Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Πως αλλάζουν οι εποχές
Αν δεν υπήρχαν ορισμένοι άνθρωποι της δημοσιογραφίας στη Κομοτηνή, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε. Όχι αυτό που βλέπουν τα μάτια σας στις εφημερίδες και εκείνα που ζείτε καθημερινά δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Είναι αυταπάτες, εικονική πραγματικότητα. Άνθρωποι που βοηθήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, τακτοποιήθηκαν συγγενικά τους πρόσωπα επί ΝΔ, τώρα κάνουν κριτική, αντί να ευχαριστούνε κάθε βράδυ προτού κοιμηθούν…κάποιους!!! Ουδείς επικινδυνότερος εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου!!!
Ούτε στη Σιβηρία…
Αν ο ήλιος που εμφανίστηκε εχθές, βγει και σήμερα και πάλι πρέπει να κλείσει τα σχολεία της Ροδόπης ο νομάρχης ή τουλάχιστον να μην επιτρέψει να πάνε στο σχολείο όσα παιδιά δε φοράνε «Μάρτη». Ξέρετε πως χτυπάει αυτός ο ήλιος του Μαρτίου… Έκλεισαν και στο β. Έβρο σχολεία αλλά εκεί και κρύο της αρκούδας κάνει και παγετό, πραγματικό έχει. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Χιόνισε λιγάκι και κάνει κρύο, να μη πάνε στο σχολείο τα παιδιά. Μετά, κατά τη στρατιωτική τους θητεία, αν κάνει ζέστη να μη κάνουν ασκήσεις. Γελάτε, ε… Μήπως δε θυμάστε που έγινε σεισμός στο Βουκουρέστι και άδειασε από εργαζόμενους η Νομαρχία και μας έδειχναν και τα κανάλια της Αθήνας;
Μπλέξαμε τα μπούτια μας
Είναι πιο ...ΠΑΣΟΚ ο Παπουτσής από τον Σαχινίδη; Είναι «αντάρτης» ο Σκανδαλίδης; Δύσκολο έως απίθανο – ή τουλάχιστον τόσο πιθανό όσο το να ψήφισε Παπανδρέου ο Καραμανλής στις εκλογές του Οκτώβρη. Απλώς, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ. Δεν είναι στα «μέτρα», δεν είναι στην «ιρλανδική συνταγή», δεν είναι καν στο δίλημμα «ύφεση ή ανάπτυξη». Μεταξύ μας, θα προτιμούσε να είναι στους δρόμους, και να εισπράττει δακρυγόνα μαζί με τον Τσίπρα και το Μανώλη Γλέζο. Διότι ακόμη κι η πιο μεταλλαγμένη, κι η πιο αλλοτριωμένη σοσιαλδημοκρατία αυτής της Γης, δεν το αντέχει να διανύσει τόση απόσταση μέσα σε πέντε μήνες. Διότι τι να σώσει η επίκληση του πατριωτισμού, όταν έχεις κάψει και την τελευταία ιδεολογική ρεζέρβα στην αιμοδιψή κούρσα των αγορών; Διότι δεν το αντέχεις να ορκίζεσαι ακόμη στην 3η του Σεπτέμβρη και να σου ξημερώνει η 3η του Μάρτη...
Σκέτη επικοινωνία…
Μπορεί ο νομάρχης να έκλεισε τα σχολεία και ο δήμαρχος όμως δε πάει πίσω. Εχθές 9 Μαρτίου στα «Ελευθέρια» αναφέρθηκε και μόνο και το πρόγραμμα εκδηλώσεων δεν έδωσε στη δημοσιότητα. Βέβαια, συμπλέοντας απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές και κουτοπονηριές ανακοίνωσε περιστολή 100 χιλιάδων ευρώ από τα «Ελευθέρια», τα οποία φέτος θα γίνουν με 10 χιλιάδες ευρώ, ώστε να λειτουργήσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» το οποίο εξήγγειλε πριν δύο τουλάχιστον χρόνια και τώρα θυμήθηκε ότι δε το έκανε. Πάντως, δε του τα λέει καλά ο επικοινωνιολόγος. Αλλιώς λειτουργούν τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» στους δήμους που τα ανακοίνωσαν και δε τα ξέχασαν.
Θα γίνει ή δεν θα γίνει;
Ο «Καλλικράτης», μια τεράστια μεταρρύθμιση για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος μοιάζει να έχει «συσκοτιστεί» τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας και της άσχημης συγκυρίας της οικονομικής στενότητας. Οι ψίθυροι πως «δεν θα γίνει» ή και πως «είναι πολύ δαπανηρός» έχουν φουντώσει, προκαλώντας σύγχυση γύρω από τη φιλόδοξη αυτή μεταρρύθμιση. Πάντως ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος από την Κομοτηνή που βρέθηκε την Κυριακή τόνισε πως το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους, μέσα στον Μάιο, που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Και για όσους έχουν ενδοιασμούς, είπε ο βουλευτής Έβρου, λίγο πριν ή το αργότερο λίγο μετά το Πάσχα, θα είμαστε έτοιμοι…
Στήριξε τη κυβέρνηση
Με όσα είπε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος, αν τον άκουγε ο Γιώργος Παπανδρέου θα του έστελνε ταχυδρομικώς τη κάρτα μέλους η τουλάχιστον φίλου του ΠΑΣΟΚ. Ούτε οι βουλευτές του κινήματος δε στηρίζουν τόσο την αντιλαϊκή και αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Και προχώρησε ακόμη περισσότερο ο κ. Κοτσάκης. Μέχρι και την περιβαλλοντική καμπάνια στην οποία αφιέρωσε τα «Ελευθέρια» την ονόμασε «ανάψτε πράσινο με θέα το περιβάλλον».
Μελέτες να δεις…
Εδώ και χρόνια ακούμε για έτοιμες μελέτες της Νομαρχίας, για το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου καμιά δεν είχε γίνει; Και τώρα θα γίνει από τις Δημόσιες Επενδύσεις οι οποίες μειώθηκαν λόγω της κρίσης. Αλλά το 1,5 εκατ. ευρώ για τη μελέτη του νοσοκομείου (τόσο είναι ή περισσότερο;) τι διεκδικούμε ακόμη…
Δημοσκόπηση με σήμα καμπάνα
Η κρίση της ελληνικής Οικονομίας αφήνει έντονα το αποτύπωμά της στο πολιτικό σκηνικό καθώς πέντε μήνες μετά τις εκλογές καταγράφεται για πρώτη φορά εντυπωσιακή μείωση της εκλογικής δύναμης των δυο μεγάλων κομμάτων. Στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μείωση της εκλογικής του δύναμης κατά 8,5% σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που έγινε προ δυο μηνών (από το 40,3% στο 31,8%) και η ΝΔ κατά 8,2% (από το 29,3% στο 21,1%). Τα κόμματα που παρουσιάζουν άνοδο είναι το ΚΚΕ (με 8,7% έναντι 7%) και ο ΛΑΟΣ (με 6,8% από 5,5%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σταθερός στο 4,2% έναντι 4,1%. Σε ότι αφορά τα νέα οικονομικά μέτρα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα θεωρεί άδικα (65,3% έναντι 32,9% που τα θεωρεί δίκαια). Όσο για το αν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι συνεπή προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες, το 87,1% απαντά αρνητικά και μόνο το 11,7% θετικά.
Πρόταση Ν.Ε. ΠαΣοΚ Έβρου για «Καλλικράτη»
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, έστειλε κι αυτή την πρόταση της για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» στο γειτονικό νομό. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για 5 δήμους και η πρόταση τους είναι η εξής:
1. Δήμος Αλεξανδρούπολης: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Αλεξανδρούπολης, Τραϊνούπολης και του Δήμου Φερών.
2. Δήμος Σουφλίου: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα.
3. Δήμος Διδυμοτείχου: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Διδυμοτείχου και Μεταξάδων
4. Δήμος Ορεστιάδας: Να περιλαμβάνει τους σημερινούς Καποδιστριακούς Δήμους Νέας Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Νέας Βύσσας και Τριγώνου.
5. Δήμος Σαμοθράκης: Όπως είναι η νήσος Σαμοθράκη.
Υπάρχουν τρόποι
Πάντως αν ο Δήμος Κομοτηνής επιθυμεί να εξοικονομήσει χρήματα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις του επικοινωνιολόγου, 7-8 ήταν, με τις δημοτικές επιχειρήσεις ή κοινής ωφέλειας ή όπως με τα μακροσκελή ονόματα τις λένε. Να μη προχωρήσουν τα «σύγχρονα σαμαράκια» που τίποτα δε προσφέρουν, ενώ θα μας κοστίσουν ακριβά. Τέλος οι αντιπρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων δηλώσουν ότι δε θέλουν το μισθό τους και τον προσφέρουν στο δημοτικό ταμείο για να ξεπληρώσουν τα δάνεια που πήρε ο Δήμος.
Όπως με το «τάμα»
Εντωμεταξύ, διπλασιάσαν οι τράπεζες τους υπαλλήλους στα γκισέ λόγω της αθρόας προσέλευσης πολιτών που δίνουν το μισθό τους για να σωθεί η πατρίδα. Σε άλλες εποχές ήταν το «τάμα του έθνους» για το οποίο έδιναν λεφτά ο Έλληνες.
Προσοχή γιατί θα γίνεις παπί
Όσοι πεζοί έχουν την ατυχία να περπατήσουν στην οδό 14ης Μαΐου (φυσικά στο πεζοδρόμιο) όταν βρέχει ή αν έχει βρέξει, είναι απαραίτητο να το πράξουν με τις εξής προϋποθέσεις: εκτός από ομπρέλα πρέπει να φοράτε αδιάβροχο έως το γόνατο (με κουκούλα) και γαλότσες! Ο εν λόγω δρόμος διαθέτει αρκετές λακκούβες και μαζεύει λίμνες νερού κατά μήκος του πεζοδρομίου (ένθεν και ένθεν). Έτσι θα έχετε τη «χαρά» να βρεθεί όλο το νερό πάνω σας αφού οι διερχόμενοι οδηγοί δεν μπορούν να τις αποφύγουν. Ο παθών… μαθών….

Δεν υπάρχουν σχόλια: