Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Βηματάκια

Μηδέν στο πηλίκο
Από τη μία γράφουν κάποιοι ότι ο Στυλιανίδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εκλογή του Παπαμιμίκου, από την άλλη ότι δικαιώθηκε με τις διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ. Βέβαια στην ουσία … μηδέν εις το πηλίκο, καθώς ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς δεν του έχει εμπιστευθεί θέση στο κόμμα και από ότι φαίνεται αυτό θ’ αργήσει πάρα πολύ!
Επιστημονική φαντασία
Δουλειά δεν έχουν ορισμένα μέλη και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διοχετεύουν ασύστολα ψεύδη σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναδημοσίευσαν χθες και μεγάλες εφημερίδες, για τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη. Πήγε λέει να μιλήσει σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις και καρέκλες (καλά διαβάσατε), επειδή τους είπε ότι θα υπάρχουν 380.000 απολύσεις από το δημόσιο. Η στήλη ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή Ξάνθης, ο οποίος χαμογελώντας μας μετέφερε ότι όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δουλειά δεν είχαμε λοιπόν, αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα, δημιουργούμε μάχες συνδικαλιστών και κομματικών στελεχών!!!
Δουλειά και μόνο δουλειά
Η Δώρα Κόκλα μπορεί να μην έχει πολύ μεγάλη παρουσία στα ΜΜΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει! Κάθε άλλο μάλιστα αφού η γενική γραμματέας είναι η πρώτη που πάει στο γραφείο της και η τελευταία που φεύγει, δίνοντας έτσι το σύνθημα για δουλειά στους υπαλλήλους της Περιφέρειας και τους συνεργάτες της! Πάντως είναι πολύ καλύτερα να δουλεύεις και να μην έχεις τόσες πολλές παρουσίες στα ΜΜΕ, παρά να μην κάνεις τίποτα και να βρίσκεσαι καθημερινά στα πρωτοσέλιδα! Πάρτε παράδειγμα τον δήμαρχο Κομοτηνής…
Την Τρίτη ο Καλλικράτης
Για την Τρίτη 27 Απριλίου «κλείδωσε», μετά την συνάντηση το πρωί της Τετάρτης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η παρουσίαση του οριστικοποιημένου προσχεδίου και του χωροταξικού του «Καλλικράτη». Σύμφωνα με πληροφορίες ο (οριστικός) χάρτης, ο οποίος κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Ο Αργύρης Αργυρόπουλος…
…θα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο «εκλεκτός» του Κώστα Λιούρτα για τη θέση του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, μετά την αποχώρηση του τελευταίου! Αν και ο απερχόμενος πρόεδρος στην συνέντευξη τύπου που έδωσε για τους λόγους της αποχώρησης του, τόνισε πως είναι η σειρά της νέας γενιάς, με το μυαλό όλων των Κομοτηναίων να πηγαίνει στον Μιχάλη Βεζυριαννίδη, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πισίνες ή δεξαμενές κολύμβησης;
Χιλιάδες αδήλωτες πισίνες από τους πλούσιους των προαστίων σε όλη τη χώρα έπιασε ο δορυφόρος. Τώρα δεν θα δηλώσουν απλώς την πισίνα που έκρυβαν, αλλά αντιμετωπίζουν έως και εξονυχιστικό έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων. Μερικές από τις «παρατυπίες» των πισινών εντοπίστηκαν και στην Ροδόπη, όπου το Google Earth, έστειλε φωτογραφίες από οικισμούς όπου οι πισίνες είναι στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών τους. Καρυδιά, Ροδίτης, Μέση, Αρωγή, Φανάρι και άλλες περιοχές βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στον έλεγχο του Υπουργείου. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε καταγράψει 16.974 φορολογούμενους κατοίκους σε Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο. Μόνο, όμως, οι 324 εμφανίζονται να έχουν δηλώσει την πισίνα τους! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη Ροδόπη, με ονόματα μάλιστα που θα προκαλέσουν…
Κατάργηση θέσεων στο δημόσιο
«Ξέρουμε ότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάργηση των θέσεων, όταν συγχωνευτούν, δεν έχουν παρθεί, όμως, αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε τηλεοπτική συνέντευξη του το βράδυ της Τετάρτης, και οι δημόσιοι υπάλληλοι δε μπορούν να κοιμηθούν από τότε! Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας το ποσοστό της ανεργίας, δήλωσε ότι «είναι ήδη υψηλό εξαιτίας της ύφεσης στην οποία είμαστε». Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «έχουμε μία πλήρη αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα φέτος. Ξέρετε ότι από του χρόνου έχουμε έναν πολύ αυστηρό κανόνα, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, κι έχουμε τη μείωση των συμβάσεων που είναι ορισμένου χρόνου. Βεβαίως, θα πάμε σε συγχώνευση - κατάργηση οργανισμών. Ξέρουμε ότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα για την κατάργηση των θέσεων, όταν συγχωνευτούν, δεν έχουν παρθεί, όμως, αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα». Πρόσθεσε δε, ότι «έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει μία μείωση του Δημοσίου τα επόμενα χρόνια, από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει για την αλλαγή του τρόπου των προσλήψεων και το γεγονός ότι μειώνουμε αρκετά και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Από εκεί και πέρα, θα δούμε και σε διάφορους οργανισμούς τι θα γίνει με τη συγχώνευση ή την κατάργησή τους. Αλλά δεν ξεκινάμε από αυτό».
Στο +13,6 το έλλειμμα σύμφωνα με την Eurostat
Στο 12,7% είχε προσδιορίσει το Υπουργείο Οικονομικών το έλλειμμα για το 2009 αλλά η Eurostat έχει αρκετά διαφορετική άποψη προσδιορίζοντας το στο 13,6%. Που να είναι άραγε σήμερα οι ιδιοφυίες της ΝΔ που κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για «φούσκωμα» του ελλείμματος από το ΠΑΣΟΚ; Που είναι όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να μην είναι διψήφιο; Με τι μυαλό τους πιστέψατε μερικοί από εσάς; Έλεος με τους ανίκανους μπακάληδες!
Χάθηκαν οι ηγέτες
Αν και οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τα νέα μέτρα, χθες η απεργιακή τους κινητοποίηση είχε τραγική αποτυχία! Δηλαδή, αντί να παραλύσει το δημόσιο, ήταν σχεδόν όλοι στη θέση τους. Χωριά του ότι δεν έγινε η καθιερωμένη πορεία, όπως άλλες φορές στην Κομοτηνή! Αυτό για τις κατακτήσεις ορισμένων…
Χτύπησε η καμπάνα
Καμπάνες χτύπησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στους αυτοδιοικητούς της ΝΔ. Το μήνυμα είναι γι’ αυτούς που στήριξαν τη Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές, όπως ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης. Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όταν ρωτήθηκε αν εκλεγμένος δήμαρχος με την υποστήριξη της ΝΔ θεωρείται αυτοδικαίως ξανά υποψήφιος, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν “αυτοδικαίως”. Σε αυτά τα θέματα, οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο».
Η έννοια του αντάρτη καταργείται
Την πρόθεση της ΝΔ να μην δώσει χρίσματα (στηρίξεις, όπως προτιμά να λέει) σε δήμους, πλην των πρωτευουσών νομών, ξεκαθαρίζει μέσω της συνέντευξής του σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Παράλληλα ο κ. Μιχαλολιάκος τονίζει ότι εκεί που θα δοθούν, προτεραιότητα έχουν τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας ωστόσο με νόημα ότι κανείς εκλεγμένος (ούτε καν «τα επίλεκτα στελέχη», όπως λέει, σαν τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο) δεν είναι ισόβιος. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή των υποψηφίων θα είναι η ανανέωση.
Πρόβλημα τα διπλοπαρκαρισμένα
Τα πολλά αυτοκίνητα αλλά και η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Κομοτηνής είχαν ως συνέπεια το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα να μεταφερθεί λίγο παραπέρα και συγκεκριμένα κοντά στο κτίριο της νομαρχίας. Στο συγκεκριμένο σημείο πλέον παρκάρουν πολλοί οδηγοί για να αποφύγουν τις κλήσεις. Ωστόσο δυσκολεύουν τη κυκλοφορία εντείνοντας ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: