Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Βηματάκια

Σταχτοδοχεία Faberge
Νέες φουρτούνες έχει και πάλι ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Όπως αποκαλύπτει η αθηναϊκή εφημερίδα, χρέωσε το υπουργείο Παιδείας με 21.335 ευρώ για αγορά 39 σταχτοδοχείων!!!
Πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας, ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 02/07/2008, έχει εκδοθεί για 17 τασάκια Faberge, καθώς και για ακόμη δύο ή τρία μπιχλιμπίδια, όπως και «μοτίφ σταυρό - μάτι Κ18»«γούρι διακοσμητικό με χρυσά Κ14 στοιχεία». Το συνολικό ποσό, μαζί με τον ΦΠΑ, είναι 6.405,028 ευρώ. Το δεύτερο τιμολόγιο, με ημερομηνία 31/07/ 08, έχει εκδοθεί για 22 τασάκια Faberge (τι άλλο;) και για δυο μικροπράγματα, ένα και ένα «πιάτο επάργυρο»«ασημένιο πιάτο μπολ». Σύνολον, 14.930,004 ευρώ, πάντα με τον ΦΠΑ. Δόθηκαν, δηλαδή, 21.335 ευρώ για 39 τασάκια Faberge συν τα προαναφερθέντα ψιλολοΐδια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, στο πρώτο τιμολόγιο, με τα 17 Faberge, το τεμάχιο έχει χρεωθεί προς 302 ευρώ, ενώ στο δεύτερο προς μόλις 268 ευρώ. Αυτό είναι σημαντικό, διότι, τουλάχιστον, το Δημόσιο κέρδισε μια έκπτωση των 34 ευρώ για το κάθε Faberge!
Στην υγειά μας…
Πάντως, αν ήταν παρόν και ο αρμόδιος Δυπεάρχης και αν είχε προηγηθεί σύσκεψη από όπου να ήταν και οι φωτογραφίες, μια χαρά θα μπορούσε να περάσει και η συνέχεια, ως δείπνο εργασίας. Παρεπιμπτόντως, για το νοσοκομείο Κομοτηνής υπάρχει κάτι νεότερο; Νέο νοσοκομείο, νέα πτέρυγα, νέα μελέτη;
Δε τη ξαναπατάμε
Βάλαμε μυαλό οι δημοσιογράφοι και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΣΕΕ δε θα απεργήσουμε αύριο Πέμπτη οπότε και προβλέπεται απεργιακή λαοθάλασσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον. Η απεργία των δημοσιογράφων προγραμματίζεται για την ερχόμενη. Ας γίνει Τρίτη, την επομένη του Αγίου Πνεύματος, για να το ξεκαθαρίσουμε για τα καλά το πνεύμα μας…
Για δεύτερη ημέρα
Για δεύτερη ημέρα χθες προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στις τρεις μονάδες του ομίλου στη βιομηχανική περιοχή, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων με την χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας.Νωρίς το πρωί προκλήθηκε και φραστικό επεισόδιο μεταξύ των εργαζόμενων και της γενικής γραμματέως Θεοδώρας Κόκλα. Η κ. Κόκλα προσερχόμενη στην Περιφέρεια, άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων, ωστόσο δήλωσε αναρμόδια με αποτέλεσμα να γίνει δέκτης των εντονότατων διαμαρτυριών των εργαζόμενων.
Χωρίς διάψευση
Εντωμεταξύ, και μετάνοιες να κάνει στη Παναγία τη Σουμελά ο φυσικός διάδοχος του Παπαδριέλη, από τη στιγμή που δε τις διαψεύδει ο ίδιος εκεί που της έκανε, συνεχίζουν να έχουν ισχύ. Ούτε διευκρίνισε αν εννοούσε το Βελουχιώτη…
Επεκτείνεται η Ziraat
Η προσπάθεια που έκανε η τουρκική πλευρά για να ισοφαρίσει -στο μέτρο του δυνατού- τις εντυπώσεις από τη πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) να διευρύνει κατά 75 τα καταστήματά της στην Τουρκία, φαίνεται ότι στέφθηκε από ... μερική επιτυχία! Οι πληροφορίες που έρχονται από την απέναντι πλευρά και ειδικά από δημοσιεύματα του εκεί Τύπου αναφέρουν ότι ο απολογισμός της τουρκικής αποστολής είναι μάλλον ικανοποιητικός. Κι αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, ο Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν, εξασφάλισε για λογαριασμό της τουρκικής «Αγροτικής Τράπεζας», της Ziraat Bank, την άδεια λειτουργίας δύο επιπλέον καταστημάτων στη χώρα μας! Που; Στην Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη…
Μάλτα βαρ
Δανεικά και από τη Μάλτα θα πάρουμε αφού και το κρατίδιο αυτό γεύεται τις «χαρές» της ευρωζώνης. Με 14,7 εκατ. ευρώ μας πίστωσαν οι Μαλτέζοι και δε μπορούμε να πούμε και το αμίμητο «Μάλτα γιοκ» που ανέφερε στους ανώτερους του ο Τούρκος πλοίαρχος που στο πλαίσιο νατοϊκής άσκησης είχε διαταχθεί να πλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας την οποία, δυστυχώς γι’αυτόν (και λόγω του μικρού μεγέθους της), δε μπόρεσε να τη βρει.
Πλάκα μας κάνουν...
«Με μεγάλη καθυστέρηση(!!!), ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απομάκρυνε από τη κυβέρνηση την υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου». Αυτό είναι ένα μέρος της ανακοίνωσης που έβγαλε προχθές η ΝΔ. Μέσα σε λίγους μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέχασε το «άργησα να καταλάβω, υποτίμησα το θέμα, αναλαμβάνω την ευθύνη» του Καραμανλή για το Βατοπέδι, μετά από έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ χρόνο και χωρίς να πάει κανένας στο σπίτι του; Ξεχάσανε που παρέδωσαν στην πυρά την μισή Ελλάδα με 70 νεκρούς και τα έριξαν όλα στον «στρατηγό άνεμο»; Ή ξεχνάνε τα «Δεκεμβριανά» που κάηκε πάλι όλη η Ελλάδα και ο Παυλόπουλος χασκογελούσε στις συνεντεύξεις τύπου; Αμέτρητα τα παραδείγματα. Ακόμη και σήμερα, για το Βατοπέδι, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Κανένας δεν έφταιξε σε τίποτα!
Διαγραφές…
Αίτηση διαγραφής υπέβαλλε στην ΝΟΔΕ Έβρου, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πολιτευτής της ΝΔ, Αιμιλία Κασιμάτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την παραίτηση της υποψήφιας βουλευτού στις τελευταίες εκλογές θα ακολουθήσουν άλλα 4 μέλη της νομαρχιακής επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αιμιλία Κασιμάτη συνδέεται στενά με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει διαγραφεί πρόσφατα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Δε το ζήτησε (ακόμη)
Περίεργο (νεοδημοκράτη) ενταύθα: Όχι αγαπητέ δεν είναι ανάγκη να τηλεφωνείτε κάθε πέντε λεπτά στη ΝΟΔΕ Ροδόπης για να μάθετε αν υπέβαλε αίτηση διαγραφής η Μάγδα. Το γεγονός ότι ζήτησε να διαγραφεί η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου που επίσης στηρίζει τη κόρη του Μητσοτάκη, δε πάει να πει ότι θα την ακολουθήσουν οι απανταχού ομοϊδεάτισσες..
Καραμπόλα με τη παραίτηση
Η κ. Γκερέκου ήταν πράγματι όχι απλώς μια ωραία λαμπερή παρουσία αλλά και μια ικανότατη πολιτικός. Δυστυχώς, ένα τσιγάρο αναμμένο βρέθηκε στο τασάκι του… Εντωμεταξύ η παραίτηση Γκερέκου έχει και τοπικό ενδιαφέρον καθώς σαν αντικαταστάτη της φέρεται ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, πρώτη επιλογή του Πασοκ για Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ. Αν αυτό συμβεί, μονόδρομος θα είναι για το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει υποψήφιο από τη Ροδόπη ή τον Έβρο. Γιαννακίδη ή Ζαμπουνίδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: