Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Με το ποδήλατο
Σε ότι αφορά στο ποδήλατο, πρόσφατη έρευνα στα Τρίκαλα έδειξε ότι το χρησιμοποιεί το 70% των κατοίκων, κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα. Εκεί όμως δεν έκαναν ποδηλατοδρόμους, απλά απαγόρευσαν τη κίνηση των αυτοκινήτων σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου της πόλης με αποτέλεσμα να γίνει «αναγκαστική» η χρήση του ποδηλάτου. Αυτή είναι μια λύση την οποία θα μπορούσε να συζητήσει (κυρίως δε να εφαρμόσει) και το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Αφού πρώτα εξετάσει τη κατάσταση στα Τρίκαλα.
Όλα εμείς τα κάναμε
Απλά είναι τα πράγματα αλλά μέσα στον ορυμαγδό της ειδησεογραφίας άντε να βρει κανείς άκρη. Λοιπόν, το έλλειμμα και το χρέος, εμείς είμαστε που το δηλώνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους και αν υπάρχει παρέκκλιση από τα κριτήρια της ευρωζώνης γίνεται πρόγραμμα σταθερότητας. Εμείς πήγαμε στους άλλους Ευρωπαίους και τους είπαμε ότι το έλλειμμα είναι 12,7% και όταν μας ρώτησαν γιατί είναι διαφορετικά τα στοιχεία, τους είπαμε πως είμαστε ψεύτες. Εμείς είπαμε στους Ευρωπαίους και σε όλο το κόσμο ότι έχουμε χρεοκοπήσει, ότι είμαστε σαν τον Τιτανικό μετά τη πρόσκρουση με το παγόβουνο και αυτοί άλλο που δεν ήθελαν. Αν παραδεχθείς σε Ευρωπαίο ότι είσαι ψεύτης, μόνο δεινά μπορείς να περιμένεις και καμιά αλληλεγγύη. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ένα μόνο μας ρώτησαν, τι θα κάνουμε για να μειώσουμε το έλλειμμα. Και εμείς κάναμε πρόγραμμα σταθερότητας όπου λέμε ότι φέτος από το 12,7% θα το πάμε στο 8,7%, χωρίς το πρόγραμμα να μιλάει για μειώσεις μισθών, αύξηση ΦΠΑ και φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα και αλκοόλ. «Είστε σίγουροι»; μας ρώτησαν οι Ευρωπαίοι και εμείς συμφωνήσαμε. Εκεί πρέπει να μας είπαν «ή το αλλάζετε ή βουλιάζετε», δηλαδή αλλάξτε το πρόγραμμα σταθερότητας γιατί δε μπορείτε να πιάσετε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010. Σημειωτέον ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει όπως και κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα. «Αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε» ήταν η απάντηση η δική μας και τα μαντάτα τα μάθαμε εχθές. Και το θέμα δεν είναι τόσο αν μια σοσιαλιστική κυβέρνηση κόβει μισθούς, παγώνει συντάξεις (χωρίς αύξηση η σύνταξη των 500 ευρώ-χωρίς αύξηση και αυτή των 1500 ευρώ), αλλά αν επιβεβαιωθεί αυτό που φοβούνται πολλοί και δεν το λένε (ακόμη) επισήμως, ότι δηλαδή, «και θα αλλάξουμε και θα βουλιάξουμε».
Θράκη παντού!
Με απόφαση του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών Πάνου Παναγιωτόπουλου, ορίστηκε ως Υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρώην βουλευτής του γειτονικού νομού Άκης Γεροντόπουλος. «Το γραφείο μου είναι ανοιχτό για να ακούω τα προβλήματα του τύπου της περιφέρειας», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής Έβρου, ενώ όπως επεσήμανε θα έρθει σε επαφή με τις Ενώσεις Συντακτών και τους ιδιοκτήτες των περιφερειακών ΜΜΕ. Τελικά η Θράκη είναι στο προσκήνιο. Τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε … αντιπολιτευτικό επίπεδο!
Τυχερός στην ατυχία του
Από γκρεμό 300 μέτρων έπεσε ένας οδηγός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια αγώνων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή. Ο 30χρονος οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του ενώ υπεβλήθη και σε επιτυχημένη επέμβαση στο αριστερό του χέρι. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν σοβαρές κακώσεις στον εγκέφαλο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος ιατρικής του ΔΠΘ η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται καθημερινά. Περαστικά του…
Το λένε οι άλλοι
Εντωμεταξύ, καλά που είναι και οι Εβρίτες και πάνε στις εκθέσεις Τουρισμός στη Βουλγαρία και προβάλουν τον υπό κατασκευή κάθετο άξονα της Κομοτηνής λέγοντας στους γείτονες της νοτίου Βουλγαρίας ότι θα τελειώσει εντός του 2010 και θα μπορούν σε 2-3 ώρες να επισκέπτονται το νομό. Το νομό Έβρου, για να συνεννοούμαστε… Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε κάποιο φασούλι, όπως αυτό της αλλαγής χάραξης και απαλλοτριώσεων, λες και θέλουμε να ακυρώσουμε το έργο. Πάντως σε εκθέσεις και εκδηλώσεις στη Βουλγαρία πάει και η Ξάνθη και η Δράμα, προσδοκώντας σε κύμα Βουλγάρων επισκεπτών. Εμείς, που πάμε…;;;
Τα χρέη εγράφησαν;
Στις συσκέψεις που γίνονται τοπικά για το μέλλον των τριών εργοστασίων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, ας ρωτήσει κάποιος αν η ΕΤΕ, που έχει και το μεγάλο πακέτο, ενέγραψε ή όχι τα χρέη του ομίλου; Γιατί αν τα ενέγραψε, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο νομίζουμε.
Τα φώτα μας στους γείτονες
Στην Αλεξανδρούπολη έκαναν ποδηλατοδρόμους χάνοντας θέσεις στάθμευσης, εφάρμοσαν και σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και γίνεται το έλα να δεις. Γιατί δεν έρχονται σε μας να δουν τι ωραία διαχειριζόμαστε το σύστημα στάθμευσης και γενικά τη κυκλοφορία των οχημάτων; Παρεμπιπτόντως , στο σχέδιο που ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, για το κυκλοφοριακό, που έλεγε για τα «σύγχρονα σαμαράκια» με τα οποία θα γεμίσει η πόλη και οι οικισμοί και ενώ θα μας κοστίσουν αρκετά, τίποτα δε θα προσφέρουν. Άλλωστε ποιος πηγαίνει με 100 και 150 χλμ. Εντός πόλης, όπως έλεγε ο δήμαρχος… Εδώ στην Εγνατία και λίγοι ξεπερνούν τα 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια: