Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Όγδοος ο Μπανιώτης
Την 8η θέση τελικά κατέλαβε ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους με 2.23μ. κατά την 3η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να πίασει την απόδοση που ήθελε και έτσι αρκέστηκε στην τιμητική 8η θέση. Ο Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.19μ και τα 2.23μ, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 2.26μ.
Ουδέν νεότερο
Συνάντηση είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οι τράπεζες με τη διοίκηση της ΕΝΚΛΩ για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη χρηματοδότηση της ΕΝΚΛΩ. Το απότελεσμα ήταν να συμφωνήσει η μία από τις τράπεζες, η Alpha Bank, και να δώσει το μερίδιο που της αντιστοιχεί. Όμως η Εμπορική δεν έχει κάνει ακόμα πίσω. Αυτό μεταφράζεται ότι η κατάσταση παραμένει ως έχει γιατί το επιχειρησιακό πρόγραμμα αναφέρει ρητά πως η χρηματοδότηση θα γίνει από πέντε τράπεζες. Η διοίκηση συνεχίζει και σήμερα τις επαφές με τις τράπεζες όμως αν δε δοθεί λύση οι εργαζόμενοι στην ΕΝΚΛΩ Θράκης θα κατεβούν και πάλι στους δρόμους από τη Δευτέρα.
Πάρτυ στην Αρωγή από την αντικαρκινική
Η αντικαρκινική εταιρεία Κομοτηνής διοργανώνει την 1η Αυγούστου μία μικρή συναυλία στο μπαράκι Coogee στις 8:30 το βράδυ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη και πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει πρόβλεψη και για την μεταφορά. Όσοι θέλουν να πάνε στη συναυλία θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει στις επτά μπροστά από τη δημαρχία. Η μεταβίβαση είναι δωρεάν με τη ευγενική χορηγία του Δήμου Κομοτηνής.
Περί ταυτοποίησης καρτοκινητών
Προθεσμία έως και σήμερα έχουν οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων να δηλώσουν τα στοιχεία τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις. Η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών είναι εντελώς απλή, δεν κοστίζει τίποτα και απαιτεί λίγα μόνο λεπτά. Οι κάτοχοι των καρτοκινητών θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της χώρας με την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους, αν πρόκειται για αλλοδαπούς και την κάρτα SIM του κινητού τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ειδικό έντυπο. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, τότε θα διακοπεί η σύνδεση και θα χαθεί ο αριθμός τηλεφώνου.
Άδικος κόπος;
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και λοιποί συνδικαλιστές ζητώντας την κατάργηση του μνημονίου. Αν το ΣτΕ λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα που λειτουργούν τα κοινά δικαστήρια της Ελλάδος τότε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση ή θα έχουμε πτωχεύσει εντελώς οπότε δε θα μας ενδιαφέρει τίποτε πλέον ή θα έχουμε επανακάμψει οπότε δε χρειαζόμαστε το μνημόνιο. Ούτως η άλλως όμως πάντα είναι καλό να ελπίζει κανείς…
Η κυβέρνηση επιμένει
Οι πιο σκληροί διαπραγματευτές αποδείχθηκαν οι αυτοκινητιστές κάτοχοι αδειών δημοσίας χρήσης. Τα έβαλαν με όλους, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών, δημοσιογράφους όμως παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει και ο κόσμος περιμένει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: