Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Βηματακια

Έκπληξη η κάλπη
Με εκπλήξεις ήταν η συνεδρίαση των μελών της Διοίκηση του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης για την εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Κώστα Λιούρτα. Όλες οι πληροφορίες έλεγαν πως ο νέος πρόεδρος θα αναδεικνύονταν ομόφωνα και με πλήρη σύμπνοια. Όμως κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αποδείχθηκε ότι την κάλπη δεν πρέπει να την εμπιστεύεσαι. Τελευταία στιγμή εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου ο Ιάκωβος Φραντζής από το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ζωγραφόπουλου και μάλιστα μαζί του συμπαρατάχθηκαν και μέλη της διοίκησης από το ψηφοδέλτιο του κ. Λιούρτα. Οι εκπλήξεις ήταν πολλαπλές και προϊδεάζουν ότι οι επερχόμενες εκλογές στο ΕΒΕ Ροδόπης που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 2011 θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ο κ. Αργυρόπουλος εκλέχτηκε και ήταν πρόταση του κ. Λιούρτα αλλά ο κ. Μαρτσίδης που ήταν επίσης πρόταση του απερχόμενου προέδρου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και η κ. Μαλαμίδου έκανε την έκπληξη.
Άλλοι τα φάγαν… άλλοι πληρώνουν
Επώδυνα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Περισσότερο για βαρβαρότητα φέρνουν παρά για σοσιαλισμό. Ο γραμματέας του κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης σε όλες τις συνεντεύξεις του προσπαθεί να πείσει ότι τα επώδυνα μέτρα είναι απαραίτητα για την αποφυγή κινδύνου να πτωχεύσει η χώρα. Μία χώρα που θα αποφύγει την πτώχευση αλλά θα έχει φτωχούς πολίτες. Όχι βέβαια ότι ευθύνονται αυτοί αλλά γιατί επέλεξαν λάθος πολιτικούς να τους κυβερνήσουν.
Το χάσαμε το παιχνίδι
Εντωμεταξύ απεργία για τις 8 του μήνα ξαναετοιμάζει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της τελευταίας και οι συνδικαλιστές έμειναν τόσο ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή που κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους. Όλα τα λιμάνια της Ελλάδας θα είναι κλειστά σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και η Ελλάδα θα είναι πάλι σε απεργιακό κλοιό. Κατά τα λοιπά ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης έκανε τουριστική καμπάνια στο Λονδίνο για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Και αναρωτιέται κανείς: Μα ποιος τουρίστας θα έρθει σε μία χώρα που κάθε μέρα κάποιος απεργεί και θα αναγκάζεται να τη βγάζει στην προβλήτα λιμανιού περιμένοντας για ώρες να τους επιτραπεί η είσοδος στο πλοίο ή στις αίθουσες αεροδρομίου για να ταξιδέψει;
Στην Κομοτηνή ο Σκανδαλίδης
Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο υπουργός και πρώην γραμματέας του ΠαΣοΚ Κώστας Σκανδαλίδης για ιδιωτική επίσκεψη. Ο κ. Σκανδαλίδης θα βρεθεί με μέλη και φίλους τους ΠαΣοΚ που διατηρεί φιλικές και ανθρώπινες σχέσεις και φυσικά από τις συζητήσεις μεταξύ τους δε θα απουσιάζουν οι πολιτικές συζητήσεις ειδικότερα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Σκανδαλίδης διατηρεί πολλούς δεσμούς με την Κομοτηνή και εθεάθη το μεσημέρι της Παρασκευή σε κέντρο εστίασης με τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠαΣοΚ στη Ροδόπης και κουμπάρο του Γιώργο Μανανά αλλά και πολλούς φίλους ενώ ιδιαίτερα θερμές ήταν οι εκδηλώσεις των πολιτών της Κομοτηνής που τον συνάντησαν.
Έφυγε ο Νίκος από τη Ν.Δ.
Τα βρόντηξε ο Νίκος Πουρτσίδης και παραιτήθηκε με επιστολή του προς τη ΝΟΔΕ Ροδοπης από μέλος της Ν.Δ. επιστρέφοντας μάλιστα και την κομματικής του ταυτότητα. Ο Νίκος απογοητευμένος από τη συμπεριφορά και τις χρόνιες υποσχέσεις των ομοϊδεατών του δεν άντεξε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα ο Νίκος σκέφτεται σοβαρά να θέσει εαυτόν στην κρίση των Κομοτηναίων σε άλλο πολιτικό σχηματισμό.
Στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει:
«Επιστρέφω την κάρτα μέλους και παρακαλώ να με διαγράψετε από τους καταλόγους των μελών της ΝΔ, εκφράζοντας συγχρόνως την αγανάκτηση μου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, της χώρας και των πολιτών και την ιδιαίτερη «φροντίδα» και «στήριξη» που παρέχετε στους οπαδούς της παράταξης σας.
Τουλάχιστον να έχω την ικανοποίηση ότι από δω και πέρα, δεν στηρίζω με την όποια συμμετοχή μου, όσα τραγικά βλέπουν όλοι (πλην αυτών που παριστάνουν την τοπική ηγεσία) να συμβαίνουν στον χώρο της παράταξης μας τα τελευταία χρόνια, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Επιθυμώ την αποστασιοποίηση μου από αυτό που εξακολουθείτε ακόμη να ονομάζετε «κομματική οργάνωση», η οποία εκτός από την οργάνωση του ετήσιου κομματικού χορού και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών, απείχε, απέχει και θα απέχει συστηματικά από το πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου και της χώρας, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς λόγο, χωρίς άποψη, περιοριζόμενη στο μοναδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, αυτό του χειροκροτητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: