Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ασθενείς
Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ για στήριξη των υποψηφιοτήτων Μ. Κογιομτζή και Γ. Πιλιλίτση για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και των Δήμο Μαρώνειας – Σαπών αντίστοιχα, τους βρήκε και τους δύο «ασθενείς». Ο Μ. Κογιομτζής ήταν στο Νοσοκομείο για να κάνει αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και ο Γ. Πιλιλίτσης ήταν με 40 πυρετό κλινήρης στο σπίτι. Ευκαιρία για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων…
Στις Φέρες ο Γιαννακίδης
Στον Έβρο και συγκεκριμένα στις Φέρες ήταν χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ του ΠαΣοΚ. Άρης Γιαννακίδης. Φαίνεται άρχισαν οι διεργασίες για εξεύρεση συνεργατών και όλα όσα διαδίδονται για το Δήμαρχο Φερών ευσταθούν. Ο χρόνος θα δείξει.
Παραπληροφόρηση
Όλοι ήμασταν αποδέκτες της παραπληροφόρησης της προηγούμενης εβδομάδας για την υποψηφιότητα του Άρη Γιαννακίδη. Κάποιοι βέβαια ενέδωσαν και υιοθέτησαν αυτούσια όσα με e-mail τους αποστέλλονταν. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή e-mails για τα αρνητικά και τα θετικά της υποψηφιότητας του Νομάρχη Ροδόπης, τα οποία όπως γράφουν θα τα εκμεταλλευτεί προεκλογικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ ο Νομάρχης Ξάνθης. Είδομεν…
Ομοιάζουν
Αυτοδιοικητικές επιλογές έκαναν τα δύο μεγάλα κόμματα για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες ΑΜ-Θ. Η ΝΔ με ανακοίνωση της στηρίζει την υποψηφιότητα του Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδη που έχει εκλέγει τρεις φορές Νομάρχης και είναι αποδεκτός από τη μειονότητα, χαρακτηριστικό που διακρίνει και το Νομάρχη Ροδόπης, Α. Γιαννακίδη, εκλεκτό του ΠαΣοΚ για την ΠΑΜ-Θ και δύο φορές εκλεγμένο Νομάρχη.
Δε θα είναι υποψήφιος
Για μία ακόμη φορά, ο συμπαθής Δήμαρχος Ν. Σιδηροχωρίου, κ. Κ. Βαρβάτος βρήκε ευκαιρία στη συνάντηση των Σιδηροχωριτών και επανέλαβε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως θέλει να αφήσει μία γλυκιά ανάμνηση για το έργο που πρόσφερε στους συμπολίτες του και να είναι ο πρώτος και ο τελευταίος Δήμαρχος του Σιδηροχωρίου. Ο κ. Βαρβάτος αποφάσισε να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη, τη διδασκαλία και να αφήσει πίσω τον έρωτα του για την αυτοδιοίκηση.
Καιρός να περάσουμε στην πράξη
“Δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργείου είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, για την ισότιμη ένταξη των παιδιών στην κοινωνία και την οικονομία”, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας.
Στην ανακοίνωση τονίζεται, ιδιαίτερα, ότι το υπουργείο αποκλείει κατηγορηματικά τη διδασκαλία των μειονοτικών μαθητών από Τούρκους μετακλητούς εκπαιδευτικούς, πέραν των ήδη υπηρετούντων με βάση τις διμερείς ρυθμίσεις. Εξάλλου, σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφρασθεί για το κενό των δασκάλων που μπορεί να προκύψει στο μέλλον στα μειονοτικά σχολεία από τη μη εισαγωγή εφέτος στην Ακαδημία, το υπουργείο τονίζει ότι με την πλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2011-12 θα έχουν αποφοιτήσει 38 ακόμη φοιτητές, ενώ ο κατάλογος των αδιόριστων αποφοίτων αριθμεί 224 αποφοίτους.
Ωραίες οι ανακοινώσεις περί αναβάθμισης αλλά μήπως να περνούσαμε και στην πράξη;
Στάση εργασίας την Τετάρτη
Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαζομένους στον ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του οργανισμού. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη πεντάωρη στάση εργασίας.
Την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει, μαζί με τους εργαζομένους στα λεωφορεία, 5ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ, τις ίδιες ώρες την Πέμπτη, θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.
Ο Γ. Πεταλωτής για τον ανασχηματισμό
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σχετικά με το χρόνο και το εύρος του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνειο ανασχηματισμός και ποιο θα είναι το εύρος του, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση, αν θα υπάρχουν ανακοινώσεις για ανασχηματισμό ή για οποιεσδήποτε αλλαγές.
Για το αν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα όσοι αρνήθηκαν την πρόταση να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές,ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι "δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα".
Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι "όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα έρχονται και παρέρχονται.Το θέμα είναι ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: