Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Έτσι είναι;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ (ΚΑΤΑ ΡΟΪΔΗ)
Προ 100 και πλέον χρόνων, ο λόγιος Εμμανουήλ Ροϊδης έχοντα πλήρη γνώση της τότε πολιτικής ζωής και των ανθρώπων που την συγκροτούσαν, έδωσε τον ορισμό του Πολιτικούς Κόμματος. Έγραψε λοιπόν: «Κόμμα εστίν ομάς ανθρώπων, ειδότων να αναγιγνώσκι και να ορθογραφώσι, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενοούμενοι υπό εάν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσιν ν’ αναβιβάσουσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκαπτώσι»
Αυτά ο Εμμανουήλ Ροϊδης, για την εποχή του, τα οποία σε σύγχρονη απόδοση εννοούν: Κόμμα είναι μια ομάδα ανθρώπων «στις μέρες μας εκατοντάδες χιλιάδες» οργανωμένοι σε τοπικές, κλαδικές, νομαρχιακές κλπ. οργανώσεις, οι οποίοι γνωρίζουν να διαβάσουν και να γράφουν (συνήθως έχουν και πτυχία), έχουν άριστη υγεία και είναι αρτιμελείς, αλλά μισούν να κάνουν οποιαδήποτε εργασία και θέλουν να κάθονται. Οι παραπάνω λοιπόν ενωμένοι υπό ένα οποιοδήποτε αρχηγό (ανεξάρτητα εάν είναι έντιμος, ηθικός) προσπαθούν με κάθε μέσο (έστω και ανέντιμο ή κομπιναδόρικο) να πάρουν τη κυβέρνηση και να τον κάνουν πρωθυπουργό, προκειμένου να τους εξασφαλίσει τα μέσα (δηλαδή τις μίζες και τα φακελάκια), για να ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς να εργάζονται σκληρά».
Ορφέας
Τη Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 20:30 μ.μ η κ. Μένη Μαλλιώρη πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, πρόκειται να επισκεφθεί το Κέντρο Πρόληψης Ν.Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ».
Χωρίς κλιματισμό
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάποιες κλινικές του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής γιατί δεν έχουν σύστημα κλιματισμού. Το πρόβλημα υπάρχει γιατί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου είναι πάρα πολύ παλιές και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις αναγκαίες κλιματιστικές εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια έχουν γεμίσει ανεμιστήρες αλλά και πάλι τι να σου κάνουν και αυτοί όταν έξω καίγεται ο τζίτζικας και εσύ είσαι και άρρωστος; Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου είπε πως στους άμεσους στόχους του είναι η τοποθέτηση κλιματιστικών σε όσους χώρους είναι αυτό δυνατό. Στοιχεία όμως δεν έδωσε για το πόσοι είναι αυτοί οι χώροι.
Συμβολική επιλογή
Συμβολική ήταν η επιλογή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων, σύμφωνα με δηλώσεις του. Ο συμβολισμός έγκειται στο «μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για τη πόλη της Κομοτηνής, όπως είπε, μετά το Urban, που είναι το προτεινόμενο και προβλεπόμενο επενδυτικό σχέδιο του επιχειρησιακού σχεδίου που συντάξαμε το 2008 ύψους 53,5 εκ ευρώ». Μόνο που το URBAN έχει υλοποιηθεί ενώ το δικό του έχει ακόμα μέλλον μπροστά του… Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την καταχώρηση με την μακέτα του νέου κτιρίου του Δημαρχείου…; Τυχαίο; Δε νομίζω…
Κάτι τον συγκίνησε
Η πρώτη καμπάνα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου ήχησε, μετά την απαγόρευση εξόδου και τα 400 χιλιάδες ευρώ εγγύηση που επιβλήθηκε στο alter ego του πρώην πρωθυπουργού. Βέβαια επετέλεσε αφορμή να μιλήσει, έστω και δια στόματος συνεργατών, ο Κώστας Καραμανλής παρέχοντας στήριξη στον Γιάννη Αγγέλου. Από ότι φαίνεται το μόνο που συγκινεί τον πρώην πρωθυπουργό είναι η εξοντωτική η και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του στενού του συνεργάτη. Μάλλον η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα και τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε ο κ. Καραμανλής δεν είναι ισοδύναμα της φιλίας, συνεργασίας και αφοσίωσης….
Προσδοκά…
Γεμάτος χαρά ήταν ο δήμαρχος στην παρουσίαση της προέγκρισης του δανείου ο Δήμαρχος. Μάλλον πιστεύει ότι οι Κομοτηναίοι θα τον ξαναεκλέξουν για να καταφέρει να υλοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006!
Τη δουλειά του κάνει
Καλά υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ενδιαφέρεται για κάτι άλλο εκτός από τα συμφέροντα της Τουρκίας; Όλες αυτές οι αβρότητες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι μέσα, όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωσε, στα πλαίσια των καθηκόντων του; Ποια αρωγή ζητάμε από ένα Τούρκο υπήκοο και σε τι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: