Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Για άλλο λόγο βρίσκονται εκεί
Οι δημοτικοί μας άρχοντες φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι τα blogs είναι προσωπικές ιστοσελίδες και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι του κατεβάσει η κουτρά αφού ελάχιστοι bloggers έχουν δημοσιογραφική επάρκεια. Και φυσικά αυτά ανεβαίνουν στα κάθε λογής blogs δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως δεν υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα για να τους απασχολήσουν; Επίσης καλό θα είναι, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου κάποιοι να αφήνουν έξω από την αίθουσα τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες γιατί δεν ενδιαφέρουν κανένα. Εκεί βρίσκονται για να συζητούν θέματα που αφορούν μόνο τους πολίτες της Κομοτηνής και γι’ αυτό εξάλλου έχουν εκλεγεί.
Ρομποτικοί κάδοι
Μεγάλοι ρομποτικοί κάδοι απορριμμάτων έχουν στηθεί στις πρωτεύουσες των γειτονικών Νομών (Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και πριν λίγες μέρες στην Ξάνθη). Στους ρομποτικούς κάδους το σύστημα έχει δύο πόρτες: μία για ανακυκλώσιμα υλικά και μία για οικιακά απορρίμματα και είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης για να πλένονται αλλά και με την αποχέτευση για τον καθαρισμό. Λειτουργούν δε με αισθητήρες και μπορούν να αντικαταστήσουν 40-50 συμβατούς κάδους. Μήπως η δημοτική μας αρχή πρέπει να το δει σαν μια λύση για να φύγουν οι κάδοι μπροστά από το ταχυδρομείο στην οδό Παρασίου και να ανοίξει ο δρόμος. Σίγουρα θα συμβάλλει στην καθαριότητα της πόλης γιατί η εικόνα είναι πολύ άσχημη, τουλάχιστον μπροστά στο ταχυδρομείο.
Πολιτική επιλογή
Τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη τα ονόματα των υποψηφίων του ΠαΣοΚ για τις 13 Περιφέρειες. Ο λόγος της καθυστέρησης εξηγείται με το σκεπτικό ότι πρόκειται για αμιγώς πολιτική μάχη. Τα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια δεν πρέπει να φέρουν το αρνητικό φορτίο του ασφαλιστικού αλλά το θετικό «του κοινωνικού αντισταθμίσματος» της 3ης Σεπτεμβρίου και των ανακοινώσεων της ΔΕΘ. Ε…, στην πολιτική όλα υπολογίζονται.
Απορία
Μπορεί όντως η αξιοπιστία της χώρας μας να έχει αποκατασταθεί, ως ένα σημείο, στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κάποια στελέχη της κυβέρνησης. Όμως για την εικόνα στο εσωτερικό και το ηθικό των ελλήνων που έχει πιάσει πάτο θα κάνουν κάτι εκτός από το να βάζουν φόρους;
Μας έλειψε
Δεν ήχησε ο κόκορας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αισθητή ήταν η ηχητική έλλειψη που προήλθε από την απουσία του κ. Σταμάτη Μαρούδα από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.
Πόθεν έσχες
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φελίνα Καζάκου έχει στη διάθεσή της τα ονόματα των συμπολιτών μας που υπέγραψαν την επιστολή με την οποία ζητούν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τα δημοτικά πράγματα από το 1998 και εντεύθεν να καταθέσουν πόθεν έσχες. Μάλιστα όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι σύζυγοι και τα τέκνα τους. Μπορούμε να συνυπογράψουμε κιόλας;
Οι Έλληνες και η γαλοπούλα
Τι κοινό έχουν μια γαλοπούλα και οι Έλληνες; Τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: