Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Βηματάκια

Άλλο χρίσμα, άλλο στήριξη
Λέτε τώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πήγε στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας και έδωσε το χρίσμα στο Νικήτα Κακλαμάνη, να έρθει και στη Κομοτηνή να κάνει το ίδιο με τον Δημήτρη Κοτσάκη; Αυτό το γράφουμε γιατί και οι δυο δήμαρχοι στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, στήριξαν με σθένος τη Ντόρα Μπακογιάννη και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς σαν μεγαλόκαρδος που είναι τους δίνει το χρίσμα! Την στήριξη του θα τους την δώσει;;;
Προς την δόξα τραβούν…
Για πρώτη φορά τα spreads έφθασαν τα 535 και το επιτόκιο πάνω από 8%!!! Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Ούτε στην Αργεντινή, την Κόστα Ρίκα. Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα! Το καταλαβαίνετε; 505 πήγαν και κάναμε φασαρίες όταν ήταν στα 380 τα spreads!
Αλλαγή συνθημάτων
Κάτω η χούντα (τότε), έξω από το ΔΝΤ (τώρα)! Ξεκίνησαν χθες «οι διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ». Αναπόφευκτοι οι συνειρμοί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία! Πριν 43 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυε τη Δημοκρατία και έβαζε τη χώρα στο γύψο. 21η Απριλίου 2010, η κυβέρνηση συζητά με τους απεσταλμένους των δυνάμεων οικονομικής κατοχής την παράδοση της Ελλάδας στη φτώχεια και την εξαθλίωση…
Χάθηκε το όνειρο
Τα όνειρα 10 λαθρομεταναστών φαίνεται πως ναυάγησαν στο Θρακικό πέλαγος. Οι έρευνες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά από σήμα στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου για ναυάγιο στα ανοιχτά της Αίνου μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες. Στη βάρκα συνολικά επέβαιναν 17 λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι 7 εντοπίστηκαν σώοι από τις Τουρκικές αρχές ενώ αγνοούνται οι άλλοι 10. Η κινητοποίηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό τους ήταν άμεση ενώ στην προσπάθεια συνέδραμαν και εθελοντές.
Καθρέφτης
«Η νεολαία είναι καθρέφτης ενός κόμματος. Αν ένα κόμμα είναι σε παρακμή, αυτό φαίνεται πρώτα από τη νεολαία του», είπε κάποτε ο θείος Καραμανλής! Πόσο δίκιο είχε…
Διαφάνεια με νούμερα
Μπορεί ο δήμαρχος Κομοτηνής το τελευταίο καιρό να μας έχει «τρελάνει» με τα δελτία τύπου και τα «έργα» που επισκέπτεται, αλλά θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον αν μαθαίναμε πόσο αυτά κοστίζουν! Τα απλά. Δηλαδή η συμμετοχή του δήμου Κομοτηνής στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ στον Πειραιά πόσο κόστισε;;; Ο Δήμος Κομοτηνής πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή ορισμένων που παραβρέθηκαν στο περίπτερο. Ωραίες οι προβολές και τα θεαθήναι, αλλά ωραίες θα ήταν και οι πληροφορίες που πρέπει να μας δώσει και ο Δήμος καμιά φορά. Όχι τίποτα άλλο, εκλογές έρχονται και φυσικό είναι το δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη να μη τον νοιάξει πολύ η οικονομική κρίση. Πάνω απ’ όλα η επανεκλογή μας. Λέμε και κανένα αστείο…
Αλλαγή ημερομηνίας
Σύμφωνα δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Ροδόπης, η συνδιάσκεψη της ΝΔ στη Κομοτηνή με τη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο, για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, αναβάλλεται! Πιθανότερη ημερομηνία η 2α Μαΐου!
Πιο κοντά στα νησιά
Ένα δρομολόγιο που θα συνδέει τον Έβρο και τη Θράκη με 5 από τους δημοφιλέστερους νησιώτικους προορισμούς έκανε πρεμιέρα με το πρώτο του ταξίδι. Η Athens Airways εγκαινίασε με μία δοκιμαστική πτήση, τη νέα φιλόδοξη γραμμή της. Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» θα συνδέεται κάθε Πέμπτη και Σάββατο με τα αεροδρόμια της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Ρόδου. Το αεροπορικό αυτό «τρενάκι» αναμένεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό, που κάποτε κάλυπτε με πολύ πιο χρονοβόρο τρόπο φυσικά, η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ρόδου. Αυτό το καλοκαίρι, η ακριτική Θράκη με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έρχεται πιο κοντά!
Όλοι στους δρόμους
«Λουκέτο» στο Δημόσιο και στους δήμους βάζει σήμερα η ΑΔΕΔΥ με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που οργανώνει αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί και στα νέα τα οποία αναμένονται με αιχμή το Ασφαλιστικό (αυξήσεις κατά 5-15 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώσεις έως 30% στις συντάξεις). Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στους δήμους και τις κοινότητες, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στα υπουργεία, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι γεωτεχνικοί, οι υπάλληλοι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και του ΟΑΕΔ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) (οι πιο καλοπληρωμένοι Έλληνες εργαζόμενοι )κ.ά.
Και η ΓΣΕΕ στην απεργία
Κι αν νομίζαμε ότι η ΓΣΕΕ θα μείνει αμέτοχη από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είμαστε γελασμένοι, καθώς στο πρώτο πενθήμερο του Μαΐου προσανατολίζεται για την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας με κύρια αιχμή το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ενδεχομένως τη Παρασκευή θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, προκειμένου να διευκρινιστεί το περιεχόμενο της ρύθμισης και να τεθούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις από την πλευρά της ΓΣΕΕ. Καθοριστική θεωρείται η χορήγηση της βασικής σύνταξης στο χρόνο συνταξιοδότησης με βάση τις εκάστοτε διατάξεις κι όχι στο 65ο έτος, όπως προβλέπει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: