Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Και μη χειρότερα
Δέκα χρόνια σε μια περιοχή η ειδική γραμματέας και δεν κατάλαβε τι πρέπει να κάνει για την εκπαίδευση και γι’αυτούς που την παρέχουν και αντί να προτείνει στην υπουργό, κάνει ημερίδα για να προτείνουν κάποιοι; Αλλά έτσι είναι… Όταν στην περιοχή σου έχει πανεπιστήμιο που έχει και το αρμόδιο τμήμα και περιμένεις τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του να στον κάνουν από την Αθήνα, όχι δέκα, εκατόν δέκα χρόνια να προσπαθείς, όσο προσπαθείς, αποτέλεσμα δεν έχεις. Αύριο Σάββατο, θα γίνει στη Νομαρχία μια ημερίδα, η σημαντικότερη από καταβολής του θεσμού των ημερίδων. Για να αποφασιστεί τι; Δίγλωσση εκπαίδευση (μαθητές με δύο γλώσσες;) στη Θράκη και κλείσιμο της ΕΠΑΘ; Γιατί πολύ απλά, για κάποιους το θέμα είναι δέκα λέξεις στα ελληνικά μαθαίνουν τα παιδιά, δέκα να μαθαίνουν και στα τούρκικα. Αλλιώς πως θα ανταγωνιστούν του συνομηλίκους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Δεν συμμαζεύεται…
Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση και όπου δημιουργείται κάποιο κενό έρχεται κάποιος και το καταλαμβάνει. Αξιώματα της Φυσικής. Και ισχύουν παντού και πάντα, προφανώς και στην μικρή τοπική μας κοινωνία. Αν κάποιος αποποιείται(;) ευθυνών να ασκήσει πολιτική σε ειδικό και ευαίσθητο τομέα, κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν να την ασκήσουν. Και αν στην υπόθεση αναμιχθούν Πόντιοι με εκκλησίες και «Πόντιοι» μουσουλμάνοι με βρύσες και με στέγαστρα, η υπόθεση περιπλέκεται. Και άντε μετά να βρεις άκρη, ποιος και τι και γιατί χρηματοδότησε, με ποιού την ανοχή γινόταν αυτά που γινόταν και δε συμμαζεύεται…
Επτά θα γίνουν
Πέντε κόμματα μπήκαν στη Βουλή και επτά μπορεί να βγουν στο τέλος. Ήδη το έκτο δημιουργήθηκε και η Ντόρα είναι έτοιμη να κάνει το δικό της. Και ένα που θα κάνει ο Αλαβάνος εκτός Βουλής και θα περιμένει και αυτός να μπει, αν μπορέσει. Προφανώς, αυτές οι πολιτικές ζυμώσεις θα παίξουν ρόλο και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Μπορεί να δούμε συμμαχίες που δε θα τις περιμέναμε υπό κανονικές πολιτικές συνθήκες.
Κάλεσμα!
Κυρίες και κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ. Καλύτερα να σας διαγράψει ο Παπανδρέου, παρά ο λαός!
Να’το το θαύμα
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τι λέει ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου που ονειρεύεται να στήσει δασικό χωριό στη Νυμφαία, δύο πράγματα διαπιστώνει. Ότι η εκκλησία στο χωριό τέλεσης των Παρχαρίων ανοικοδομήθηκε από θαύμα, ούτε ξέρει ούτε είδε, και πως οι εγκαταστάσεις του άλσους της Νυμφαίας δεν αξίζουν τίποτα μπροστά σε δύο στέγαστρα και κάποιες άλλες ξύλινες κατασκευές. Στο τέλος θα μας πουν και ότι τα πεύκα στη Νυμφαία αυτοί τα φύτεψαν… Στο τέλος θα μας πουν και ότι τα πεύκα στη Νυμφαία αυτοί τα φύτεψαν…Όσον αφορά δε στην περιοχή όπου γίνονται τα Παρχάρια, είναι καθαρά δασική έκταση και ας λένε ότι θέλουν τα όποια φερέφωνα του γκέτο της Ιώνων. Αναφέρονται απλά , σε άλλο χώρο. Αλλά και η περιοχή όπου γίνονται τα Παρχάρια, να μη καταντήσει «ιδιωτική».
Ραντεβού απελπισίας
Μπα, σε τρία χρόνια θα γίνει το νέο νοσοκομείο; Ευτυχώς που δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα καθώς ήδη πολλοί Κομοτηναίοι που έκλειναν τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς ζητούσαν να εξεταστούν στο νέο νοσοκομείο. Πάντως, με τόσο που αργούν αυτά τα ραντεβού, αν ήταν ζευγαριών θα είχε διαλυθεί η σχέση, κάποιοι μπορεί και να εξεταστούν στο νέο νοσοκομείο.
Κριτική Ξυνίδη κατά υπουργών
Από τα αριστερά... βγήκε χθες στην κυβέρνηση ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Ο κ. Ξυνίδης στάθηκε κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της, ενώ έβαλε στο στόχαστρο δύο- τρεις υπουργούς υπαινισσόμενος ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο θα έπρεπε. Παράλληλα έκανε και έμμεσες συστάσεις για αλλαγές τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία για να αίρονται ατέλειες ή καθυστερήσεις. Ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα γεγονότα που συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ παρουσία των συνδικαλιστών. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουμε περαιτέρω όλα αυτά τα λαϊκά στρώματα, που δυστυχώς στις μεγάλες πόλεις έχουν φτάσει πλέον στα όρια της ανέχειας». Ο κ. Ξυνίδης κάλεσε την κυβέρνηση να προσέξει «αυτές τις τρύπες που δημιουργούνται μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση διότι είναι επικίνδυνο να οδηγηθούν ομάδες ανθρώπων σε εξαθλίωση».
Τους «δικούς μας»
Στο δήμο Κομοτηνής ακολουθούν πιστά διαδικασίες που υπήρχαν κάποτε στην Περιφέρεια. Προσκαλούμε γνωστούς και φίλους να θέλουμε να προβάλουμε δημοσιογραφικά κάτι. Λες και αν τους φώναζαν όλους, θα άλλαζε κάτι. Η πρακτική των «δικών μας» ποτέ δεν έβγαλε σε καλό, αλλά που…
Τίποτα οριστικό
Δέκα στις δεκατρείς Περιφέρειες διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ ώστε να μη δυσκολευτεί η κυβέρνηση του στο έργο της. Γι’αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε σε Περιφέρειες υποψήφιους από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η Α.Μ-Θράκη, δεν ήταν μέχρι τώρα σε αυτό τον σχεδιασμό, ωστόσο και παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ούτε αυτή του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.
Κόντρες … αξιολόγησης
Η αποχώρηση του Επάρχου Βορείου Έβρου Πολυχρόνη Αντωνιάδη, από την σύσκεψη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο και των Τοπικών Οργανώσεων του Βορείου Έβρου με τους 9 που έχουν εκδηλώσει τον ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν τον νέο Δήμο, προκάλεσε αντιδράσεις και αναταραχή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Αντωνιάδης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αξιολόγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής στο πρόσωπο του και για αυτό το λόγο αποχώρησε από την συνάντηση που έγινε με σκοπό να καθοριστεί ο τρόπος για την επιλογή του υποψηφίου που θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδας Άγγελος Παπαϊωάννου δήλωσε έκπληκτος από την στάση του κ. Αντωνιάδη τονίζοντας πως η στάση του ήταν λόγω έλλειψης εμπειρίας. Σε ότι αφορά την διαδικασία επιλογής του υποψηφίου τόνισε πως το προτιμότερο θα ήταν η σύσταση μιας άτυπης επιτροπής αποτελούμενης από αιρετούς των τεσσάρων Δήμων οι οποίοι όπως είπε είναι αυτοί που ουσιαστικά εκπροσωπούν τους Δημότες. Δύο είναι οι προτάσεις που εξετάζονται στην παρούσα χρονική στιγμή προκειμένου η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο σε συνεργασία με τις Τοπικές Οργανώσεις να επιλέξει και να προτείνει υποψήφιο για τον νέο Δήμο της Ορεστιάδας. Η επικρατέστερη είναι να στηθούν κάλπες και να ψηφίσουν όχι μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσοι δημότες το επιθυμούν. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι χρονοβόρο και απαιτεί ιδιαίτερο συντονισμό προκειμένου να μην υπάρξουν τριβές. Η δεύτερη λύση που τέθηκε επί τάπητος είναι η διεξαγωγή δημοσκόπησης.
Ησύχασαν τα αυτιά
Από άποψη ήχου, η Τετάρτη ήταν η καλύτερη ημέρα του Μουντιάλ. Λόγω της απεργίας των σχολιαστών, έκλεισαν όλοι τον ήχο και ξεμπέρδεψαν και με τις βουβουζέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: