Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Βηματάκια

Είναι νόμιμα;
Προφανώς (και με την απουσία της) νίπτει τας χείρας της η αστυνομία για το σακάτεμα των δρόμων μπροστά από το «σπαθί» και για όσα ακολουθήσουν σε άλλους δρόμους της Κομοτηνής. Ωστόσο και επειδή το οδόστρωμα παραμένει αποκλειστική της αρμοδιότητα, ας πει τουλάχιστον, έστω και γραπτώς, ότι τα «σύγχρονα» και διευρυμένα «σαμαράκια» που κατασκευάζει ο Δήμος Κομοτηνής είναι νόμιμα. Εντωμεταξύ, προς το παρόν τουλάχιστον, ο κόσμος νομίζει ότι, το σχεδόν τελειωμένο κομμάτι, είναι πεζόδρομος και περνάει, από όπου τον φέρει το βήμα του, απέναντι. Όσο για το αν είναι νόμιμα ή όχι, από εκεί περνούν λεωφορεία και ασθενοφόρα. Και μόνο από αυτά τα δύο στοιχεία κατανοεί κανείς αν είναι ή όχι νόμιμο το «σύγχρονο» και διευρυμένο «σαμαράκια». Κατάλαβε ότι φεύγει ο επικοινωνιολόγος και μας εκδικείται ως πόλη;
Φίλοι και εχθροί!
Πολύ σίγουρος εμφανίζεται ο δήμαρχος, στο νέο δήμο Κομοτηνής που θα προκύψει, για την επανεκλογή του! Πάντως απ’ ότι φαίνεται λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Μέχρι και τα φιλοδημαρχικά έντυπα στις παραπολιτικές τους στήλες, αναφέρουν ότι υπάρχει συνεργασία Βαβατσικλή – Γιαννακίδη και επομένως ο δήμος πάει σε πράσινα χέρια! Τώρα αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θες τους ;
Πέτυχε η απεργία
Άκρως πετυχημένη η απεργία. Των δημοσιογράφων, καθότι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μάλλον απαρατήρητη πέρασε, έστω και αν η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπής, ξεπερνώντας τα 100 άτομα. Άλλωστε, χωρούσαν και σε ταξί για να πάνε στη Περιφέρεια. Κάπως μεγαλύτερη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία, ενισχυμένη και από φοιτητές. Πάντως το βράδυ, τους αγώνες του Champions League, σαν βουβό κινηματογράφο τους είδαμε. Δεν υπήρχαν ούτε οι Κύπριοι δημοσιογράφοι, που σε άλλη περίπτωση απεργίας των Ελλαδιτών, περιέγραφαν τους αγώνες. Και δυστυχώς, λόγω της απεργίας, χάσαμε και το εναλλακτικό-νεανικό δελτίο του STAR και την ενημέρωση αν ξανάφαγαν σούσι (μαζί ) ο Λάτσιος με τη Μενεγάκη.
Εκτός … και επί ταυτά!
Πάντως τον δήμαρχο της πόλης μας, τον Δημήτρη Κοτσάκη, δεν τον εμπιστεύθηκε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς! Τι κι αν είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τι κι αν είναι πρόεδρος στην ΤΕΔΚ Ροδόπης, τι κι αν είναι φίλος του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, τι κι αν…
Στο συμβούλιο αιρετών της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, η οποία συγκροτήθηκε έπειτα από απόφαση του προέδρου του κόμματος, ανάμεσα σε 11 δημάρχους, το όνομα του Δημήτρη Κοτσάκη δεν είναι πουθενά!!! Βλέπεται η στάση του δημάρχου Κομοτηνής στις εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ δεν ξεχνιέται εύκολα!
Για την ιστορία σ’ αυτήν συμμετέχουν ο Βλάχος Ιωάννης, Δήμαρχος Σερρών, Τοκαμάνης Χρήστος, Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Νούτσος Γεώργιος, Δήμαρχος Γρεβενών, Κυρίζογλου Λάζαρος, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Κοτρωνιάς Γεώργιος, Δήμαρχος Λαμιέων, Παπαλός Κων/νος, Δήμαρχος Κάμπου Καρδίτσας, Τσιγκούνης Δημήτριος, Δήμαρχος Λεωνιδίου, Χιωτάκης Νικόλας, Δήμαρχος Κηφισίας, Καλογερόπουλος Δημήτριος, Δήμαρχος Αιγάλεω, Βιρβιδάκης Κυριάκος, Δήμαρχος Χανίων, Ζαμτράκης Σωτήρης, Δήμαρχος Γέρας!
Οργανωθείτε
Πέντε μήνες μετά τις εκλογές υπάρχουν τρεις υφυπουργοί, που αναμένουν ακόμη αρμοδιότητες. Ο ένας μελετά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Οι άλλοι δυο είναι μέσα στην καλή χαρά. Τους αρκεί που στις εκλογικές τους περιφέρειες τους φωνάζουν… υπουργούς!
Σε λάθος θέση
Εντωμεταξύ, τη Τρίτη το πρωί η πινακίδα για την πολιτισμική διαδρομή στη Κομοτηνή, η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στο «σπαθί», ήταν στη σωστή θέση, στην είσοδο του παράδρομου του πάρκου που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή και στο δημαρχείο. Λίγο αργότερα ξηλώθηκε και τοποθετήθηκε σε εμφανώς λανθασμένη θέση. Ποιος τις παίρνει αυτές τις αποφάσεις, όποιος ξυπνάει πιο πρωί κάνει και τον αρχηγό;
Ζεστά κοινόχρηστα
Η κατάντια της ΕΑΣ Ροδόπης τελειωμό δεν έχει! Κι ενώ συνεχίζεται η μη πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία που έχει στην ιδιοκτησία της σε γνωστό 6οροφο κτίριο, παραμένουν ανοίκιαστα! Που το κακό; Μπορεί να παραμένουν ανοίκιαστα, αλλά τα κοινόχρηστα τρέχουν και απ’ ότι μαθαίνουμε φθάνουν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3 χιλιάδων ευρώ!
Οικονομική κρίση
Αλλάζουν οι εποχές, υπάρχει και η οικονομική κρίση βλέπεται! Στο παρελθόν η βουλευτής του νομού μας Χρύσα Μανωλιά είχε καλέσει δημοσιογράφους της Περιφέρειας μας για να τους ξεναγήσει σε κυβερνητικά κτίρια και να συζητήσει μαζί τους στην Αθήνα με το αεροπλάνο! Τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάνει την ίδια περίπου πρόταση, αλλά καλεί τους δημοσιογράφους να μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορείο. Άκαρδη οικονομική κρίση τι μας κάνεις…
Ο πολυτιμότερος
Πάντως, για να λέμε και την ποδοσφαιρική αλήθεια, μπορεί ο Μπέλεκ να φτάσει και τα δύο εκατ. ευρώ και αύριο να τον δούμε και στη ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, αλλά σήμερα ο Παπουλής είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Πανθρακικού. Καλύπτει τη δεξιά πλευρά, σκοράρει, δίνει έτοιμα γκολ στον Μπέλεκ, τέτοιο λαχείο δύσκολα σου βγαίνει και μάλιστα σε εποχές απελπισίας όπως βρισκόταν ο Πανθρακικός πριν δύο μήνες.
Προς ανασχηματισμό;
Πολλαπλασιάζονται σταδιακά οι πληροφορίες, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να κάνει το πρώτο «φρεσκάρισμα» στη κυβέρνηση του, προχωρώντας σε ανασχηματισμό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο να κάνουν μία συνολική αξιολόγηση του υπουργικού συμβουλίου. Εκτός της αξιολόγησης των δύο, βαρύνοντα ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού θα παίξουν και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την απήχηση των υπουργών στη κοινή γνώμη. Οι υπουργοί που φέρονται να είναι υποψήφιοι προς αντικατάσταση είναι τέσσερις, ενώ δεν αποκλείονται και εκπλήξεις! Πάντως τα ονόματα των υπουργών προς αντικατάσταση κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, χωρίς να υπάρχει κυβερνητική πηγή που να επιβεβαιώνει τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Προσοχή γάιδαρος!
Αυτό κι αν είναι από τα άγραφα! Επειδή έχουμε μια Mercedes 5 μέτρων με κρατικές πινακίδες σημαίνει ότι είμαστε Θεοί! Όχι δεν καταλάβατε καλά κύριοι του Πανεπιστημίου μας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παρκάρετε τη λίμο σας πάνω σε πεζόδρομο, να εμποδίζετε την πρόσβαση σε πεζούς και σε άτομα με κινητικά προβλήματα! Θα έπρεπε να ντρέπεστε.
Έτσι θα δουν φως;
Απήργησε η ΑΔΕΔΥ, απήργησε η ΓΣΕΕ, απήργησαν και οι δύο μαζί και τώρα τι; Όταν ο Πάγκαλος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει και τις δύο καθώς και τη ΓΕΣΕΒΕ και εξ’αυτού θριαμβολογεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των μη προνομιούχων, είναι προφανής η χρεοκοπία του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. Απλώς δε γίνεται έντονα κατανοητή καθώς συνεχίζει να αποδίδει υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, υπουργούς και ευρωβουλευτές για να μη ξεχάσουμε και τον Πουπάκη της ΝΔ. Αντιθέτως, πάταγο κάνει η χρεοκοπία του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος καθώς αγρότης δύσκολα να περάσει το κατώφλι της βουλής. Και με τέτοιο δομημένο συνδικαλισμό, περιμένουν καλύτερες ημέρες οι εργαζόμενοι, κυρίως οι του ιδιωτικού τομέα…
Άρωμα Μάγδας στο Μόναχο
Εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του, διοργανώνεται στο Μόναχο της Γερμανίας από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας-Αρχιερατική Επιτροπή Βαυβαρίας, το Γενικό Προξενείο Μονάχου και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαρτίου, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 που είναι αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, στο οποίο παίρνει μέρος και η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη! Η δημοτική σύμβουλος παρουσιάζεται την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος πολιτισμού και μιλάει για το Μουσείο Καραθεοδωρή στην πόλη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: