στη σκιά το χρώμα γύρισε στα προσωπάκια τους.
Το καλύτερο δώρο
Όλοι ευχήθηκαν χθες στο νομάρχη Ροδόπης αλλά το καλύτερο δώρο του το έκανε ο νομάρχης Ξάνθης και επίσης υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών. Για τη Ροδόπη υποψήφιος αντιπεφερειάρχης είναι ο Κώσταντίνος Μιχελής, για τον Έβρο ο Δημήτρης Πέτροβιτς, για την Καβάλα ο Αντρέας Μπαλίκας, για την Ξάνθη ο Κωσταντίος Ζαγναφέρης και για τη Δράμα ο Κωσταντίνος Καραβάς. Η έκπληξη για το νομό Ροδόπης βέβαια ήταν η επιλογή του κ. Μιχελή από τον Γ. Παυλίδη αφού από την προηγούμενη μέρα η ΝΟΔΕ Ροδόπης και η Ρηγίλλης είχαν συμφωνήσει να ανακοινώσουν τη υποψηφιότητα του Κυριάκου Μπαμπασίδη, με τη συναίνεση του τελευταίου. Όμως το πρωί της Παρασκευής τον Κ. Μπαμπασίδη ενημέρωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου το Ε. Στυλιανίδη λέγοντας του πως «μας πρόλαβαν τα γεγονότα»….

Δεν υπάρχουν σχόλια: