Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Βηματάκια

Με λαμπάδα δυο μέτρα
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία να πέρασε φουρτούνες, μια με σκάνδαλα την άλλη με την περιουσία της, ωστόσο τα πράγματα θα αλλάξουν, άρδην… Από το φθινόπωρο πλήθος πιστών και μη θα συρρέουν στις εκκλησίες, με κάτι λαμπάδες πιο μεγάλες από το μπόι του καθενός, ίσως και με τάματα. Και δεν θα ζητούν κάποιο θαύμα να γίνουν καλά, για να πάρουν σύνταξη θα προσεύχονται. Και όχι τίποτα πενηντάρηδες, από νεολαία θα γεμίζουν οι ναοί.
Φαρμάκι ο «καφές»
Στα 2,8 ευρώ από το καλοκαίρι τα πρώτα διόδια της Εγνατίας στα Μάλγαρα. Κάτι λιγότερο από ένα καφέ στην πλατεία. Μόνο που όταν λειτουργήσουν όλα, 5-7 καφέδες θα χρειάζεται κάποιος για την διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Ηγουμενίτσα. Πικρούς καφέδες…
Δεν έτυχε, «πέτυχε»….
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το κατόρθωμα τhw υπ. Παιδείας την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 19 Μαΐου, να μπει στις πανελλαδικές εξετάσεις το κείμενο με τίτλο «Στου Κεμάλ το Σπίτι». Αυτό στη Θεσσαλονίκη όπου δήθεν γεννήθηκε ο σφαγέας των Ελλήνων και από όπου με την προβοκάτσια της βόμβας ξεκληρίστηκε ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης. Αν κάποιος μαθητής τα έγραψε αυτά, πως θα τον βαθμολογήσουν τα σαΐνια του υπουργείου, με άριστα; Εκτός και αν τον βγάλουν εκτός θέματος, οι εκτός πραγματικότητας δραγώνιοι του υπουργείου που ήταν της εθνικής και έμεινε μόνο της παιδείας (των αγράμματων).
Αλέκα γερά, μαζί με Σαμαρά!
Κατηγόρησαν χθες στην Κομοτηνή οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ότι οι συνάδελφοι τους του ΠΑΣΟΚ έφτασαν στο σημείο να γίνουν και απεργοσπάστες!!! Κι αυτό γιατί έσπευσαν στο διάλογο για το Ασφαλιστικό δίνοντας άλλοθι στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο!!! Και τι ήθελαν να κάνουν; Να πάνε σε διάλογο με τον Σαμαρά, όπως κάνει η Αλέκα και ο Αλέξης;
Στον «αέρα» ο αγωγός
Πυκνά σύννεφα μαζεύονται πάνω από το πολυδιαφημισμένο έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, έπειτα από μια δεκαετία συνεχών εμπλοκών και αναβολών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος πρεσβευτής κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη μετέφερε δυσάρεστα νέα. Συγκεκριμένα ότι οι Βούλγαροι ζητούν και νέα στοιχεία, γεγονός που σημαίνει παράταση τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, προκειμένου να συντάξουν την περιβόητη περιβαλλοντική μελέτη του έργου για τις επιπτώσεις του στην περιοχή του Μπουργκάς. Η ευαισθησία των Βουλγάρων σε θέματα περιβάλλοντος είναι «εντυπωσιακή», παρατηρούν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί μόλις παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές μελέτες. Τις πληροφορίες ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη σε τρεις μήνες έρχεται να διαψεύσει η ενημέρωση που έκανε στον κ. Μανιάτη ο Ρώσος πρέσβης, σύμφωνα με την οποία η Σόφια ζητά νέα εξάμηνη προθεσμία. Άλλωστε πριν από μερικές ημέρες και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο είχε προαναγγείλει, εμμέσως πλην σαφώς, την ακύρωση του έργου.
Κρίσιμη συνάντηση…
…για το μέλλον της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, σήμερα, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι τραπεζών, καθώς και της διοίκηση της εταιρίας. Πάντως, εάν μέχρι τα τέλη του Μαΐου δε δοθεί το «πράσινο φως» από τις πέντε τράπεζες, που χορήγησαν δάνεια στην εταιρία, για την εκταμίευση 25 εκατομμυρίων ευρώ, το «λουκέτο» στην ΕΝ.ΚΛΩ. μοιάζει αναπόφευκτο, αφού δεν υπάρχουν καθόλου κεφάλαια κίνησης και λήγει και η προθεσμία ρύθμισης που έκανε η εταιρία με το ΙΚΑ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις μονάδες του ομίλου - συνολικά ανέρχονται σε 985 - παραμένουν στην Αθήνα και επιδιώκουν να συμμετέχουν και αυτοί στην σημερινή σύσκεψη. Άλλωστε, η ΕΝ.ΚΛΩ οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζομένους της που ανέρχονται σε 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν μιλάει ο «πληρεξούσιος»
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, εμείς εδώ ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τα της πολιτικής διαθήκης του συγχωρεμένου. Είναι που δε μιλάει και ο «πληρεξούσιος» ώστε να ξεκαθαρίσει την θέση του. Τα είπε ή δε τα είπε; Πάντως αφού δε τα διαψεύδει, προφανώς και τα είπε. Τουλάχιστον ας διευκρινίσει τα εύκολα. Εννοούσε ή όχι τον Άρη Βελουχιώτη; Σε λίγο θα του ζητάνε τα ρέστα και τα συντρόφια…
Ε, ρε, γλέντια…
Εντωμεταξύ μεταξύ των παρασήμων, σε προ ημερών φωτογραφία, του ποιητή-επιστήμονα, στρατιωτικός αναγνώρισε τον μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου, ελληνικό παράσημο και δη στρατιωτικό. Άντε τώρα να του εξηγήσεις για τον ΟΗΕ στα ρώσσικα….
Με ονοματεπώνυμο;
«Όλοι όσοι λασπολογούν ακατάσχετα πίσω από την ανωνυμία της τεχνολογίας, θα πάρουν και την απάντησή τους», υπογράμμισε χθες στο πρεσρουμ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής. Προφανώς στα μπλογκς αναφερόταν και ήδη άναψε φωτιά καθώς σε μια και μόνο απάντηση πάει το μυαλό όλων. Όπως και με τα καρτοτηλέφωνα, να γίνουν ονομαστικά, από ανώνυμα, τα μπλογκς. Αμ δε… Μόνο αυτό δεν γίνεται, ούτε και στην Ελλάδα, για όποιον γνωρίζει την συγκεκριμένη τεχνολογία και τους διεθνείς νόμους που την διέπουν.
Πεταλωτής και Reuters
Κληθείς να διευκρινίσει για ποιο λόγο διέψευσε, με δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι έκανε τη διάψευση επειδή ρωτήθηκε από το συγκεκριμένο πρακτορείο και το Μπλούμπεργκ, γιατί όπως εξήγησε «οι φημολογίες δεν περιορίζονται μόνο εντός Ελλάδας και για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα». «Η φημολογία είναι ένα διαδεδομένο σπορ και όταν δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, δυστυχώς θα πρέπει να αναφερόμαστε και να διαψεύδουμε και τα αυτονόητα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο», σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης.
Απαγωγή 13χρονης
Μια περίεργη υπόθεση αρπαγής ανηλίκου απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν 3 άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται ότι απήγαγαν μια ανήλικη η οποία στη συνέχεια κατάφερε να δραπετεύσει. Πρόκειται σύμφωνα με την αστυνομία για πρωτοφανή περίπτωση απαγωγής όπου δεν αποκλείεται οι δράστες να πήραν τη λάθος κοπέλα. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται.
Πόντιοι γαρ!
Την ανέγερση ενός μνημείου για τον ποντιακό ελληνισμό ζητά η ΠΑΕ Ποντίων, ένας αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος ο οποίος διοργάνωσε εκδηλώσεις μνήμης στη Ροδόπη με αφορμή τα γεγονός ότι συμπληρώθηκαν 91 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων. Η ΠΑΕ Ποντίων εδρεύει στο Θρυλόριο, οπότε καταλαβαίνετε! Πόντιοι γαρ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: