Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Βηματάκια

Πέφτουν από τα σύννεφα
Εντωμεταξύ, μόλις ήρθε η ώρα να πουληθεί ο ΟΣΕ, άρχισαν να βγαίνουν, δημοσιογραφικά, σκάνδαλα και σκανδαλάκια που έγιναν στον οργανισμό. Ως τώρα αν και όλοι τόνιζαν την τεράστια ημερήσια χασούρα του κράτους από τον ΟΣΕ, δεν «έβλεπαν σκάνδαλα». Μόνο αν η προβολή κάποιου κάποιου (σκανδάλου) είχε κομματικό χαρακτήρα, γινόταν ντόρος. Όπως και στα νοσοκομεία. Όλοι από τα σύννεφα πέφτουν για το τι γινόταν τόσα χρόνια. Και το καλύτερο…, μέρες τώρα μας βομβαρδίζουν για εταιρίες που χρέωναν 5 και 10 φορές πάνω από την πραγματική αξία τα προϊόντα με τα οποία τροφοδοτούσαν τα νοσοκομεία, λες και από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν αυτοί που παράγγελναν και αυτοί που παραλάμβαναν. Το δε συνδικαλιστικό κίνημα, για όλα είχε λόγο και άποψη, αλλά ούτε άκουγε ούτε έβλεπε… Τώρα, απλώς, όλοι πέφτουν από τα σύννεφα. Και αν για τον ΟΣΕ το «κόλπο» σχετίζεται με την απαξίωση του οργανισμού στα μάτια του κόσμου ώστε να πουληθεί γρήγορα και χωρίς αντιδράσεις, με την δημόσια και δωρεάν υγεία τι πρόκειται να συμβεί;
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα προχωρήσουν
«Είτε με Προεδρικό Διάταγμα, είτε με νομοθετική ρύθμιση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν» ξεκαθάρισε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την κοινοβουλευτικό ομάδα ότι οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά «υπάρχουν κάποια όρια που τα βάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχουν και όποια περιθώρια για βελτίωση αυτών των ρυθμίσεων, η κυβέρνηση είναι σαφές ότι θα τα εξαντλήσει». Ερωτηθείς εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης από την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτό είναι σαφέστατο και σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό και την κυβέρνηση.
«Ο αρμόδιος υπουργός σε όλα τα ζητήματα λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει και η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει συλλογικά» τόνισε ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποφάσεις του κ. Λοβέρδου, αλλά της κυβέρνησης. Είπε ακόμη ότι δεν είναι θέμα πειθούς του κ. Λοβέρδου προς την κυβέρνηση, αλλά προς την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν προβάλλεται είναι ότι υπάρχουν παράλληλα και μέτρα αντιρρόπησης που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν.
Υπάρχουν και τυφλοί
Αύξηση της φτώχειας βλέπει το 93,7% των Ελλήνων. Το υπόλοιπο 6,3% πρέπει να βάλει γυαλιά. Και οι περισσότεροι ακόμη δε την βλέπουμε τη φτώχεια καθώς είτε υπάρχουν ακόμη αποθέματα, καταθέσεις, είτε για τους νεότερους στην ηλικίας υπάρχουν οι γονείς ή και οι παππούδες (οι έχοντες καλή σύνταξη). Όταν θα την αισθανθούμε τη φτώχεια, θα αρχίσουν τα δύσκολα.
Για γραμματέας;
Πανηγυρίζουν οι ΠΑΣΟΚοι της Ροδόπης!!! Ο λόγος δεν είναι άλλος, απ’ το ενδεχόμενο της μετακόμισης του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κι αυτό γιατί ο βουλευτής Ροδόπης θέλει να γίνει γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Βέβαια πολλοί θέλησαν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, αλλά που ξέρεις! Ορισμένοι βέβαια πετούν ακόμα τα φαρμακερά βέλη τους! «Γιατί μετακόμιση μιλάμε; Είναι ποτέ ο Ευριπίδης στην Ροδόπη; Τον είδατε πουθενά για να μας το πείτε κι εμάς», αναρωτιούνται και δεν έχουν κι άδικο…
«Μπαράζ» κινητοποιήσεων
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων ξεκινά από σήμερα, με «αιχμή» τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία και προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή. Ένα ακόμη συλλαλητήριο την ίδια ημέρα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ «ενάντια στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό». Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει και δεύτερη κινητοποίηση αύριο. Τέλος, την επόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου, Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής.
Μαγαζί υπό διάλυση
Αν τόσο διορίζονται στον ΓΑΣ και δεν τους βγαίνει η νέα χρονιά, γιατί δε την διαλύουν την ομάδα να μη ταλαιπωρούνται οι ίδιοι, ταλαιπωρείται και ο κόσμος… Ταλαιπωρούν και ορισμένους δημοσιογράφους που κάνουν το άσπρο-μαύρο. Τουλάχιστον, αν οι γυναίκες έπαιζαν στη κατηγορία που κέρδισαν με το σπαθί τους, σήμερα πάλι σε Εθνική κατηγορία, με κύρος, θα αγωνίζονταν. Παίζουν και χωρίς να πληρώνονται…
Η συνήθεια που έγινε λατρεία
Και για όσους αναρωτιούνταν χθες γιατί γινόταν εργασίες σε όλα τα φανάρια της διασταύρωσης μπροστά στο σπαθί, μην ανησυχείτε! Όλα είναι υπό έλεγχο. Από την αρμόδια υπηρεσία συντήρησης έργων έγινε επιδιόρθωση και αλλαγή όσων σηματοδοτών παρουσίαζαν πρόβλημα και τώρα λειτουργούν άψογα! Θα συνεχίσουμε λοιπόν να απολαμβάνουμε ανενόχλητοι «τη συνήθεια που έγινε λατρεία»… Δηλαδή το οικείο και πολυαγαπημένο μποτιλιάρισμα της Κομοτηνής… με νέους σηματοδότες!
Μία ζωγραφιά
Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός και δε πέφτουν και πολλές βροχές οι Κομοτηναίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικρά έργα τέχνης σε κάθε δρόμο της πόλης. Τα μπαλώματα που έχουν γίνει κατά καιρούς στους δρόμους σε συνδυασμό με τις νέες τρύπες που έχουν δημιουργηθεί παρουσιάζουν τέτοιο εικαστικό ενδιαφέρον που όσοι πέφτουν μέσα τους δε βρίζουν πλέον αλλά θεωρούν πως συμβάλλουν ώστε να γίνουν όλοι οι δρόμοι της πόλης ένα μεγάλο έργο τέχνης….
Προσοχή στο δάχτυλο
Μια χαρά εκδήλωση στήνεται στη Νομαρχία με μια χαρά ομιλητές για την ΕΠΑΘ. Προσοχή όμως καθότι μεταξύ αυτών είναι και ένας που κουβαλάει λύκο μαζί του. Στο δαχτυλίδι, αλλά ως γκρίζος που είναι, παραμένει επικίνδυνος.
Κανείς δε φταίει
Με την ευκαιρία του μουντίαλ, κάποτε, κάποιοι, δεν θα πρέπει να απολογηθούν για την μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων που μας φόρτωσαν στην πλάτη και χρέωσαν για μια ζωή την Ελλάδα και τους Έλληνες; Εκτός και αν πιστεύουν ακόμη ότι η διοργάνωση τους ήταν επιτυχία, οπότε ας απαριθμήσουν τα οφέλη που είχε η χώρα από τους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: