Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Μαύρα μαντάτα
Στο μέλλον της αυτοδιοίκησης αφορούσε η πρώτη περιφερειακή ενημερωτική συνάντηση της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο, ενόψει του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος, παρουσία των πρώην υπουργών Μιχαλολιάκου και Ζώη. Με στόχο την καταγραφή απόψεων και την κατάθεση των προβληματισμών τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν και για το σχέδιο Καλλικράτης το οποίο όπως είπαν δεν προχωρά καθώς η κυβέρνηση το χειρίζεται με επιπολαιότητα και προχειρότητα. Πάντως μπορεί να συζήτησαν για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, αλλά το μέλλον των αυτοδιοικητικών της ΝΔ στη Ροδόπη, είναι μαύρο και άραχνο, σε ότι αφορά την εκλογή τους…
Υποψήφιο από Δράμα;
Στη συνδιάσκεψη της ΝΔ, για τους Δήμους μίλησαν όσοι πήραν το λόγο καθώς, επισήμως ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν, τουλάχιστον ως σήμερα, για την Περιφέρεια. Ωστόσο ιδιαίτερα ισχυρό φάνηκε το μπλοκ των Ξανθιωτών και ίσως κάτι να σημαίνει. Πάντως, κατά ασφαλείς πληροφορίες, μπλοκ έχουν κάνει και οι νομοί Καβάλας και Δράμας από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ και η υποψηφιότητα που συζητείται είναι αυτή του Χρήστου Αηδόνη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας. Αν η υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ ξεφύγει από το επίπεδο νομαρχών, πιθανόν το ίδιο να γίνει και από τη ΝΔ. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμη.
Κράμερ εναντίον Κράμερ
Ο Παπουτσής τσακώνεται με τον Σαχινίδη μέσα στη Βουλή λες και βρίσκονται σε αντίπαλο κόμμα, η Κατσέλη δέχεται καθημερινά τα πυρά δεκάδων βουλευτών, κανείς δεν ζητάει συγνώμη από το Γλέζο και ο Παπανδρέου...διαπραγματεύεται τη σωτηρία της χώρας από κράτος σε κράτος! Είναι λογικό τα συνεχή ταξίδια του πρωθυπουργού να επηρεάζουν τη λειτουργία της κυβέρνησης σε κάποιο βαθμό αλλά κάπου υπάρχουν και όρια. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός κόμματος να επιτίθεται με τόσο άκομψο τρόπο στον υφυπουργό της κυβέρνησης του! Ο λαός δεν ψήφισε μονάχα τον Γιώργο Παπανδρέου. Ψήφισε ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν σοβαρευτούν άμεσα, ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη. Και τότε θα είναι πολύ αργά...
Κρίτων ο χορτοφάγος
Κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες διήρκησε η σύσκεψη των Περιφερειακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους τρεις ευρωβουλευτές στην Κομοτηνή. Μετά από μια τέτοια … διαβούλευση, τοπικά στελέχη από την περιοχή μας και οι ευρωβουλευτές έκαναν μια μικρή παρέα και πήγαν για φαγητό σε γνωστή κεντρική ταβέρνα της Κομοτηνής, όπου δοκίμασαν τοπικά κρασιά και μεζέδες, μιλώντας για πολιτική και … οικολογία. Πάντως όλοι δοκίμασαν τα ωραία κρέατα της περιοχής μας, όμως ο μόνος που δεν τα δοκίμασε ήταν ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο οποίος δηλώνει φανατικός χορτοφάγος!
Κρύσταλλοι χιονιού
Χρόνια είχαμε να δούμε άσπρη μέρα στη Ροδόπη, λόγω χιονοπτώσεων, γιατί άλλου είδους άσπρη μέρα θα αργήσουμε πολύ να δούμε. Πάντως και αυτό που έριξε δεν διατηρήθηκε για πολύ παρά μόνο επί των αυτοκινήτων. Αυτά το Σάββατο, γιατί εχθές είχαμε την πρωτοτυπία να πέφτει αποκρυσταλλωμένο χιόνι πολύ επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα.
Που είναι ο θίασος;;;
Που είναι ο Κώστας Καραμανλής; Πού είναι ο βαφτισμένος «καταλληλότερος»; Και που είναι όλοι αυτοί που χρόνια ολόκληρα λιβάνιζαν τον «καταλληλότερο»; Πού είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης; Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος; Ο Σουφλιάς; Ο Παυλόπουλος; Μία ολόκληρη κυβέρνηση που λιποτάκτησε μπροστά στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
Και πού είναι ο Αντώνης Σαμαράς; Και τι σημαίνει «δεν απολογούμαι για κανέναν»; Δεν οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταστροφικές επιλογές της παράταξής του και για τις προσωπικές του επιλογές; Ή νομίζει ότι αυτά που έγιναν τα τελευταία 5,5 χρόνια επί ΝΔ, δεν τον αφορούν; Δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή; Έτσι νομίζει ότι θα αποφύγει την υποχρέωσή του να απολογηθεί ειλικρινά για όσα έκαναν στη χώρα;
Αν νομίζουν ότι όντας εξαφανισμένοι ή με μισόλογα θα ξεχάσει ο Ελληνικός λαός τι έκαναν, απατώνται οικτρά. Γιατί οι πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα σε μία πρωτοφανή για την Μεταπολίτευση, κατάσταση. Δυναμίτισαν την εθνική μας κυριαρχία. Κι αυτά δεν ξεχνιούνται.
Μηδενική απορρόφηση
«Ωπ, νά’τος, σίγουρα πάει για υποψήφιος Περιφερειάρχης», σκέφτηκαν πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στη συνδιάσκεψη, βλέποντας τον πρώην Περιφερειάρχη να μπαίνει στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου γινόταν η εκδήλωση. Ο ίδιος πάντως άλλες συζητήσεις έκανε, ενώ στη περιεκτική παρέμβαση του αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Αουρέλιο για μηδενική απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά τους τελευταίους μήνες. Ε, δε χρειαζόταν η επίκληση της δήλωσης, αρκεί κανείς να προσέξει τις εφημερίδες για να διαπιστώσει ότι μήνες έχει να δημοσιευτεί προκήρυξη από το ΕΣΠΑ.
Ούτε 20% η ΝΔ!
Με διαφορά 17-19% θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν τώρα εκλογές! Έτσι δείχνουν και τα γκάλοπ του σαββατοκύριακου. Πεσμένο εμφανίζεται βέβαια και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31%, αλλά σημασία έχει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μεγαλώσει σε σχέση με τις εκλογές και έχει φθάσει στις 12 μονάδες, έναντι 10,4% του Οκτωβρίου. Και δεν είμαστε σε εκλογική περίοδο, που σημαίνει ότι σε πραγματική κάλπη, αν τυχόν γίνονταν τώρα εκλογές, η διαφορά θα ήταν στα επίπεδα του 17-19%!!! Πώς εξηγείται αυτό; Παρά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ούτε φυσικά από τα μικρότερα κόμματα). Κι αυτό υποδηλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης - και δη της αξιωματικής...
Είσαι Παπανδρέου
Βερολίνο-Παρίσι- Ουάσινγκτον. Οι πόλεις, που επισκέφτηκε και θα επισκεφθεί σε 5 ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας. Σε 5 ημέρες θα ξέρουμε, Ε.Ε. (και τα συμπαραμαρτούντα) ή ΔΝΤ. Σε ποιες σφικτές αγκαλιές θα πέσουμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Πρόεδρε, καλή επιτυχία. Οι ευχές μας να σε συντροφεύουν στο μοναχικό σου ταξίδι, όπου «Σκύλλα και Χάρυβδη» παραμονεύουν. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα τα καταφέρεις. Είσαι καλός καπετάνιος και θα το δείξεις στην φουρτούνα, που αντιμετωπίζουμε, χωρίς τη θέλησή μας. Θυμήσου την καταγωγή σου. Είσαι Έλληνας, είσαι ένας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είσαι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνώς. Δεν είσαι από τους «αναλώσιμους» πολιτικούς. Και ο Γεώργιος και ο Αντρέας Παπανδρέου όρθωσαν το ανάστημά τους σε δύσκολες εποχές. Είπαν το ΟΧΙ αρκετές φορές. Έγιναν, αναγορεύθηκαν Ηγέτες γιατί αντιστάθηκαν, γιατί πρόταξαν την πολιτική-το εθνικό συμφέρον. Γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Ο Ηγέτης δεν γεννιέται ούτε είναι αποτέλεσμα τεχνητής (μιντιακής) γονιμοποίησης. Ο Ηγέτης αναδεικνύεται από τις ιστορικές συνθήκες, τις ιστορικές στιγμές. Τώρα Πρόεδρε ήρθε η ώρα να αναγορευθείς σε πραγματικό Ηγέτη. Ανέλαβε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πρωτοβουλίες.
Πρόστιμο στην αφίσα του Καραμανλή
Πρόστιμο 1,2 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 5% της ετήσιας επιχορήγησης το οποίο εισπράττει από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα κληθεί να επιστρέψει στα δημόσια ταμεία η ΝΔ, εφόσον σπάσει η διαχρονική και διακομματική «συνωμοσία σιωπής» για τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και των βουλευτών. Τα στοιχεία (φωτογραφίες, ανακοινώσεις των κομμάτων και δημοσιεύματα), τα οποία διαβιβάστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και αφορούν την ανεξέλεγκτη παράνομη αφισοκόλληση που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρόδο για να προπαγανδιστεί η προεκλογική ομιλία του Κώστα Καραμανλή, είναι αδιάσειστα. Και υποχρεώνουν την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών να ενεργοποιήσει για πρώτη φορά τον νόμο του 2002 για τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εφαρμόσουν το νόμο.
Ωραία πράγματα…
Με την επίκληση "θεσμικού" ζητήματος εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16 ετησίως. Φυσικά δόθηκαν οι ανάλογες διαβεβαιώσεις ότι οι περικοπές θα γίνουν απλά λίγο αργότερα (;) και αφού ξεπερασθεί το «θεσμικό ζήτημα». Ωραία πράγματα…
Κέρδισε ο μπουφές
Καλή η σκέψη να εντάξει το παράρτημα Ροδόπης της ΕΜΕ και εκπαιδευτική παρουσίαση στην εκδήλωση βράβευσης των 60 μαθητών του νομού δυστυχώς όμως τα παιδιά κουράζονται γρήγορα και αντί να παρακολουθήσουν την ομιλία (που κράτησε 40 λεπτά), έκαναν το αυτονόητο… όρμησαν στον μπουφέ!
Ο βοσκός μάζεψε τα πρόβατα
Το να σφυρίζει κάποιος σε ένα κοπάδι πρόβατα για να τα συγκεντρώσει ή να τους δώσει κατευθύνσεις είναι απολύτως κατανοητό αφού, ως ζώα, δεν κατέχουν το δώρο του «λόγου» και συνεννοούνται με άναρθρες κραυγές. Το να σφυρίζει όμως κανείς προς νοήμονες ανθρώπους και δη προς αυτοδιοικητικά στελέχη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πως μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς …;

Δεν υπάρχουν σχόλια: