Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Αίσιο τέλος
Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.
Μετά από ενέργειες της Υφυπουργού Φώφης Γεννηματά και τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, με αντιπροσωπία των διοικήσεων των ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το 2009, καθώς και η καταβολή - με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης- του πρώτου εξαμήνου για το 2010 .
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ θα γίνονται με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια κατά περίπτωση, που προβλέπει ο νόμος.
Στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα ανάποδα για να φτάσουμε στο αίσιο τέλος. Πρώτα έχουμε την αντίδραση και μετά περνάμε στη δράση. Ε από το ολότελα… καλή και η Παναγιώτενα!
Δύο ακόμη πτώματα
Δύο ακόμη πτώματα παράνομων μεταναστών βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου, στο ύψος των οικισμών Διλόφου και Μαρασίων, του δήμου Τριγώνου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Πριν από λίγες ημέρες, στην ίδια περιοχή, είχαν εντοπιστεί νεκροί 11 παράνομοι μετανάστες, στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου και άλλοι 5 στην τουρκική όχθη.
Η Αστυνομία εκτιμά πως οι λαθρομετανάστες προσπάθησαν να περάσουν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, αλλά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά του νερά, με αποτέλεσμα να πνιγούν.
Ψυχραιμία
Άρχισαν τα παράπονα για τα κόμιστρα που χρεώνουν τα ταξί. Βέβαια οι επαγγελματίες ταξιτζήδες το Φ.Π.Α εισπράττουν επιπλέον. Οι πελάτες όμως δυσανασχετούν παρόλο που οι επαγγελματίες απορρόφησαν κατά το ήμισυ το Φ.Π.Α.
Δυστυχώς και αυτός ο κλάδος πλήττεται από την κρίση και τα παράπονα εύλογα.
Εκ του αποτελέσματος
Εκεί κάτω στα κεντρικά του ΠαΣοΚ φοβούνται μη χάσουν τους ψήφους που δήθεν κουβαλάει μαζί του ο φέρελπις Πασόκος, πρώην υποψήφιος του Συνασπισμού και ξανά υποψήφιος μαζί με το ΠαΣοΚ. Όταν θα κάνουν «σούμα» τότε θα καταλάβουν πόσους ψήφους κουβαλάει μαζί του. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί η απόφαση αυτή αλλά και το πόσο θα κοστίσει στο ΠαΣοΚ, που διευκρινίζουμε ότι έχει ληφθεί από την Αθήνα.
Εκλογές στις 7 Νοεμβρίου
Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα στη βουλή προκειμένου να συζητηθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Βασικά σημεία του ν/σ είναι
-Επαναθεμελίωση πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης με λιγότερους και ισχυρούς δήμους και δευτεροβάθμια περιφερειακή διοίκηση
-Εκλογές την 7η Νοεμβρίου 2010 με πενταετή θητεία
-Διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.
Πολύπλευρη επιτυχία
Η κατάργηση της βάσης του 10 γέμισε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με φοιτητές. Πάνω από 12.000 κατάφεραν να περάσουν συγκεντρώνοντας μόρια που δεν ακουμπούν τη βάση. Οι γονείς θα πληρώνουν, η ανεργία θα μειωθεί, πολλούς επιστήμονες θα δημιουργήσουμε, η κυβέρνηση θα έχει κρατήσει μία εκ των προεκλογικών της δεσμεύσεων και στο τέλος τι…; Τα προβλήματα θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας μετά από λίγο καιρό.
Αγοράζω όσο παράγω
Την Πέμπτη 15 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις και θα λήξουν 31 Αυγούστου. Η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες στους 257 εμπορικούς συλλόγους – μέλη της για να ενημερωθούν έγκαιρα οι επιχειρήσεις και να λειτουργήσει η περίοδος των εκπτώσεων ομαλά προς ωφέλεια καταναλωτών και εμπόρων. Επίσης ζητά από τις ελληνικές οικογένειες από μικρούς και μεγάλους καταναλωτές να μη ξεχνούν την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με την προτροπή «Αγοράζω όσο και όσα παράγω». Με φειδώ λοιπόν τα ψώνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: