Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Παρεκτροπές
Σε παρωδία κατέληξε η προχθεσινή συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δημάρχου του συνδυασμού «Αναγέννηση Κομοτηνής» κ. Σταμάτη Μαρούδα.
Δεν έφτασαν οι αλλεπάλληλες αλληλοδιαψεύσεις μέσω δελτίων τύπου, χρησιμοποιήθηκε και ο δημόσιος λόγος για να εξηγηθούν τα ανεξήγητα. Γεγονός είναι ότι τις συναντήσεις ο κ. Μαρούδας τις κάνει και το γνωρίζουμε όλοι. Τώρα βέβαια τι συζητάνε μόνο αυτοί γνωρίζουν.
Ποτέ δεν είναι αργά
Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όχι μόνο για να πάρουν το ισότιμο απολυτήριο του Γυμνασίου, αλλά και για να προχωρήσουν στο Λύκειο και πολλές φορές να περάσουν και σε πανεπιστήμια. Είναι ένα παράδειγμα για όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ζωή τους προσπέρασε και δεν υπάρχουν πια ευκαιρίες.
Θύμα ξυλοδαρμού
Επίθεση δέχθηκε χθες το πρωί, την ώρα που έφευγε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της, η διευθυντρια της Α΄ ΔΥΟ Καβάλας. Ένας αλλοδαπός της επιτέθηκε με σκοπό να τη ληστέψει και όταν αυτή αντιτάθηκε αυτός τη χτύπησε αλύπητα.
Παρόμοιο περιστατικό δεν έχει σημειωθεί στην ΑΜ-Θ, είναι όμως δείγμα και απόρροια όλων όσων ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Επιχειρηματίες περιμένουν να ακούσουν αναπτυξιακά μέτρα
''Χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα και αυτά περιμένουμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό στην καθιερωμένη ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. Χρειάζονται μέτρα για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, για την πάταξη της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στην αγορά. Πήραμε ένα πρώτο δείγμα γραφής από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδη. Δηλώσεις αναμφίβολα θετικές που όμως δεν θα υλοποιηθούν εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα που εισηγείται το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία αναμφίβολα θα πλήξουν για μια ακόμα φορά τα νοικοκυριά''. Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γ. Κασιμάτης εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει στη δήλωσή του ότι η εικόνα της αγοράς δυστυχώς δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση τους τελευταίους μήνες αφού περισσότερα από 170.000 λουκέτα πανελλαδικά μέχρι το τέλος του 2011 ετοιμάζονται να βάλουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ποσοστό της ανεργίας ήδη ξεπερνά το 20%.
Από γρήγορο… αργό
Σέρνεται το Internet αυτές τις μέρες στην Κομοτηνή. Δεν ξέρουμε αν ευθύνεται γι’ αυτό η εγκατάσταση των οπτικών ινών που θα μας προσφέρουν γρήγορο Internet στο εγγύς μέλλον όμως αυτό που ξέρουμε είναι τα παγία δεν μειώνονται ποτέ, άσχετα από τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αν αυτό γινόταν σε κάποια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα τότε ο θιγόμενος θα ζητούσε και αποζημίωση. Αλλά αυτά είπαμε… σε μία άλλη χώρα, ίσως και πόλη.
Επιμένουν
«Ήρθαμε για να μαζέψουμε λεφτά» είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τη ρύθμιση χρεών που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, η γ.γ. Εργασίας κ. Αθηνά Δρέττα.
Καμία αντίρρηση κ. γενικέ, να τα μαζέψετε. Αλλά από πού και ποιος πρώτα; Ο κ. Παπακωσταντίνου θα μας τα πάρει, ο κ. Λοβέρδος, η ΔΕΗ, το πετρέλαιο θέρμανσης; Το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουν να πάρουν αλλά οι τσέπες των επαγγελματοβιοτεχνών είναι άδειες και αν δεν το καταλάβετε τότε μαύρα τα γραμμένα μας…
Μειώθηκαν οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες για τους αγρότες
Μειωμένες κατά 25% ή 25 εκατ. ευρώ μηνιαίως ήταν το τελευταίο τρίμηνο οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ -η μείωση αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. στο σύνολο 2010. Κατά 38% μειώθηκαν οι συνταγές με μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων,
Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του ΟΓΑ 76.000 αγρότες δεν είναι ενήμεροι ασφαλιστικά. Τώρα αν αυτό είναι θετικό μέτρο για τους ελάχιστους που μείνανε στην ύπαιθρο δε θα αργήσει να το «καταλάβει» ο διοικητής. Βέβαια η περιφέρεια απέχει πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα αλλά έστω και με ταξιδιωτικό περιστέρι τα μαντάτα θα φτάσουν και είναι δυσάρεστα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: