Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Οι Κομοτηναίοι δεν ενδιαφέρονται
Απολογισμός δημοτικής αρχής έγινε στην Ξάνθη στις 5 του μήνα σε ειδική συνεδρίαση σε αίθουσα της Καπναποθήκης. Στην Κομοτηνή ο απολογισμός έγινε την τελευταία μέρα του Ιούνη. Επιτέλους, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής, τους προλάβαμε σε κάτι! Αμ, δε… αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες θα καταλάβει ότι πάλι κάτι λάθος κάνουμε εδώ στην Κομοτηνή. Η αίθουσα της Καπναποθήκης είναι γεμάτη ενώ αντίθετα σε αυτή του Πολυλειτουργικού της Κομοτηνής είναι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι (και αυτοί όχι όλοι) και κάποιοι δημοσιογράφοι. Δυστυχώς η «διαδικασία» δεν εμπνέει τους Κομοτηναίους, είναι και αυτές οι πρωινές συνεδριάσεις, που να τρέχουν τώρα…. ο καφές στην πλατεία είναι πιο ευχάριστος.
Με λίγα προβλήματα
Με προβλήματα ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων χθες το πρωί. Ειλικρινά τώρα, υπήρξε κανείς που βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν έμαθε ότι εμφανίστηκε πρόβλημα στη διαδικασία λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου; Δύο είναι τα τινά: ή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τόσο ευσυνείδητοι και τυπικοί (και πολλοί) που πρωί πρωί χθες έτρεχαν για να απογραφ«τ»ούν ή εμφανίστηκε για άλλη μια φορά το φαινόμενο της ανοργανωσιάς που είναι τόσο συχνό στην Ελλαδίτσα μας. Ο καθένας ας διαλέξει ότι του ταιριάζει.
Αυτοί αργούν τις ανακοινώσεις
Μπορεί το Κ.Κ.Ε να ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις Περιφερειακές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι αλλά τα άλλα «μεγάλα» και «μικρά» κόμματα ούτε που το σκέφτονται.
Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα τιμήσει το θεσμό των «καλοκαιρινών μπάνιων του λαού», η δε ΝΔ έχει βάλει τα ονόματα στην «κατάψυξη» σύμφωνα με πληροφορίες: Στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μάλλον αντιμετωπίζουν κάτι μικρά προβληματάκια με την αποχώρηση των ανανεωτικών. Περιμένουμε ενημέρωση . Ο ΛΑΟΣ πάντα βρίσκεται εν εγρήγορση, αλλά υπομονή.
Άρχισαν τα όργανα
Από το Υπουργείο Οικονομικών 990 φορολογούμενοι εντοπίστηκαν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6,747.556 ευρώ ενώ έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ. Τώρα αυτοί είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, ζουν στην Ελλάδα; ερωτά ο αφελής νέος εργαζόμενος των 500 ή 700 ευρώ που θεωρεί τυχερό τον εαυτό του αν έχει και αυτά. Το Υπουργείο Οικονομικών πάντως αποστέλλει επιστολές με τις οποίες παρέχει στους οφειλέτες χρονικό περιθώριο να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως 20 Ιουλίου. Μετά το πέρας της προθεσμίας θα ακολουθήσει την διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης.
Αντιδρούν οι δικαστές για την απογραφή
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της προτρέπει τα μέλη της να μη συμπληρώσουν και υποβάλουν το δελτίο απογραφής όπως πράξουν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί.
Οι δικαστές αντιδρούν και διαχωρίζουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους γιατί όπως υποστηρίζουν δεν αναφέρει το λόγο τον οποίο γίνεται. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και όχι τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι δικαστές αρνούνται των υπογραφών λόγω της υπαγωγής τους στο ΙΚΑ με νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: