Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Βηματάκια

Νομίζουμε ότι έχουμε
Γιατί είναι τόσο μεγάλη η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη χώρα μας. Κανονικά, επειδή δεν έχουμε και έπρεπε να προσευχόμαστε όλη μέρα για να μας φωτίσει. Δυστυχώς, νομίζουμε ότι μας περισσεύει και γι’αυτό καταλήξαμε αν και έχουμε το καλύτερο οικόπεδο στο κόσμο, να μη μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Πάντως σωστά έκανε και πήγε στον Λίβανο ο πρωθυπουργός. Οι ομοιότητες της Ελλάδας με τη χώρα αυτή είναι προφανείς. Αυτοί, ήταν κάποτε το Παρίσι της ανατολής. Εμείς, για δεκαετίες περνούσαμε για Παριζιάνοι ανατολίτες.
Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ!
Ταραχή στη Ρηγίλλης προκαλεί ο κίνδυνος νέων αποκαλύψεων που αφορούν το αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ, σύμφωνα με αθηναϊκή εφημερίδα. Υπουργοί με εντολή του Μαξίμου ψάχνουν στα αρχεία τους κρούσματα σπατάλης από τους γαλάζιους προκατόχους τους, μερικά από τα οποία ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις στελεχών που είναι ακόμη και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει πρώην γαλάζιοι υπουργοί, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που βρέθηκαν στο επίκεντρο για επίδειξη πλουτισμού και ερευνάται το πώς απέκτησαν τις περιουσίες τους. Τρία είναι τα επίπεδα στα οποία η ΝΔ αισθάνεται τη βαριά ανάσα της κυβέρνησης. Το φορολογικό ξεσκόνισμα, τα κρούσματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και η Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Ο εισαγγελέας μάλιστα ελέγχει παρόμοιες υποθέσεις στις οποίες «πρωταγωνιστούν» πρώην υπουργοί, όπως οι Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βουλγαράκης. Ο τελευταίος μαζί με τους Θόδωρο Ρουσόπουλο, Πέτρο Δούκα, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέκο Κοντό παραπέμπονται σε προανακριτική ενώ ειδική μνεία στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ γίνεται για τον εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου, που η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν θα διωχθεί ποινικά.
Άλλαξαν γρήγορα
Και να το ξαναθυμίσουμε. Εδώ και καιρό, κάθε εβδομάδα είναι 4 εργάσιμων ημερών. Πότε αργίες, πότε απεργίες, κάθε εβδομάδα μια ημέρα τη κάνουμε στην άκρη. Πάντως αξίζει να θυμηθούμε ακόμη ότι μόλις πριν 3-4 μήνες έντονες ήταν οι συζητήσεις για να μειωθούν οι ώρες εργασίας την εβδομάδα, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση. Τώρα ψάχνουμε για απασχόληση χωρίς να ρωτάμε τις ώρες εργασίας. Πόσο γρήγορα άλλαξαν όλα…
Μαϊμού αρώματα!
1.500 κολόνιες προσπάθησε να περάσει παράνομα ένας Κομοτηναίος ο οποίος ταξίδευε από τη Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο έχοντας προορισμό τη πόλη μας. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο οι υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων εντόπισαν τις κολόνιες οι οποίες βρίσκονταν σε ειδικές κρύπτες μέσα στο τουριστικό λεωφορείο. Ο κάτοχός τους συνελήφθη ενώ λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε το πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες των Δήμων Ιάσμου και Αρριανών για ικανοποίηση των αιτημάτων τους καθώς στις προσθήκες της τελευταίας στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποθέσεις τους. Όπως έγινε γνωστό μετά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και λίγο πριν εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής, ο Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε 19 συνολικά αλλαγές σε διάφορους από τους νέους Δήμους που προβλέπονται, με βάση τις παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων. Πρόκειται για αλλαγές που αφορούν κυρίως σε αλλαγές των εδρών στους Δήμους που συστήνονται με βάση το Νομοσχέδιο και λιγότερο σε αλλαγές ορίων και οικισμών που συμπεριλαμβάνονται. Μετά την εξέλιξη αυτή εκμηδενίζεται η πιθανότητα να υπάρξουν άλλες αλλαγές, κάτι που ήταν ήδη ορατό με βάση πολιτικές εκτιμήσεις. Το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καλλικράτης θα συζητηθεί στην ολομέλεια και η συζήτηση πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά από 5 συνεδριάσεις και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη 27 Μαΐου. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ιάσμου διαμαρτύρεται για την μη συνένωση του με τον Δήμο Αιγείρου, ενώ ο Δήμος Αρριανών για την μεταφορά της πρωτεύουσας του νέου Δήμου στη Φιλλύρα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος Αρριανών έχει κάποιες ελπίδες μέχρι την τελευταία στιγμή.
Στην ώρα του;
Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό Α.Ε το 2010 παραμένει σα το έτος ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Κομοτηνής- Νυμφαίας. Ας περιμένουμε ως την έκθεση «Θράκη» μήπως έχουμε νεότερα. Πάντως θα είναι άθλος αν ολοκληρωθεί στην ώρα του.
Από ενεργειακός κόμβος…
Εμείς πάντως το καταθέσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και έρχονται κατά συρροή οι ειδήσεις ότι το σχέδιο πάει για φούντο. Αν τελικά, όντως φουντάρει, θα μας πουν οι Ρώσοι ποιος έφταιγε. Άραγε μόνο οι «περιβαλλοντικές» ευαισθησίες των Βουλγάρων ήταν ή υπήρξαν και ελληνικές «ευαισθησίες». Ότι το πράγμα δε πήγαινε καλά, φάνηκε από την επίσκεψη Παπανδρέου στη Μόσχα, τότε με τη δήλωση του Μεντβέντεφ ότι αν δε πάει καλά η οικονομία μας να απευθύνουμε στο ΔΝΤ ή στην παγκόσμια τράπεζα. Κοινώς, μας έστειλε… Άραγε μαζί με το σχέδιο για το πετρέλαιο, ματαιώνονται και οι σχεδιασμοί για το φυσικό αέριο; Μακάρι όλα να είναι δημοσιογραφικές υπερβολές, ωστόσο, η ευκαιρία μάλλον χάνεται…
Έρχεται ο Πάγκαλος
Στην Ροδόπη θα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας στις Σάπες. Το πρόγραμμα του δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεθεί και με κομματικά στελέχη στη Νομαρχιακή Επιτροπή! Πάντως η εταιρία προσπαθούσε μέχρι τελευταία στιγμή να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» του Πρωθυπουργού, κάτι το οποίο όμως δεν κατάφερε. Μη νομίζετε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου στα μέρη. Ίσως και πιο γρήγορα από τον Πάγκαλο…
Δε τους άρεσε
Δε μπορεί, θα προσέξατε με τι πάθος μεγαλοδημοσιογράφοι-σχολιαστές των καναλιών της Αθήνας έσπευσαν να στείλουν στο πυρ το εξώτερο το σύνθημα που φωνάζουν διαδηλωτές μπροστά στο κοινοβούλιο, «κλέφτες-κλέφτες». «Αν διαλυθεί το πολιτικό σύστημα, θα γίνει όπως σε άλλες χώρες που η ακροδεξιά πήρε 40%» είπε ένας από τους φωστήρες της δημοσιογραφίας, μπερδεύοντας το πολιτικό σύστημα με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Δε μπήκε βέβαια στο κόπο να σκεφτεί πότε στη χώρα μας είχε 40% η άκρα δεξιά ούτε ότι στην Ελλάδα δε στέριωσε ο θεσμός της βασιλείας. Απλώς υπερασπίστηκε αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και τώρα θέλουν να μας σώσουν…
Έτοιμοι για νέες εξεταστικές
«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές και υπογράμμισε πως αν προκύψει ότι ακόμα και πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες, «εμείς δε θα κάνουμε πίσω». «Αν υπάρχουν ευθύνες θα συμπεριλάβουμε και πρόσωπα από το δικό μας χώρο θα το κάνουμε και είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «το πόρισμα από μια εξεταστική επιτροπή είναι ένα, οι πορισματικές απόψεις είναι όσων διαφωνούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: