Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Τέλος για την «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τελείωσε με την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η αρχιεπισκοπή αποχώρησε ως εταίρος από την παλαιά οργάνωση, η οποία και μετονομάστηκε σε Αγάπη.
Στη θέση της ιδρύθηκε μια άλλη ΜΚΟ η οποία ονομάστηκε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που θα έχει καθαρά φιλανθρωπικό και προνομιακό χαρακτήρα.
Κάτω από τη σκέπη της καινούριας οργάνωσης θα αναπτύσσεται όλο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με 5,2 «έτρεξε» ο Ιούνιος
Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις ύστερα από τις διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ (Μάρτιος 21% - Ιούνιος 23%). Με 5,2 «έτρεξε» ο Ιούνιος 2010 έως 0,5 ο αντίστοιχος περυσινός μήνας. Η μεγάλη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των έμμεσων φόρων.
Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν τις τιμές που αυξήθηκαν για τον μήνα Ιούλιο οι οποίες είναι: αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα κατά 18,9, είδη ένδυσης και υπόδησης 2,40, κόστος στέγασης 7,9 (αύξηση τιμών πετρελαίου, ηλεκτρισμού, ενοικίων, δαπάνες μεταφοράς – μετακίνησης και 18,2 (αύξηση τιμών σε καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.α).
Πρέπει να ζητήσουν συγνώμη
«Πρέπει να ζητήσουν από τον ελληνικό λαό που εν μια νυκτί δημιούργησαν μια στρατιά δικών τους ανθρώπων-πιο δικών τους δε γίνεται- με ίδιο όνομα και της ίδιας οικογένειας υπουργών της ΝΔ . Σήμερα προσπαθούν να υπερασπισθούν ότι αυτές οι προσλήψεις ήταν νόμιμες που έγιναν με έναν τρόπο που γινόταν στο παρελθόν». Τα παραπάνω είπε ο κ. Γ. Πεταλωτής στην εισήγηση του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου για την ΑΓΡΟΓΗ.
Πρεμιέρα με ΚΚΕ
Το πρώτο Καλλικρατικό ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές ΑΜ-Θ ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το ΚΚΕ.
Λαϊκή Συσπείρωση το όνομα του, με το συμβολικό λουλούδι της αριστεράς, το γαρύφαλλο.
Υποψήφιος για την Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ από το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι ο κ. Χρήστος Τρέλλης με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τον κ. Ιωάννη Στεφανίδης για τη Δράμα, τον κ. Ανέστη Βλισίδη για τον Έβρο, τον κ. Χρήστο Ποτόλια για την Καβάλα, τον κ. Δημήτρη Φωτιάδη για την Ξάνθη και τον κ. Νίκο Βααργεμίδης για τη Ροδόπη.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της γραμματείας Ν. Ροδόπης του ΠΑΜΕ κ. Δημήτρης Ανθούσης θα είναι ένας εκ των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του ψηφοδελτίου.
Η έκπληξη
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργεί η Εκπαιδευτική Πύλη www.pde.gr για την ανάδειξη του καλύτερου Υπουργού Παιδείας της 15ετίας πρώτος και με διαφορά μέχρι στιγμής είναι ο δικός μας, Ευριδίπης Στυλιανίδης. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι οι ψήφοι προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από εκπαιδευτικούς. Φαίνεται ότι τον αγάπησαν οι καθηγητές τον δικό μας άνθρωπο, αναγνώρισαν την προσφορά και το έργο του γι’ αυτό τον φέρνουν και με διαφορά πρώτο. Μας εκπλήσσει συνέχεια ο πρώην υπουργός μας. Ξεπέρασε και την επικοινωνιακή Άννα Διαμαντοπούλου που τα media σφάζονται στην ποδιά της. Εύγε!
Το είδαμε και αυτό
Απεργούν σήμερα για πρώτη φορά και οι υπάλληλοι της Βουλής γιατί θίγεται ο 15ος και 16ος μισθός τους. Είναι βέβαια το δικαίωμα στην απεργία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: