Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Προς τη Γ.Γ. Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Η απάντησή σας με e-mail στις 25 Ιουνίου 2010 δεν αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ. Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ δημοσιογραφικά πράττοντας μετέφερε τις καταγγελίες της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ ως όφειλε. Η απάντησή σας άλλον έχει αποδέκτη. Η απάντηση σας μάλιστα είναι η ίδια που δημοσιεύτηκε σε άλλη ημερήσια εφημερίδα της πόλης μας πριν μερικές ημέρες.
Πήγε, δεν μπήκε…
Περίεργο ενταύθα: Όχι κύριε και σταματήστε τους πανηγυρισμούς. Ο δήμαρχος δε μπήκε, πήγε στη φυλακή για να δει φυλακισμένους σχετικού προγράμματος στο πλαίσιο της ημέρας κατά των ναρκωτικών. Τώρα, αν είδε πως είναι εκεί μέσα τα πράγματα και του άρεσε, τίποτε δε μπορεί να γίνει χωρίς δικαστική απόφαση.
Μόνο το ΠΑΜΕ δε φταίει
Προφανώς και το ΠΑΜΕ έχει μπει στο μάτι της κυβέρνησης και αν μπορέσει να το βγάλει κιόλας ακόμη καλύτερα. Καθότι ή πολύ νέοι είναι κάποιοι υπουργοί ή επιλεκτική μνήμη έχουν. Ξέχασαν λοιπόν ή δεν θυμούνται, τους κολάδες τους τόμπρες, αυτούς που κατέβαζαν τις ασφάλειες και βύθιζαν τη χώρα στο σκοτάδι; Και για πιο λόγο; Για να φθάσουμε σήμερα και να πετσοκόβονται οι μισθοί; Που για να δώσει τα εφάπαξ το δημόσιο πρέπει να απολύσει 50 χιλιάδες υπαλλήλους; Ξεχνούν επίσης που οδήγησε η πολιτική των επιδομάτων; Απλώς, τότε τους βόλευε να το έχουν συντεταγμένο προς σφαγή το εργατικό κίνημα με τους αρχηγούς του που μεταπηδούσαν τα βουλευτικά έδρανα. Και που φρόντισαν η Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα με μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους που όμως αμείβονται πολύ περισσότερο από τους εργαζόμενους που πηγαίνοντας κάθε πρωί στη δουλειά τους το πρώτο που ρωτούν είναι, το ίδιο ρωτούσαν πάντα, αν έχουν απολυθεί. Σιγά μη φταίει το ΠΑΜΕ που φτάσαμε στα σημερινά χάλια…
Κολλάνε στον αντιπεριφερειάρχη
Λοιπόν, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, πέντε θα είναι οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν το δήμο Κομοτηνής. Ποιοι; Ε, δεν ήρθε ακόμη η ώρα. Πάντως αν ΛΑΟΣ και Ντόρα θα θελήσουν να εκπροσωπηθούν στις εκλογές, τότε τουλάχιστον επτά θα είναι οι συνδυασμοί. Αντιθέτως, το πολύ πέντε να είναι οι διεκδικητές της θέσης του περιφερειάρχη. Με τη ΝΔ να φαίνεται να κλείνει υπέρ του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη και το ΠΑΣΟΚ να μην έχει οριστικά κλείσει υπέρ του νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη. Γενικότερα στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να προσδιορίσουν αυτόν που θα διεκδικήσει την θέση του αντινομάρχη στο νομό Ροδόπης. Είναι ένα αγκάθι που μπορεί να χαλάσει και σχεδιασμούς για τους δήμους του νομού.
Επιτυχής παρουσία
Ας δούμε και λίγο τι έκανε η Εθνική στη νότια Αφρική. Τη πρώτη νίκη πετυχαίνοντας τα πρώτα δύο γκολ. Και όμως δεν προκρίθηκε κάτι που δύσκολα να το πετύχει κανείς σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή αποκλεισμό με νίκη. Και τούτο διότι η τραγική από τον Ρεχάγκελ επιλογή της ενδεκάδας του πρώτου αγώνα, δε μας έδωσε τον ένα βαθμό τον οποίο με μαζικές άμυνες, όπως με την Αργεντινή, θα τον παίρναμε εύκολα. Συνολικά πάντως, η παρουσία της ομάδας στις 32 καλύτερες του κόσμου, ήταν επιτυχής αν και θα μας μείνει για χρόνια η πικρία ότι πετύχαμε νίκη και δεν προκριθήκαμε. Και οι Νεοζηλανδοί αποκλείστηκαν αν και νίκησαν αλλά δεν είναι το ίδιο…
Φτάσαμε στο γελοίο
Πάλι ξαναπέρασαν τις 1000 μονάδες τα σπρέντς των ελληνικών ομολόγων. Θεωρητικά, μετά την τελευταία υποβάθμιση από την Μούντυς, ούτε για να τυλίξουμε σουβλάκια δεν κάνουν. Θεωρητικά βεβαίως, γιατί πρακτικά, δεν έχουν χάσει την αξία τους. Απλώς, θέλουν να τα ξεφορτωθούν οι ιδιώτες επενδυτές και να φορτώσουν στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Εκείνο το πιστόλι το έχουμε ακόμη; Και αν το έχουμε, του έχουμε βάλει τις σφαίρες; Και αν είναι γεμάτο, το οπλίσαμε; Ε, αν όλα αυτά τα έχουμε κάνει, γιατί δε το στρέφουμε στον κρόταφο, να πάρουμε τουλάχιστον αναπηρική σύνταξη. Και θα την πάρουμε, γιατί με την ανικανότητα που μας διακρίνει, θα αστοχήσουμε εξ’ επαφής.
Συμφέρουν οι εξαγωγές
Εντωμεταξύ έρχεται ο Ιούλιος και η δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ. Με άλλους φόρους μαζί, υπάρχουν προϊόντα ελληνικά που οι φόροι φθάνουν στο 70-80% της αξίας τους. Το ούζο για παράδειγμα που είναι από τα προϊόντα που θα έπρεπε να τα προστατεύουμε. Με λίγα λόγια, είναι καλύτερα να εξάγεις ούζο παρά να το διαθέτεις στην ελληνική αγορά. Περιμένουμε πάντως το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να μειώσει τις τιμές στο ράφι των σουπερμάρκετ κατά 20%. Ε, μετά θα αυξηθεί και άλλο ο ΦΠΑ και ο Σίσυφος θα ξαναρχίσει να σπρώχνει τον βράχο προς την κορυφή του λόφου.
Ποτέ εκτός Ευρώπης
Με την Ελλάδα εκτός κούρσας, ας λέμε και κανένα αστείο, ποιος θα σηκώσει την κούπα του Μουντιάλ; Πάντως μέχρι τώρα, ποτέ δεν τα κατάφερε ευρωπαϊκή χώρα όταν η διοργάνωση έγινε εκτός Ευρώπης. Και τώρα ακόμη χειρότερα που δεν φαίνεται να υπάρχει ευρωπαϊκή ομάδα που θα κοντράρει την Βραζιλία και την Αργεντινή. Ωστόσο, πολλές φορές, οι αγώνες νοκ-άουτ κρύβουν εκπλήξεις.
Πήγαν Αθήνα
Άδειασε η πόλη από νεοδημοκρατικά στελέχη καθότι όλοι στην Αθήνα πήγαν για το συνέδριο του κόμματος τους. Πήγε και ο δήμαρχος, εξ οφίτσιο, και ας του έσυρε τόσα του Σαμαρά στην δήλωση που έκανε υποστηρίζοντας την Ντόρα. Πώς αν πήγε Αθήνα και η Μάγδα; Ε, αν έχει κάποιον συγγενή, μπορεί να πήγε να τον δει… Τώρα όμως που δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιαννακίδης, θα κατέβει ξανά με την «Σύγχρονη Πόλη». Τόσος εκσυγχρονισμός πια…
Θα έχουμε γλέντι
Στο ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά, αν πουν να αξιολογήσουν μόνο τους αυτοπροταθέντες, δεν έχουν και πολύ δουλειά να κάνουν, τι να αξιολογήσουν… Αν πάλι δουν γενικότερα το θέμα, θα προβληματιστούν. Ε, ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι θα πει η Αθήνα πως θα πρέπει να ψηφίσει η Κομοτηνή. Μετά ο λόγος θα περάσει στους Κομοτηναίους. Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, γλέντι προεκλογικό θα έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: