Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Η μασκότ
Η μασκότ των απεργιών στην Κομοτηνή έχει χρώμα άσπρο, καφέ αυτιά και ηγείται των συγκεντρώσεων των απεργών. Δεν χάνει ούτε μία συγκέντρωση, ούτε μία πορεία και δίνει πάντα δυναμικό παρών σε αντίθεση με τους εργαζόμενους. Μπορεί μερικές φορές να την παίρνει ο ύπνος παραδίπλα αλλά όταν είναι ξεκούραστη είναι αρχηγός.
Πρέπει να μάθουν
Δε στέγνωσε ακόμα η μελάνη από τη τελευταίο σχόλιο της στήλης για τους ασυνείδητους που γεμίζουν τους χώρους γύρω από τους μπλε κάδους που είναι ΜΟΝΟ για χαρτί. Δυστυχώς κάποιοι δε θέλουν να καταλάβουν ότι και οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις. Ο Δήμος ως όφειλε έχει στήσει κάδους σε όλες της γωνιές της Κομοτηνής. Οι πολίτες πρέπει να συμμορφωθούν και τα χαρτιά να τα τοποθετούν μέσα στον καδό και όχι να τα αφήνουν σε σακουλές ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ γύρω από αυτούς.
Μπάχαλο
Σε κάποιους συνδικαλιστές του νομού μάλλον δεν άρεσαν τα μαθηματικά στο σχολείο. Άλλως δεν εξηγείται αυτό το μπάχαλο με τα ποσοστά συμμετεχόντων στην απεργία της Πέμπτης. Άλλα ποσοστά έδιναν οι ίδιοι και άλλα οι πρόεδροι των συλλόγων όταν έγινε η διασταύρωση στοιχείων. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το 80% στον ιδιωτικό τομέα. Μήπως ζούμε σε άλλο νομό;
Αυτοί αργούν
Μπορεί το Κ.Κ.Ε να ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις Περιφερειακές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι αλλά τα άλλα «μεγάλα» και «μικρά» κόμματα ούτε που το σκέφτονται.
Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα τιμήσει το θεσμό των «καλοκαιρινών μπάνιων του λαού», η δε ΝΔ έχει βάλει τα ονόματα στην «κατάψυξη» σύμφωνα με πληροφορίες: Στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μάλλον αντιμετωπίζουν κάτι μικρά προβληματάκια με την αποχώρηση των ανανεωτικών. Περιμένουμε ενημέρωση . Ο ΛΑΟΣ πάντα βρίσκεται εν εγρήγορση, αλλά υπομονή.
Τίποτα αφορολόγητο
Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι περίοδος κοινωνικών εκδηλώσεων γάμοι, πανηγύρια κλπ.
Το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει να εφορμά και σε αυτές τις κοινωνικές δραστηριότητες των Ελλήνων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του τα χρήματα που δαπανώνται είναι πολλαπλάσια αυτά που δηλώνονται. Έχουν δε υπολογίσει πόσο κοστίζει και ο κάθε καλεσμένος σε γαμήλιο τραπέζι και πόσα ακριβώς είναι τα διαφυγόντα κέρδη από πολυτελείς γάμους : Βρε, τι έχουμε να δούμε. Μα οι άνθρωποι αφού έχουν λεφτά γιατί να μη τα ξοδέψουν;
Για ποιον χτυπά η καμπάνα
Στα πλαίσια συνέντευξης για την οικονομική κρίση και τη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκαν ανάφερε ότι ανάμεσα στην Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία μία ή δύο χώρες ίσως αναγκαστούν να βγουν από την οικονομική ζώνη του ευρώ.
«Το πρόβλημα» στις χώρες αυτές της ευρωζώνης, είπε μεταξύ άλλων «είναι πως υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα για μια περιοχή που ποτέ δεν αποκρίθηκε στα κριτήρια για να είναι μέλος αυτής της Ένωση». Πρέπει να μαντέψουμε για ποια χώρα της Ε.Ε. μίλησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: