Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Το χρίσμα
Για λίγες μέρες ακόμη θα κάνουν υπομονή οι υποψήφιοι του χρίσματος του ΠαΣοΚ τοπικά. Οσονούπω θα ανακοινωθούν… Σε μια βδομάδα περίπου θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠαΣοΚ στην Κομοτηνή. Βέβαια εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Η απόφαση είναι ειλημμένη και ο υποψήφιος γνωστός για το ΠαΣοΚ. Όπως γνωστό είναι ότι ο Συνασπισμός πρέπει να ψάξει για άλλον υποψήφιο από τον προηγούμενο…
Το πόθεν έσχες
Πολύ καλή εντύπωση έκανε η πρόταση του κ. Κοτσάκη για ανάρτηση του πόθεν έσχες των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και όσων είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στην ιστοσελίδα του δήμου. Απόλυτη λοιπόν διαφάνεια για όλους και μπράβο στο δήμαρχο για την πρωτοβουλία. Όμως καλό θα ήταν εκτός από το πόθεν να συμπεριλάβουν και το πώς έσχες, όπως πρότεινε ο επικεφαλής της Νέας Πορείας σε δηλώσεις του.
Πότε η απάντηση;
Απαντήσεις και διευκρινήσεις περιμένουν ακόμα τα μέλη του ΠαΣοΚ και όχι μόνο από το Βασίλη μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του για υποψηφιότητα.
Τι τρέχει;
Άψογη συνεργασία όπως φαίνεται έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Γεωργίας Ν. Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία τους βοηθάει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης και μάλιστα διαρκεί από το 2007.
Κακός μαθητής
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής αποδείχθηκε κακός μαθητής αφού όλη την απολογιστική τοποθέτησή του… τη διάβαζε. Μέχρι και παρατήρηση του έκανε δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης όταν έκανε λάθη στα σημεία στίξης και τονισμού.
Προκαλεί η Τουρκία-Το ΤΣΕΣΜΕ σε διεθνή ύδατα
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) έκανε γνωστό εχθές ότι το τουρκικό υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «ΤΣΕΣΜΕ» επαναλαμβάνει τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θράκης πλέοντας σε διεθνή ύδατα. Το τουρκικό σκάφος χθες βρισκόταν 13 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης και 10 μίλια από τις ακτές της Θράκης. Οι κινήσεις του παρακολουθούνται διακριτικά από την κανονιοφόρο «Πολεμιστής».
Σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας οι έρευνα στα διεθνή ύδατα από παρακείμενα κράτη, σε τμήματα υφαλοκρηπίδας που δεν έχουν καθοριστεί, δεν αναγνωρίζονται. Απαγορεύεται όμως η εξόρυξη και η έρευνα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τεστ ευφυΐας για την είσοδο μεταναστών στη Γερμανία
Από τεστ ευφυΐας θα περνούν όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία. Αυτά προτείνουν τα μέλη του κόμματος της Αγγέλα Μέρκελ CDU. Την παραπάνω πρόταση βέβαια δεν εφηύραν μόνοι τους αλλά τη δανείστηκαν από τους προχωρημένους Καναδούς. Γιατί αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους «προχωρημένους» και το απαιτούν από τα παιδιά των μεταναστών.
Ένας υποψήφιος
Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ανακοινώθηκε ότι υποβλήθηκε μια μονο υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση, εκείνη του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο δεύτερος υποψήφιος Κωσταντίνος Μαρκόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητα του μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά «Τι Λυκουρέντζος, τι Μαρκόπουλος…».
Έκθεση καταπέλτης
Για έκτη συνεχή φορά παρουσίασε την ετήσια έκθεση, του 2009, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησηςκ. Ρακιτζής δηλώνοντας ότι κατά την χρονιά που πέρασε διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ.
Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:
-Αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.
-Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 31 επιτροπές
- Πανεπιστημιακός γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του φεύγοντας τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Από ελέγχους που έγιναν σε δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1/4/04 έως 2/9/09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Ενώ μικρότερη αύξηση παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο ΑΕ.
Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών, αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.
Όλοι μαζί
Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της δημοτική αρχής που έγινε την Τετάρτη στο Δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον Βαβατσικλή συμπαρατάχθηκαν και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας καυτηριάζοντας την πρόταση προσεταιρισμού του Δημάρχου λέγοντας ότι απέχουν παρασάγγας οι ιδεολογίες τους και δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεργασίας. Στην προσωπική δε επίθεση που έκανε ο Κοτσάκης στον προηγούμενο Δήμαρχο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας εξήραν την εντιμότητα του πρώην Δημάρχου για μία ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: