Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Ανεξήγητη συμπεριφορά
Αλήθεια για ποιο λόγο ο απελθών πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου στη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Τούρκου πρόξενου έκανε την απρέπεια να διαβάζει σχόλια τοπικών εντύπων; Ο Τούρκος πρόξενος ήταν ήδη ενημερωμένος για το είχε γραφεί ή δε γνωρίζει πως λειτουργούν οι διπλωματικές υπηρεσίες;
Σε άξια χέρια η ανάπτυξη της Θράκης
Όπως είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόξενος δεν έχει αφήσει πέτρα και πετράδακι της περιοχής που να μη το έχει σηκώσει για να βρει ιδανικές συνθήκες και ευκαιρίες συνεργασίας που θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας. Δυστυχώς οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί έχουν άλλες ασχολίες και αφήσανε την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων σε άλλα χέρια, έμπειρα και καλά… Οι πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τώρα. Η ανάπτυξη θα επέλθει!
Ο χρόνος θα δείξει… ή ο Σαμαράς
Τα αθηναϊκά έντυπα συνεχίζουν να «παίζουν» το όνομα του Δημήτρη Σταμάτη, πρώην γ.γ. Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως επικρατέστερου υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια μας. Ο ίδιος βέβαια και σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Κομοτηνή σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν από συνομιλητές του δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα. Μάλιστα επέμενε ότι ο κύκλος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει κλείσει γι’ αυτόν. Η δε υποψηφιότητα του Ξανθιώτη Νομάρχη διαψεύστηκε πριν λίγες μέρες από τον ίδιο. Τελικά την απόφαση θα την πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ. Μέχρι τότε θα περιμένουμε... για νεώτερες υποψηφιότητες!
Περιφερειάρχες στις 3 Σεπτεμβρίου
Ακόμη μία αναβολή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ η οποία λέγεται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η ημερομηνία είναι συμβολική αφού τότε είναι η επέτειος της ίδρυσης του κόμματος.
Γι’ αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ. Αν και τόσο η πλειοψηφία των υποψηφίων όσο και πολλά στελέχη του κόμματος, θεωρούν ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές είναι πολύ αργά….
Το πήραμε!
Τελικά το πήρε ο Πανθρακικός το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στη χθεσινή της συνεδρίαση, άρχισε τον έλεγχο των φακέλων των ΠΑΕ Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής και των ΤΑΠ Γ΄ Εθνικής.
Ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση (26 Ιουλίου) όμως η επιτροπή ανακοίνωσε την χορήγηση πιστοποιητικών στις εξής ΠΑΕ:
Α΄ Εθνικής: ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, SKODA ΞΑΝΘΗΣ.
Β΄ Εθνικής: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ.
ΤΑΠ Γ΄ Εθνικής: ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (και άδεια σύστασης), ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (και άδεια σύστασης).
Και το τουρκικό “Τσεσμέ” στο Αιγαίο
Μετά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», το οποίο βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις τελευταίες ημέρες, και το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά της Σαμοθράκης. Η Αθήνα σε μια προσπάθεια να μην εμφανιστεί ότι κλιμακώνει από την πλευρά της την κατάσταση, παρακολουθεί και τα δύο τουρκικά ερευνητικά με σκάφη του Λιμενικού, τα οποία ωστόσο υπογραμμίζουν την ελληνική κυριαρχία στις περιοχές αυτές.
Εδώ και λίγες ώρες, το «Τσεσμέ» πλέει ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τις ακτές της Θράκης, ενώ συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το σκηνικό που στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο όσον αφορά τις έρευνες έχει προβληματίσει έντονα την Αθήνα και τις εξελίξεις παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό και στα δύο μέτωπα τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
«Ψαλίδι» Ντόλιου στα κλιματιστικά
Με εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, έδωσε εντολή για περιορισμό της χρήσης των κλιματιστικών, σε κτίρια του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον ζητείται από τους ενεργειακούς υπεύθυνους των κτιρίων να περιορίζουν στο ελάχιστο δυνατό τον ηλεκτροφωτισμό τους.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός: «η ραγδαία αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, επιβάλλει τη συνετή διαχείριση της. Για αυτό και οι υπηρεσίες υποχρεούται στον περιορισμό της λειτουργίας κλιματιστικών, σε κτίρια του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εποπτευομένων φορέων. Από 20 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου 2010. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος για την λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού αποκλειστικά μεταξύ του διαστήματος από 20.00 έως 06.00, στο ελάχιστο δυνατό λειτουργικό δυναμικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: