Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Καταστρέφουν την προβλήτα
Εκτός από το χώρο που καταλαμβάνουν, και τη ρύπανση που προκαλούν τα παροπλισμένα πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καταστρέφουν και τις εγκαταστάσεις τις προβλήτας. Όπως είναι εμφανές και στη φωτογραφία οι άγκυρες δεν είναι αρκετές για να συγκρατήσουν τον όγκο των πλοίων που με την μπουκαπόρτα πάνω στην προβλήτα καταστρέφουν την άσφαλτο.
Αδιαφορία…
Οι πολλές ζέστες και η αδιαφορία είναι η αιτία που η δενδροφύτευση στην είσοδο της Κομοτηνής βρίσκεται σε αυτά τα χάλια. Τρία μικρά δεντράκια έχουν απομείνει και αυτά είναι καταδικασμένα αφού τα χόρτα τα έχουν πνίξει. Όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός για ευοδωθεί μία τέτοια προσπάθεια γιατί συνεχίζουν κάποιοι τέτοιου είδους ενέργειες; Όλα πια για το θεαθήναι; Υπευθυνότητα μηδέν; Είναι ικανοποιημένοι με το θέαμα που αντικρίζουν σήμερα οι πολίτες ή νομίζουν ότι δεν έχουν μάτια για να βλέπουν και να παρακολουθούν τι γίνεται στην πόλη τους;
Φτάνει πια…
Η μεγάλη κινητή τηλεφωνία COSMOTE που ουκ ολίγα χρήματα ξοδεύει για διαφήμιση και τα τιμολόγια των πελατών της τα εισπράττει σε λιγότερο από ένα μήνα άλλως διακόπτει τη σύνδεση, διατηρεί για τον εαυτό της προνομιούχο τρόπο πληρωμής και ασυζητητί. 90 με 120 μέρες για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωσή της. Αλήθεια πως είναι δυνατόν κάποιος να απαιτεί να εισπράττει τις οφειλές σε αυτόν άμεσα αλλά για να εξοφλήσει αυτός τις δικές του να θέτει όριο 3-4 μηνών με το «έτσι θέλω»; Τόσος εγωκεντρισμός...από μία ελληνική εταιρεία που τη στήριξαν όλοι οι έλληνες!
Καλή τύχη…
Άνοιξε επιτέλους για το κοινό το μουσείο του ιδρύματος Παπανικολάου, για τρεις μόνο ώρες βέβαια και μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Καλή τύχη αν θελήσετε να επικοινωνήσετε κάποια άλλη εργάσιμη μέρα με το ίδρυμα, αφού στο τηλέφωνο επικοινωνίας δεν θα υπάρχει απάντηση. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο σε αυτή την πόλη εάν θέλουμε να θεωρούμαστε πόλη πολιτισμού;
Καφέ στο τουριστικό
Σπεύσατε όλοι στην «Κοινωνική Διαβούλευση Κοινωνίας Πολιτών» του Δήμου Κομοτηνής που διοργανώνεται την Δευτέρα και την Τρίτη στο Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας. Θα σας πάει λεωφορείο στην εκδήλωση, θα πιείτε το καφεδάκι σας με θέα την Κομοτηνή και θα μπορέσετε να πείτε και τη γνώμη σας για την Κομοτηνή του μέλλοντος, μιας και η Κομοτηνή του παρόντος δεν λέει και πολλά πράγματα.
Διαψεύδει ο ΛΑ.Ο.Σ. το Μαρούδα
Επιστολές και απαντήσεις ανταλλάσουν ο επικεφαλής της «Αναγέννησης Κομοτηνής» με τους πρώην υποστηρικτές του. Σε δελτίο που εξέδωσε χθες η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ροδόπης διευκρινίζει που, πότε, αλλά και πόσες συναντήσεις υπήρξαν αλλά και πόσες τηλεφωνικές συνομιλίες. Μάλιστα αναφέρονται και στη στήριξη που παρείχαν προ τετραετίας στον κ. Μαρούδα. Επιλογή για την οποία «πληρώνουν το τίμημα» ενώ για μία ακόμη φορά τονίζουν ότι όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου είναι αλήθεια.
Που είναι η λογική;
Δεν ξέρω πόσο ακόμη μπορούμε να ακούμε και να διαβάζουμε ανοησίες όπως τις παρακάτω κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι και όχι αυστηρά το δάχτυλο. Τέτοια αιτήματα από όλους όσους θέλουν να λέγονται Έλληνες, αν δεν είναι υπερβολές (επιεικώς), είναι τουλάχιστον ΑΝΟΗΣΙΕΣ!
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»: «Όσον αφορά την παιδεία οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες Πόντιοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους αδικούνται έναντι άλλων κοινωνικών ομάδων. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά τους αδικούνται όταν καλούνται να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επί ίσης όροι με τα άλλα Ελληνόπουλα. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα παιδιά τους συναντούν σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες λόγω του ότι δεν γνωρίζουν πολύ καλά την νεοελληνική γεγονός που παίζει ως κοινή ομολογία όλων σημαντικό ρόλο στην όλη εκπαιδευτική τους εξέλιξη. Οι νεοπρόσφυγες νοιώθουν αδικημένοι διότι την ίδια στιγμή αντιμετωπίζεται με κάθε ευαισθησία και σοβαρότητα το θέμα της ένταξης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας αλλά και της Ελληνικής Ομογένειας με την ευνοϊκή ρύθμιση της μισής εισακτέας ύλης και της ποσόστωσης εισαγωγής ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα. Έτσι λοιπόν ζητούν από την πολιτεία να συγκρίνει τα ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των δικών τους παιδιών με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας και να προβεί στη λήψη των απαραίτητων εκείνων μέτρων προς αποφυγή φαινομένων αποκλεισμού και περιθωριοποίησης έστω για λίγα ακόμη χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: