Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Όλοι στις πολεοδομίες
Ξανάρχεται για άλλη μια χρονιά, όπως τα πρωτοβρόχια, η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων. Σπεύσατε όσοι θέλετε να μην πληρώσετε πρόστιμο μετά στο κράτος. Αλλά και αν δεν σπεύσετε, δεν πειράζει. Του χρόνου με το καλό (ή στις επόμενες εκλογές) θα σας ξαναδοθεί η δυνατότητα και ποιος ξέρει, μπορεί τότε να είναι η τελευταία φορά.
Για το Δήμο κλείσαμε;
Τέσσερις θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο στην Κομοτηνή. Ο Γιώργος Πετρίδης με τον συνδυασμό «Κοινωνία των Πολιτών» και τη στήριξη του ΠαΣοΚ, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης με τη «Σύγχρονη Πόλη» που πήρε το χρίσμα της ΝΔ και τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., ο Νίκος Φακιρίδης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ και ο προσφάτως ανακοινωθείς Σταμάτης Μαρούδας με στο συνδυασμό «Κοινωνία Ισότητας και Αλληλεγγύης».
Ποτέ δε ξέρεις
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι προσφύγουν στη Πολεοδομία για να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους που διαθέτουν, σοφίτες, μπαλκόνια κλπ. Ας μη ξεχνούν ότι ζούμε στην Ελλάδα και τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά. Οι δε νόμοι αλλάζουν συνεχώς, γίνονται προσθαφαιρέσεις, με διευκρινήσεις και υποσημειώσεις ανάλογα με το πως το αντιλαμβάνεται η κάθε κυβέρνηση.
Όλοι στη συμπρωτεύουσα
Η καρδιά της Ελλάδας και της επικαιρότητας χτυπά δυνατά στη Θεσσαλονίκη την συμπρωτεύουσα αφού από την Πέμπτη είναι στην συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός. Το νέο υπουργικό του συμβούλιο συνεδρίασε εκεί χθες. Τα συνδικάτα, οι διοικήσεις επιμελητηρίων είχαν επίσης συναντήσεις εκεί ενώ πολλοί συνδικαλιστές καταφθάνουν σήμερα με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα για να «καλοδεχθούν» τον Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ. Ακόμα είναι εκεί οι δημοσιογράφοι και ότι άλλο διαθέτει αυτή η χώρα σε εξουσία. Όλοι αυτοί περιμένουν να μάθουν τι έχει μέσα το «μικρό καλάθι» του πρωθυπουργού και μαζί τους όλος ο Ελληνικός λαός. Περιμένουμε...
Μετράνε αντίστροφα
Ο ένας μήνας προθεσμία που έδωσε η πρώην υπουργός Υγείας για την εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους του κλειστούς χώρους έφερε χαμόγελα πάλι στα πρόσωπα των θεριακλήδων. Στην Κομοτηνή άλλες καφετέριες συμμορφώθηκαν και απαγόρευσαν το κάπνισμα και άλλες έχουν γίνει η τελευταία όαση των Κομοτηναίων καπνιστών. Όλοι περιμένουν τον επόμενο μήνα για να δουν κατά πόσο θα εφαρμοστεί και αυτός ο νόμος.
Αλλαγές
Το υπουργείο Παιδείας ανακατεύει συνέχεια την τράπουλα. Το πιο πρόσφατο χαρτί που έβαλε στο τραπέζι είναι το νέο πιλοτικό ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Όλες οι τάξεις του δημοτικού θα σχολούν στις 2 και εμπλουτίζεται το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Καλό είναι φυσικά που οι αλλαγές ξεκινούν από την πρωτοβάθμια αυτή τη φορά αλλά εκείνη η κατάργηση της βάσης του 10 έχει κάνει τους πολίτες δύσπιστους και υποψιασμένους απέναντι στις καινοτομίες της κ. Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: