Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Βηματάκια

Επιχειρηματικός νους
Δάνεια ο Δήμος Κομοτηνής για να ξεχρεώσει, δάνειο στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, δάνειο και στον ΟΣΕ.
Δηλαδή η καλύτερη λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι το δάνειο. Θυμάστε τα παλιά τα χρόνια το algon το φάρμακο για όλες τις αρρώστιες; Έτσι και τα δάνεια σήμερα. Ούτε λόγος για πώληση ή κλείσιμο του ΟΣΕ. Η διαιώνιση της μιζέριας είναι εθνικό σπορ. Δηλαδή στην Ελλάδα μόνο τις υγιής επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) πουλάμε; Σε ποιους επιχειρηματικούς κανόνες εμπίπτει αυτή η φαεινή λύση των δανείων;
Ελλάς το μεγαλείο σου...
Πολύ καλώς απεφάνθη το Πειθαρχείο και επέβαλε 60 μέρες φυλάκισε στον υιό Ζαγορίτη και μοίρασε μικρότερες ποινές στους λοιπούς συμμετέχοντες στο φαινόμενο κοινωνικής ευτέλειας. Το χειρότερο όμως είναι πως όλοι σοκαριστήκαν πάλι που θίχτηκαν τα ήθη και οι αρχές τους, ευλόγως, αλλά όλοι θεώρησαν απολύτως φυσιολογικό ο υιός Ζαγορίτη και κάθε Ζαγορίτη να υπηρετεί τη θητεία του στο πολεμικό μουσείο. Ελλάς το μεγαλείο σου…
Νταλάρας
Μπορεί να μην είχε συμμετοχή η μουσική διαδήλωση που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο και κόστισε ουκ ολίγα ευρουλάκια όμως οι φαν του Νταλάρα την εκτίμησαν δεόντως. Το Volare και το «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» και όλες οι μεγάλες επιτυχίες του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη έδιναν τον αγωνιστικό παλμό στους συνδικαλιστές – διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία της Κομοτηνής.
Η σονάτα της Διάσπασης
Διαγραφή Ντόρας από τη Ν.Δ…. Διάσπαση στο κόμμα της δεξιάς. Αποχώρηση Κουβέλη από ΣΥΡΙΖΑ… Διάσπαση στο χώρο της αριστεράς. Νέα κόμματα δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν, νέες πολιτικές, νέα οράματα από τα ίδια όμως πρόσωπα. Δηλαδή μέσα σε μία μέρα άλλαξαν πολιτική σκέψη; Τους ήρθε επιφοίτηση και θα δώσουν τα ίδια πρόσωπα στον λαό την αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη; Δυστυχώς τα ίδια πρόσωπα που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να εμπνεύσουν το λαό όσα κόμματα και αν δημιουργήσουν, όσα πουκάμισα και αν αλλάξουν… είναι πάντα οι ίδιοι!
Απών ο υποψήφιος
Πως γίνεται κάποιος να έχει δηλώσει ότι είναι υποψήφιος για το Δήμο Κομοτηνής και διεκδικεί το χρίσμα, με αξιώσεις μάλιστα, από τον κομματικό του χώρο αλλά να μην λαμβάνει μέρος στις διαδικασίες που θα κληθεί αργότερα να υπηρετήσει δεν είναι απορίας άξιο;
Για κακούργημα ο Γ. Αγγελουστο σκάνδαλο Βατοπεδίου
Την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία - για το ρόλο του στο σκάνδαλο της Μονης βατοπεδίου - απήγγειλε η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού κατά του Γιάννη Αγγέλου, πρώην διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή.
Η κατηγορία βασίζεται σε καταθέσεις μαρτύρων για το ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Αγγέλου, ως επικεφαλής άτυπου “διευθυντηρίου” στην υπόθεση που συντόνιζε τις κινήσεις για την παραχώρηση κρατικής ιδιοκτησίας στη Μονή.
Ιδιαιτέρως επιβαρυντική ήταν οι απολογίες της διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνας Μαντέλη και του πρώην νομικού συμβούλου του ίδιου υπουργείου Χρ. Μπότσιου, καθώς και η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του πρώην υπουργού Π.Δούκα, ο οποίος παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: