Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Εμείς έχουμε τον περιφερειάρχη
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπυρίδωνας Κουβέλης, θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση στην τελετή εγκαινίων της νέας συνοριακής διόδου ΚΥΠΡΙΝΟΥ - ΙΒΑΪΛΟΒΓΚΡΑΝΤ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 από τις Α.Ε., τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Georgi Parvanof. Τελικά πολύ καλή δουλειά κάνει η Νομαρχία Έβρου. Όλα τα γεγονότα εκεί συμβαίνουν. Εμείς όμως στη Ροδόπη έχουμε Νομάρχη που θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ. Να μη τα θέλουμε και όλα δικά μας….
Λεφτά ζητούν κι αυτοί
Θα απέχουν από τα καθήκοντα τους στις προσεχείς εκλογές οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση , σε περίπτωση που δεν καθοριστεί έγκαιρα από το υπουργείο Εσωτερικών, το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της- έχει ενημερώσει με έγγραφο της το υπουργείο Εσωτερικών, ότι από το 2005 η εκλογική αποζημίωση που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενσωματώθηκε στα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης, τα οποία από 365 ευρώ, με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μειώθηκαν κατά 20% και έφτασαν τα 295,50 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε καν τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, πόσο μάλλον την απασχόληση τους στη διαδικασία των εκλογών.
Έκαναν και τη διαβούλευση
Πήγε, χαιρέτησε και απήλθε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, την πρώτη μέρα της κοινωνική διαβούλευσης, για να παραστεί στην τελετή αφή της φλόγας των Special Olympics. Αυτή ήταν η παρουσία του κ. Κοτσάκη στην πρώτη μέρα της διημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής. Σχεδόν όλη η «Σύγχρονη Πόλη» έδωσε το παρόν συμμετέχοντας στην «ανοιχτή» διαβούλευση, πολλοί φορείς και σύλλογοι της πόλεις πήραν μέρος στη διαδικασία που αποτέλεσμα είχε την καταγραφή 92 προτάσεων. Προτάσεις που ο Δήμαρχος Κομοτηνής παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ, με την ολοκλήρωση τη διαβούλευσης, μένοντας όμως στις «γενικές αρχές». Ακόμη ο κ. Κοτσάκης δήλωσε πως θα συμπεριλάβει στο νέο του επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-2014 τις προτάσεις που καταγράφηκαν.
Όπου φύγει… φύγει
40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι επιβιβάστηκαν στο «τρένο της φυγής» με προορισμό τη σύνταξη. Αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Μέχρι και πέρυσι 15-18 χιλιάδες υπάλληλοι συνταξιοδοτούνταν κάθε χρόνο. Η μεγαλύτερη αύξηση στις αποχωρήσεις, παραπάνω από 100%, αφορά τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία 11.500 εκπαιδευτικοί υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης. Παρόμοια είναι η εικόνα και στις ΔΕΚΟ. Οι αιτήσεις υπερδιπλασιάστηκαν. Βέβαια από πού θα βρει χρήματα το κράτος για να τους πληρώνει όλους αυτούς είναι ένα άλλο θέμα… Για να μιλήσουμε για το ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρουν…
Εταιρείες μαϊμού
Καβαλιώτης επιχειρηματίας συνελήφθη για υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος του δημοσίου. Συγκεκριμένα ο συλληφθής προέκυψε ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο επιστροφής ΦΠΑ, ποσού 7,3 εκατ. ευρώ, σε 12 εταιρείες μαϊμού. Οι παραπάνω εταιρείας εμφάνιζαν ότι εξήγαγαν μεγάλες ποσότητες τυπογραφικού υλικού στη Βουλγαρία ενώ στην πραγματικότητα τα φορτία περιείχαν άχρηστα υλικά. Κρίμα τόσο μόχθος… Ούτε 10 δεν πρόλαβε να τα κάνει πριν τον πιάσουν.
Μας τέλειωσε η ΑΓΡΟΓΗ
Το πρώτο νομοσχέδιο με το οποίο γίνεται πράξη η κατάργηση οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται η κατάργηση 20 οργανισμών και επιχειρήσεων, ενώ υπάρχουν και συγχωνεύσεις οργανισμών. Επίσης, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους, προβλέπεται η απόλυση των εργαζομένων της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Την θυμάστε την Αγρογή ε; Είναι εκείνη η εταιρεία που επί ΝΔ τα ρουσφέτια έδιναν και έπαιρναν, για το καλό πάντα των αγροτών…
Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στους άλλους οργανισμούς που καταργούνται, θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Το τακτικό προσωπικό των υπό λύση και εκκαθάριση εταιρειών, μετά από αίτηση στην οποία εκφράζει την προτίμησή του μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και αξιοποιείται σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
Αντίθετα σε ό,τι αφορά την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. το προσωπικό της οποίας προσελήφθη τελευταίο στην εν λόγω εταιρεία με βάση την από 4 Αυγούστου 2009 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλονται οι συμβάσεις εργασίας του.
Αρώματα
Στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας επρόκειτο να διοχετευτούν 2.500 συσκευασίες παραποιημένων αρωμάτων γνωστών εταιρειών, που εντόπισαν οι αρχές το πρωί, στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία.
Τα αρώματα ήταν φορτωμένα σε λεωφορείο προερχόμενο από την Πολωνία και ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες κρύπτες μέσα στο όχημα. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα αρώματα φορτώθηκαν στο λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία των τελωνειακών των Κήπων, αφού, όπως τόνισε ο διευθυντής του συνοριακού σταθμού, Γιώργος Αντωνάκης, μια από τις βασικές αποστολές των τελωνειακών είναι η προστασία της εσωτερικής αγοράς από προϊόντα «μαϊμούδες».
Ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου συνελήφθησαν, ενώ τα αρώματα κατασχέθηκαν.
Το Μάιο οι τελωνειακοί στους Κήπους εντόπισαν 1.500 συσκευασίες αρωμάτων «μαϊμού» σε λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: