Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Μπορεί να γίνονται και θαύματα
Δεν είναι δυνατή η δημοσίευση της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2010, λόγω του ότι η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ.
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «μετην αναμενόμενη χρηματοδότηση και την ομαλοποίηση της λειτουργίας της εταιρίας, αναμένεται να δημοσιευτούν οι ως άνω ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α΄ τριμήνου 2010 και η εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του 2010. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργούν οι προϋποθέσεις επιστροφής της μέτοχής της στη διαπραγμάτευση και στη συνέχεια, εφόσον πληρωθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, της μετάφοράς της από το καθεστώς επιτήρησης στη κανονική διαπραγμάτευση». Αυτοί ακόμα πιστεύουν σε θαύματα… Δεν εξηγείται αλλιώς…
Προς τι τα παράπονα;
Πρέπει να το πάρουν απόφαση όλοι οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες πως το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος ισχύει για όλους. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αυτή τη φορά στον κανόνα. Θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού δεν υφίσταται και όλα αυτά περί μείωσης του τζίρου δεν είναι και σοβαρά… Ο Έλληνας δε θα σταματήσει να βγαίνει έξω. Ίσως πεισθεί να μειώσει το τσιγάρο. Ε αυτό μπορεί να μην καλό στις τσέπες μερικών αλλά θα κάνει καλό στην υγεία πολλών.
Απαισιόδοξοι το 80% των Ελλήνων
για την πορεία της χώρας
Απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι είναι οι ¨Ελληνες. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.
Το 80% των Ελλήνων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας σύμφωνα με δημοσκόπηση. Δύο μονάδες κάτω το ποσοστό της κυβέρνησης σε 4 μήνες, αλλά το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 7,5 μονάδων από τη Ν.Δ, η οποία δεν εισέπραξε τίποτε από τη φθορά. Στα ίδια τα ποσοστά τα άλλα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει και των Οικολόγων Πρασίνων που ανεβαίνουν. Πρώτη εμφάνιση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκεκριμένη εταιρία δημοσκοπήσεων, με 1,7%..
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.600 ατόμων από την περασμένη Πέμπτη έως τη Δευτέρα.
Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 μονάδων από τη ΝΔ, αλλά σημειώνει πτώση δύο μονάδων στο ποσοστό του (από 30,6% σε 28,6%) ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να διατηρεί το ποσοστό της στα ίδια επίπεδα (21,1% από 21%). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 9% (8,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ο ΛΑΟΣ το 6,8% (από 6,9%), ο ΣΥΡΙΖΑ το 2,8% (από 3,2%) οι Οικολόγοι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 2,8% (από 1,9% ). Η Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνει το 1,7% των προτιμήσεων. Το άκυρο / λευκό, φτάνει στο 17% (15,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 10,2% (από 12,1%).
Στο ερώτημα εάν οι κάλπες στήνονταν αύριο, οι πολίτες απαντούν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ 28,6%, ΝΔ 21,1%, ΚΚΕ 9%, ΛΑΟΣ 6,8%, ΣΥΡΙΖΑ 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 1,7%
Απεργία πείνας θα κάνουν οι περιπτερούχοι
Πανελλαδική απεργία για τις 9 και τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 αποφάσισε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και απεργία πείνας στις 8 Σεπτεμβρίου μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συρρικνούμενα ποσοστά κέρδους τους.
Η ομοσπονδία ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε άμεσο καθορισμό ποσοστών κέρδους στους επαγγελματίες του κλάδου.
Με τη συμμετοχή των προέδρων 44 πρωτοβάθμιων σωματείων από ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, η έκτακτη γενική συνέλευση των περιπτερούχων, στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο κλάδος με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, από τον οποίο και ζήτησαν οριστική λύση στο θέμα του καθορισμού ποσοστών κέρδους για τα προϊόντα που εμπορεύονται.
Επίσης, οι περιπτερούχοι αποφάσισαν να στραφούν και εναντίον των καπνοβιομηχανιών, που προτίθενται να μειώσουν τη λιανική τιμή των τσιγάρων, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Μέτρα προστασίας για πελαργούς από τη ΔΕΗ
Μέτρα για την προστασία των πελαργών από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας παίρνει η ΔΕΗ, μετά από πολλά ατυχή συμβάντα με τους υπό μετανάστευση πελαργούς του περασμένου φθινοπώρου. Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε πέρυσι συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας δίπλα στις εναέριες γραμμές της ΔΕΗ, στην περιοχή του Σουνίου, όπου θανατώθηκαν πελαργοί. Οι εκπρόσωποι της Ορνιθολογικής Εταιρείας υπέδειξαν στη ΔΕΗ τους στύλους των εναερίων δικτύων, στους οποίους θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πελαργών έναντι ηλεκτροπληξίας. Οι αναγκαίες εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο με την τοποθέτηση μονωτικών καλυμμάτων σε όλους τους στύλους που υποδείχθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: