Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Βηματάκια

Επιστροφή στα δικά μας
Εδώ είμαστε και πάλι στις επάλξεις της ενημέρωσης μετά από ένα σύντομο αλλά αναγκαίο καλοκαιρινό διάλλειμα. Η στήλη της εφημερίδας παρά την αργία των διακοπών παρακολούθησε όλα τα πολιτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Κάποια θα σας τα μεταφέρουμε, άλλα θα τα κρατήσουμε για το μέλλον εσείς πάντως δε θα μείνετε παραπονεμένο.
Σύσκεψη εργασίας στην ΠΑΜ-Θ
Μπορεί ο υδράργυρος να σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου ο υπουργός μας όμως ήταν εδώ και με δική του πρωτοβουλία συγκλήθηκε σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Τετάρτη 4 Αυγούστου, για την παρακολούθηση των ζητημάτων του Νομού Ροδόπης αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Η σύσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και είχε τέσσερις θεματικούς άξονες: 1) Ανάπτυξη και Οικονομία. 2) Πολιτισμός, Περιβάλλον και ταυτότητα της περιοχής μας. 3) Κοινωνική Πολιτική και 4) Το Μέλλον.
Φυσικά η σύσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητικά τα αποτελέσματα της όμως θα τα δούμε στο μέλλον.
Τέλος στις ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την σύσκεψη οι απαντήσεις του κ. Πεταλωτή ως είθισται ήταν γενικές ενώ το ραντεβού για νέα σύσκεψη ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο με περισσότερη δροσιά. Ίσως τότε ο κ. Πεταλωτής αποφασίσει να γίνει πιο συγκεκριμένος σε κάποια θέματα για να καταλαβαίνουν και οι πολίτες.
Έκτακτο καλοκαιρινό δημοτικό συμβούλιο
Ανεπηρέαστο άφησε και το Δήμαρχο Κομοτηνής η ζέστη αφού την επόμενη ακριβώς μέρα είχαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πληθώρα σοβαρών θεμάτων. Βέβαια το συγκεκριμένο Δ.Σ. κρίθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκ του αποτελέσματα όσον αφορά όμως τη μείζονα αντιπολίτευση. Ηχηρή ήταν η απουσία του επικεφαλής της Νέας Πορείας κ. Τάσου Βαβατσικλή από τα έδρανα γιατί μόλις μία μέρα πριν το ΠαΣοΚ είχε ανακοινώσει τη στήριξη του στον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη. Επίσης για άλλη μια φορά δεν λάλησε ο κόκορας. Τυχαίο….; Δε νομίζω!
Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας
Καθησυχαστικός ήταν στις ερωτήσεις μας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος για την «επέλαση» των τσιμπουριών. Μπορεί τα περιστατικά μέσα σε μία μέρα ξεπερνούν καθημερινά την πεντάδα και την τελευταία βδομάδα ο αριθμός να είναι αυξητικός δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε. Όλα είναι υπό έλεγχο. Μία βόλτα από το νοσοκομείο, ένα ράμμα, ένας αντιτετανικός και μία αντιβίωση θα σας κάνει καινούργιους. Πέρα όμως από το φαιδρό του θέματος μήπως πρέπει να ασχοληθούν και κάποιες άλλες αρχές για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα αγαπητά έντομα που κυκλοφορούν παντού;
Πάλι μαζί
Ξαναήρθε στην Παιδεία ο Θόδωρος Μούχτσης, σε άλλη θέση, αντικαθιστώντας τη νεοδημοκρατική επιλογή που ήταν ο Κώστας Πανδρευμένος. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το υπουργείο παιδείας πριν ανακοινώσει τους εκλεκτούς περίμενε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Λίγα χρόνια πριν όμως έγιναν διαφορετικά τα πράγματα… λιγότερο ευγενικά…. Τον Απρίλιο είχαμε εκλογές και η αλλαγή των διευθυντών ήταν άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης…
Έκανε πίσω;
Εδώ και λίγες μέρες έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τον Τάσο Βαβατσικλή να κάνει πίσω και να στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Πετρίδη. Η επικοινωνία με τον πρώην δήμαρχο είναι αρκετά δύσκολη και έτσι οι πληροφορίες είναι μόνο πληροφορίες. Θα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τις δικές του δηλώσεις.
Περιμένουν τη σωτηρία
Έπιασε πάτο το θέμα χρηματοδότησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η εμπορική τράπεζα έκανε πίσω στην συμφωνία φέρνοντας τα πάνω κάτω. Ενώ λοιπόν τινάζεται στον αέρα μία τόσο μεγαλεπίβολη αναπτυξιακή πρόταση στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς κύκλους επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Τι κι αν δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τι κι αν «η σωτηρία» της ΕΝΚΛΩ ήταν τελειωμένη υπόθεση οι εργαζόμενο ακόμα περιμένουν το μεσσία τους απ’ ότι φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: