Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Ψήφο στο ΚΚΕ
Όλοι ΚΚΕ θα ψηφίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πρώτοι πρώτοι οι εργοδότες. Ο λόγος είναι ένας και πολύ κατανοητός. Όταν η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ περικόπτει μισθούς και συντάξεις το ΚΚΕ υπόσχεται 1400 ευρώ βασικό μισθό και 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Όλοι ΚΚΕ…Δαγκωτό!!!
Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι απογράφηκαν, απογράφηκαν. Δεν έχει άλλη προθεσμία. Άντε να δούμε επιτέλους πόσοι είναι συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας. Το ότι αυτό γίνεται βέβαια εν έτη 2010 και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό είναι μια άλλη ιστορία… πονεμένη. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ!
Ήρθαν νέοι κάδοι
Νέους κάδους απορριμμάτων τοποθετούσε χθες σε διάφορα σημεία της πόλης η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Οι παλιοί κάδοι που «βρωμούσαν και έζεχναν», ακόμα περισσότερο δε όταν ανέβαινε η θερμοκρασία, θα πάνε για πλύσιμο και αφού καθαριστούν θα αντικαταστήσουν κατεστραμμένους κάδους σε γειτονιές της πόλης.
Φτάνει πια!
Η αφισοκόλληση πάνω σε δέντρα είναι καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και όχι εικαστική παρέμβαση ούτε καθιερωμένος τρόπος διαφήμισης συναυλιών, εκδηλώσεων, θεάτρων, εκδρομών, σπιτιών κλπ. Ας σταματήσει πια αυτή η κακιά συνήθεια γιατί τα δέντρα είναι πνεύμονες οξυγόνου στην πόλη μας και πρέπει να τα προσέχουμε ως «κόρη οφθαλμού»
Έδωσε τη λύση ο πρωθυπουργός
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.
Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Μηδέν εις το πηλίκον
Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος μέχρι στιγμής, η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, δεν έχει κανένα βάρος για τις τράπεζες. Τι και αν συμφώνησαν όλοι μαζί, τι κι εξήγγειλαν επιχειρησιακό σχέδιο με αναπτυξιακή πνοή, τι κι αν το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Η μία βδομάδα έγινε ένας μήνας, ο ένας μήνας έγινε δύο μήνες, δόθηκε παράταση, εξέπνευσε η παράταση και τελικά «μηδέν εις το πηλίκον». Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε…;
Έχουμε και εμείς φορτηγά
Και στη Ροδόπη υπάρχουν κάτοχοι αδειών για φορτηγά και βυτιοφόρα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει το αντίστοιχο σωματείο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις που έγιναν με το υπουργείο μεταφορών. Φαίνεται δε τους αρέσει ο συνδικαλισμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: