Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Βηματάκια

Βίοι παράλληλοι
Γενική απεργία σήμερα στη Πορτογαλία όπου και εκεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση πήρε μέτρα που γονατίζουν τις λαϊκές μάζες. Άγνωστο αν και σε αυτή τη χώρα κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα dvd φωτομοντέλας.
Ο άλλος Γιώργος
Αλήθεια, αυτό ήταν το σχέδιο που θα έσωζε την Ελλάδα, όπως υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, όταν διεκδίκησε τις κάλπες; Αλήθεια, πότε θα μιλήσουν Σημίτης και Καραμανλής, οι οποίοι εσπευσμένα είχαν αποφασίσει εκλογές; Αλήθεια, το 12,7% τελικά ποιον, ποιους και τι εξυπηρέτησε; Αυτή η λαίλαπα είναι χειρότερη από αυτή του «κουρασμένου». Και το μαύρο γίνεται άσπρο και οι δημοσκοπήσεις άψογες, για να τις χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου με τις δύσκολες αποφάσεις; Όμως, τα επώδυνα τα πάσαραν στον Γιώργο Πεταλωτή, για να τα ανακοινώσει!!! Και τα κατάφερε. Μάλιστα ο ίδιος έκανε και τις «τηλεοπτικές βόλτες» στα μεγάλα κανάλια και υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία τα μέτρα.
Τα θυμάται κανείς;
Εντωμεταξύ, τα τρία «ΔΕΝ» που έλεγε η κυβέρνηση Καραμανλή και εμφατικά τα επαναλάμβανε η σημερινή σοσιαλιστική, που πήγαν; Υπάρχει κανείς να ψάξει; Θα πει κανείς ότι μετά από 20 χρόνια το ίδιο πάνω κάτω θα είναι το χρέος μας. Όσο για το έλλειμμα, μη το δούμε να μεγαλώνει. Βέβαια, με τη βοήθεια της δημιουργικής αριθμητικής και το βόλεμα των τριών χρόνων χρεών των νοσοκομείων, που μπήκαν όλα φέτος, κάτι θετικό θα ανακοινωθεί στο τέλος της χρονιάς. Με μια διαφορά, ενδεχομένως αρνητική να είναι η ανάπτυξη και να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς για αρκετά χρόνια. Άλλωστε η προεκλογική δέσμευση για μεγάλη αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, κατέληξε σε περικοπή τους. Προφανώς και έπρεπε να ληφθούν μέτρα καθώς όλο το χρήμα στους δημοσίους υπαλλήλους πάει δεκαετίες τώρα, ωστόσο, δε χρειαζόταν να βρεθούμε σε πολεμική κατάσταση ούτε φυσικά να πληρώσουν και οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Επιπλέον, το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο, δεν ελήφθη. Ποιο; Ο μισθός στο δημόσιο να εξισωθεί με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, για τους πρωτοδιόριστους στο δημόσιο.
Αξιωματική «αντιπολίτευση»
Σαμαράς και Μπακογιάννη μαλώνουν για τις ηγετικές τους εμφανίσεις, δηλαδή «όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε». Αντί να δουλέψουν μαζί, για το δικό τους καλό και το καλό του τόπου, διαρρέουν σε πολιτικούς συντάκτες πόσο εκνευρισμένος είναι ο πρόεδρος για το ταξίδι της Ντόρας στην Κύπρο ή πόσο εκνευρισμένη είναι η παραλίγο αρχηγός της ΝΔ με τις υποδείξεις του Αντώνη να μην πηγαίνει εκεί όπου ο ίδιος πήγε πριν από λίγες ημέρες! Έτσι οι νυν και οι πρώην ψηφοφόροι τους, αδίκως περιμένουν ουσιαστικό αντίλογο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για την πρωτοφανή κρίση που θα απαιτήσει θυσίες μισθών συντάξεων και...παρθένων. Αντ’ αυτού, ο σταθερός συνομιλητής των ΜΜΕ, Κώστας Μητσοτάκης, λέει – μόνος και έρημος- την άποψη του για τα όσα άθλια έγιναν και τα όσα ακόμη πιο άθλια μας περιμένουν. Ο νυν πρόεδρος του δεύτερου κόμματος εξουσίας, προτιμά να στέλνει κασέτα σε όλα τα κανάλια και να απαντά σε ότι αυτός νομίζει αναγκαίο και επιβεβλημένο για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Χωρίς ερωτήσεις και χωρίς φωνές. Υπό έλεγχο, όλα και όλοι. Ψυχραιμία μέχρι τελευταίας πτώσης. Άλλωστε τα διαγγέλματα και οι κασέτες τον αναγάγουν σε ακόμη πιο άφθαρτο, σε καιρό οικονομικού πολέμου όπου τα πυρά, πέφτουν δεξιά και αριστερά. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εξοστρακισμού σφαίρας και να «χτυπηθεί» ή και να «πέσει» άλλος αντί για άλλον…
Να το δώσουμε
Η τοπική κοινωνία ένα μπορεί να κάνει για το Μέγαρο Μουσικής «Μελίνα Μερκούρη». Να του αλλάξει όνομα και να το πουλήσει στους Γερμανούς, αφού άλλωστε μας συμβουλεύουν να πουλάμε ακίνητα. Το ενδεχόμενο να πουληθεί σε γείτονες, μάλλον αποκλείεται. Για την ώρα τουλάχιστον.
Μείον πέντε;
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι πέντε δόκιμοι αστυφύλακες μετά την συμπλοκή που είχαν με θαμώνες σε μπαρ της Κομοτηνής, για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις δόκιμοι αστυφύλακες, που ήταν μαζί στο μπαρ, διαπληκτίστηκαν με τον πέμπτο που βρισκόταν επίσης εκεί, αλλά σε άλλη παρέα, μαζί με δύο φίλους του, για πειράγματα που είχαν σχέση με την καταγωγή τους. Σε βάρος των πέντε δοκίμων διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση με το ερώτημα της διαγραφής τους από τη σχολή.
Αντεπίθεση στην επίθεση
Επικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να ενημερώσει και να συμμετάσχει στο διάλογο με τους πολίτες για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Έτσι οι βουλευτές του κόμματος θα επισκεφθούν την Κυριακή όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα συναντηθούν με μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα παραχωρήσουν και συνεντεύξεις τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κομοτηνή, θα έρθει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, ενώ στην γειτονική Ξάνθη θα παραβρεθεί ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης.
Ευκαιρίες από τη κρίση
Πως το λένε οι πολιτικοί, η κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία ή καλύτερα, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Ε και τη θύελλα των μέτρων, σαν ευκαιρία μπορούμε να τη δούμε και μάλιστα πολλαπλή. Ευκαιρία να κόψουμε τσιγάρο και ποτό. Ευκαιρία να περπατάμε και να ρίξουμε τη χοληστερίνη. Τέλος, ευκαιρία για το δήμαρχο Κομοτηνής να προωθηθεί στη κεντρική πολιτική σκηνή. Σε δύο χρόνια εξαφάνισε ένα χρέος 18 εκατ. ευρώ καθώς επανειλημμένως δηλώνει ότι δε χρωστάει και μάλιστα έγινε καλοπληρωτής. Να η ευκαιρία… Αν εκλεγεί ξανά η ΝΔ να τον κάνει υπουργό οικονομικών μήπως και εξαφανίσει και τα κρατικά χρέη και ελλείμματα. Με υφυπουργό το Χρήστο Μέτιο καθώς επί θητείας του έγινε αυτό το οικονομικό θαύμα στο Δήμο Κομοτηνής.
Συνάντηση «φάντασμα»
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με τίποτα γιατί κάποιοι θέλουν να παραπληροφορήσουν το αναγνωστικό κοινό της Ροδόπης και γράφουν ότι ο Νομάρχης και η αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία είδε την υπουργό Λούκα Κατσέλη, ενώ όλοι ξέρουν ότι (δυστυχώς) η συνάντηση δεν έγινε…
Έρχεται η πρώτη κυρία
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κυρία της Ελλάδας θα επισκεφθεί τα μέρη μας. Ο λόγος για την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, Μαίη, η οποία συνοδευόμενη από εκπρόσωπο ανεξάρτητης αρχής, θα επισκεφθεί την Κομοτηνή το προσεχές διάστημα!
Ποτάμια και ποταμοί
Δε μπορεί, την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης προωθεί ο Νομάρχης με τη συχνή του παρουσία στην Αθήνα. Αν θα καταφέρει να την «κλειδώσει» κι’ολας; Πάντως εχθές στην Αθήνα και μάλιστα σε συνάντηση με τον Παπανδρέου ήταν ο Νομάρχης Έβρου που επίσης ενδιαφέρεται για την περιφέρεια. Και αν αυτός έχει τον ποταμό Έβρο, ο δικός μας έχει ποταμούς ψήφων.
Λέτε να γίνει;
Μάζωξη στελεχών αυτοδιοικητικών της ΝΔ το Σάββατο στη Κομοτηνή. Αν η κ. Δώρα Κόκλα βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας, μπορεί να έχουμε τρεις Περιφερειάρχες στην ίδια πόλη. Οι δύο πρώην βέβαια, αλλά ο τίτλος μένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: