Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Μετεξετασθέα η ATEbank
Με επιτυχία πέρασαν οι πέντε ελληνικές τράπεζες -Εθνική, ΤΤ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank- τη δοκιμασία των ευρωπαϊκών «stress tests». Η μόνη που αποδείχθηκε πως δεν πληρεί όλα τα -ιδιαιτέρως αυστηρά- κριτήρια που εφαρμόστηκαν είναι η Αγροτική Τράπεζα. Ε…, ήταν αναμενόμενο.
Πανευρωπαϊκή πρωτιά
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα προϊόντα μαϊμούδες που δέσμευσαν τα ελληνικά τελωνεία. Τα προϊόντα αυτά είναι ρούχα, τσιγάρα, επώνυμα είδη, προϊόντα καθημερινές χρήσης τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Η κίνα είναι η κύρια πηγή αλλά και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος.
Μπάλα είναι και γυρίζει
Δεν πρόλαβε ακόμα να στεγνώσει το μελάνι και έφυγε για μέρη μακρινά ο κ. Δερμιτζάκης. Μόλις πριν έντεκα μέρες στον αγιασμό και την επίσημη πρώτη του Πανθρακικού είχε κάνει τις εξής δηλώσεις: «Βάζουμε τις βάσεις, γιατί η προετοιμασία είναι το ήμισυ του παντός, μπαίνουν τα θεμέλια γι’ αυτό που θέλουμε και οραματιζόμαστε να δούμε στην πορεία». Τελικά το ποδόσφαιρο κρύβει πολλές εκπλήξεις. «Ο λόγος μου συμβόλαιο» που λέει ο θυμόσοφος λαός μας δεν ισχύει στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Μήπως το ίδιο δεν είχε γίνει και το Φερέρα…
Θα σπάσουν κάθε ρεκόρ
Παράταση μέχρι την Πέμπτη παίρνει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής πάνω 750 χιλιάδες έχουν απογραφεί και έπεται συνέχεια. Να σημειωθεί ότι η στην απογραφή συμμετέχουν μόνο οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ. Ο αριθμός σίγουρα θα αυξηθεί όταν ολοκληρωθούν όλες οι απογραφές. Τότε θα δούμε για πόσους δουλεύουμε...!
Εναλλακτική καλλιέργεια
Σε παλαιότερες εποχές τα υπουργεία έβγαζαν εγκυκλίους για τα αγροτικά προϊόντα, για τις αγροτικές καλλιέργειες. Τώρα οι εγκύκλιοι είναι πώς να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά πάνελ. Για τους αγρότες βέβαια είναι μία λύση γιατί η ΔΕΗ τους υπόσχεται για την επόμενη εικοσαετία ένα καλό εισόδημα όμως για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας είναι;
4η στην καρδιά μας
Την 46η θέση κατέλαβε φέτος η Ελλάδα στον πίνακα προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων. Η χώρα μας βρισκόταν πέρυσι στην 36η θέση, σε σύνολο 208 χωρών και φέτος κατρακύλησε 10 ολόκληρες θέσεις σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις Παγκόσμιες Επενδύσεις (World Investment Report 2010) που έδωσε πριν λίγες μέρς στη δημοσιότητα η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Ναι αλλά ο Δήμος Κομοτηνής πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ένα καινούργιο δάνειο. Τους Κομοτηναίους δε τους ακουμπά πλέον η 46η θέση εμείς τέταρτοι, σύμφωνα με τα λόγια του Δημάρχου, σε όλη την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: