Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Βηματάκια

Το μεγάλο έργο
Αναγνώρισε το μεγάλο έργο της Δημοτική αρχής το ΛΑ.Ο.Σ και χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε τη στήριξη του στο νυν δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Και πώς να μην αναγνωρισθεί ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Πολλές μακέτες, πολλά δάνεια, δενδροφυτεύσεις, τρενάκι, σαρανταπεντάρια κλπ.
Ενθουσιασμένος και συγκινημένος από την αναγνώριση του έργο του ο κ. Κοτσάκης έκανε της εξής δηλώσεις μετά το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Πραγματικά όταν αναγνωρίζεται το έργο και υπάρχει στήριξη σε αυτό από όποιον και αν προέρχεται είναι ευπρόσδεκτη. Ένας Δήμαρχος ποτές δεν πρέπει να κρύβει την ιδεολογία του. Όποιος κρύβει την ιδεολογία του ή θεωρεί ότι η ιδεολογία του πάει στράφι δεν είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Ξέχωρα από ιδεολογίες ένας Δήμαρχος κινείται για την επίλυση των προβλημάτων. Όταν η επίλυση των προβλημάτων έχει αποτελεσματικότητα και αυτή αναγνωρίζεται από φορείς όπως πολιτικά κόμματα, μεγάλα πολιτικά κόμματα ή μικρότερα είναι ενθαρρυντικό της προσπάθειας που κάνουμε και της στήριξης που παίρνουμε».
Λίγα εκατομμύρια θέλουμε…
Το φετινό βραβείο Quadriga «για την κοινωνική του προσφορά και δει για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας» θα λάβει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί του χρόνου ο πρωθυπουργός μας να πάρει και το βραβείο Νόμπελ, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα αντί για τα βραβεία να μας δίνανε μερικά εκατομμύρια ευρώ που θα πιάσουν και τόπο;
Πρωτοπορεί ο Δήμος Κομοτηνής
Το «λαμπρό» παράδειγμα της Δημοτικής αρχής του Δήμου Κομοτηνής η οποία «ανέβασε» στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες, από το 2006 και μετά (χωρίς συγκριτικά στοιχεία για πριν) ακολουθεί και ο Δήμος Ξάνθης αφού ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης ο νέος κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ενέκριναν ομόφωνα το νέο κανονισμό, όπως αυτός προτάθηκε από την επιτροπή αναμόρφωσης του κανονισμού που είχε συσταθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Στο νέο κανονισμό αλλαγών έχει ενσωματωθεί και η πρόβλεψη για τη δυνατότητα που δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους να προβαίνουν σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά καλό θα ήταν να δοθούν στη δημοσιότητα και τα πόθεν έσχες των ετών προ ανάληψης εξουσίας…
«Ωσεί παρών»
Τάδε έφη ο Τάσος Βαβατσικλής σε δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητά του.
«Εγώ να σας ευχηθώ καλή προεκλογική εκστρατεία και σύντομα θα τα πούμε.
Έχω τονίσει επανειλημμένα εδώ και δεκαετίες ότι είμαι ωσεί παρών, είμαι πολιτικός δεν είμαι πολιτικάντης, το έχω αποδείξει αυτό περίτρανα δεν υπήρξα ποτέ πολιτικά άτιμος, έχω γνώθι σ’ αυτόν ξέρω πόσο μετράει ο ίσκιος μου, ξέρω τι θέλει ο δημότης, ξέρω τι θέλει παραπάνω ο δημοκρατικός λαός της Κομοτηνής.Το έχω αποδείξει είτε με τη σιωπή μου είτε με συγκεκριμένες πράξεις είτε με συγκεκριμένες ενέργειες, ευελπιστώ ότι έχω βρει ανταπόκριση και πιστεύω ότι όταν θα αποπερατωθεί αυτή η διαδικασία, που θα είναι πολύ σύντομα, ελπίζω μέχρι τις 5 ή 7 του μηνός να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων και βέβαια προγραμμάτων γιατί σας είπα ότι ο έρωτας προς την τοπική αυτοδιοίκηση που μετρά 32 συναπτά έτη δεν με αφήνει να κρίνω διαφορετικά. Καλές οι κομματικές στηρίξεις, καλά και τα κομματικά χρίσματα αλλά πάνω από όλα η Κομοτηνή μας».
Συνεργασία
Ο πρόεδρος της ΝΕ του ΛΑΟΣ μίλησε στη χθεσινή του συνέντευξη για «φίλους» του κόμματος στους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες του νυν Δημάρχου Κομοτηνής. Μήπως τελικά δεν θα χρειαστεί ο κ. Κοτσάκης να θυσιάσει κάποιον από τους συνεργάτες του στο όνομα της συνεργασίας…;
Ποιος έχει τα κλειδιά;
Δύο χώρους κατέχει ο Σύλλογος Αναγέννηση Ελληνοποντίων Ν. Ροδόπης στην περιοχή της Μουσυνούπολης του οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Στ. Μωυσίδης. Χθες το δημοτικό κατά πλειοψηφία ενέκρινε την παραχώρησε και τρίτου χώρου στον παραπάνω σύλλογο για να στεγάσει τα γραφεία του. Η απόφαση λήφθηκε με την αιτιολογία ότι ο ένα χώρος εκ των δύο έχει παραχωρηθεί από το στο σύλλογο Αναγέννηση στο σύλλογο Ενότητα στον οποίο πρόεδρος είναι η σύζυγος Μωυσίδη και ο δεύτερος χρησιμοποιείται από όλους τους συλλόγους για μαθήματα computers.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Μοσυνούπολης δραστηριοποιούνται ήδη έξι πολιτιστικοί σύλλογοι, ζωή να ‘χουν… Τώρα όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής κάτι δε γίνεται σωστά….
Επανεμφανίσθει ο κόκορας στο Δημοτικό Συμβουλίο…. χωρίς όμως να λαλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: