Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Βηματάκια

Κρατικό μυστικό
Δύσκολο να πάρεις στοιχεία για τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων στο νομό Ροδόπης. Φαίνεται ότι κάτι που είναι εύκολο για Τμήματα Μεταφορών άλλων Νομαρχείων είναι πολύ δύσκολο για αυτό της Ροδόπης.
Προσοχή στις οδηγίες χρήσης
Πολύ ωραίοι οι καινούριοι μπλε κάδοι του Δήμου Κομοτηνής, και θα είναι ακόμα καλύτεροι αν συνεχίσουν να εκπληρώνουν τη λειτουργία τους και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Προς το παρόν όμως, φαίνεται ότι κάποιοι Κομοτηναίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ανακυκλώσιμα είναι μόνο τα προϊόντα που φαίνονται στην αφίσα που βρίσκεται κολλημένη στον κάδο, όχι φύλλα και μπλούζες.
Όλοι είμαστε ίσοι
Κοίταζε και δεν πίστευε στα μάτια του ο Δήμαρχος Ιάσμου όταν πήρε το ροζ χαρτάκι που του άφησε ο τροχονόμος στο παράνομα παρκαρισμένο υπηρεσιακό τζιπ. Ο τροχονόμος βέβαια έπραξε άριστα, γιατί διακρίσεις δεν πρέπει να γίνονται. Εξάλλου το αυτοκίνητο υπηρεσιακό είναι ο Δήμος Ιάσμου θα τα πληρώσει. Η ατυχία όμως του Δημάρχου δεν ήταν ότι τον έγραψαν αλλά ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. του τόπου βγήκαν στο μπαλκόνι του γραφείου του κ. Πεταλωτή (όπου γινόταν η σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο κ. Αμούτζας) και τα φλας πήραν φωτιά για να αποθανατίσουν τον ευσυνείδητο τροχονόμο και τον απορημένο δήμαρχο.
Το προσπαθούν…
Ιφτάρ είχε η Συμβουλευτική Επιτροπή μειονότητας Δυτικής Θράκης το βράδυ της Πέμπτης στην Ξάνθη. Αυτή η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ραμαζανιού, ήταν απλή αφορμή για τη συνάντησή των μελών της. Ο πραγματικός σκοπός ήταν να συζητήσουν για τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια που επιθυμούν να κατεβάσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι για το Δήμο Ξάνθης και το Δήμο Κομοτηνής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Χωρίς περιστροφές ο ψευδομουφτής της Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Α. Μετέ ενημέρωσε τους μετέχοντες ότι το ψηφοδέλτιο για το Δήμο Ξάνθης «είναι ήδη έτοιμο» και ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες στην Κομοτηνή. Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα πάντα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το λόγο πήρε ο Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το ΠαΣοΚ στις τελευταίας βουλευτικές εκλογές, λέγοντας ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ. Αυτός όμως που θέλησε να ξεπεράσει τους πάντες και τα πάντα ήταν ο νεοφώτιστος πρόεδρος του DEP Αλή Τσαβούς ο οποίος παίρνοντας τον λόγο υπερθεμάτιζε για όλα θέλοντας να εδραιώσει τη θέση του και να πρωτοστατήσει ως ηγέτης. Βέβαια υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ Γκαλίπ Γκαλίπ «πήρε ανάποδες» και έγινε το «έλα να δεις»… Πιάστηκαν στα χέρια και ανέβαλαν τη συνάντηση για συζήτηση για άλλη μέρα και σε άλλο τόπο. Και όλα αυτά βέβαια παρουσία του φιλοξενούμενου διπλωμάτη στο προξενείο Κομοτηνής κ. Σαρνίτς.
Άνω – Κάτω
Μπορεί η προεκλογική περίοδος να έχει αρχίσει από τις 9 Αυγούστου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μόνο στο ΚΚΕ. Στα δύο μεγάλα κόμματα που παίζουν για το Δήμο η λέξη που χαρακτηρίζει τις προεκλογικές ζυμώσεις είναι «κουλουβάχατα»… Στο ΠαΣοΚ περιμένουν την ερχόμενη Κυριακή για να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφιοτήτων στις Περιφέρειες αλλά και για να «κλειδώσουν» οι θέσεις των περιφερειακών συμβούλων. Όσοι απομείνουν θα «κλείσουν το μάτι» στον Γ. Πετρίδη… που κατεβαίνει υποψήφιος για το Δήμο με νέο συνδυασμό, τέλος η «Νέα Πορεία», νέο σήμα και νέο όνομα! Στο στρατόπεδο της ΝΔ το μόνο σίγουρο είναι ότι υποψήφιος είναι ο Κοτσάκης και ψάχνει…. γιατί αρκετές είναι και οι δικές του απώλειες…
Καιρός ήταν
Από 1η Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. του Ιδρύματος Παπανικολάου αποφάσισε το μουσείο του ιδρύματος να δέχεται επισκέψεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη να δέχεται επισκέψεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Για επισκέψεις ομάδων, άνω των 10 ατόμων, πρέπει να προηγείται συνεννόηση με την υπεύθυνη του μουσείου κ. Άννα Αδαμαντίδου στο τηλέφωνο 25310 22015 όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Όσοι κατάλαβαν…
Τα είπαν σήμερα οι Δήμαρχοι (που τα ξέρουν) όσα αφορούν το νέο προεδρικό διάταγμα για το εθνικό πάρκο Μακεδονίας – Θράκης. Μικραίνει η Α ζώνη, μεγαλώνει η Β, πολύ αυστηρά τα πράγματα για τη Γ πολλά τα προβλήματα, νεκρώνει ο τουρισμός και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν… Ειδικά εξάμηνα σεμινάρια πρέπει να περάσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και ο απλός κόσμος για ξεκινήσουν να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει. Φυσικά δάσκαλος θα είναι ο Δήμαρχος Αιγείρου με εξειδικευμένο συνεργάτη το Δήμαρχο Ιάσμου και τεχνικό σύμβουλο τον Δήμαρχο Μαρώνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: