Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Βηματάκια

Και άλλος λόγος
Για μια ακόμη ημέρα παρέμεινε στην Αθήνα ο νομάρχης ώστε να συνεχίσει τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Πάντως, δεν αποκλείεται οι συνεχείς παρουσίες του νομάρχη στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων να έχουν και άλλους λόγους. Συγκεκριμένα, την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη. Άλλωστε το παιχνίδι στο δεύτερο αυτό βαθμό αυτοδιοίκησης, θα συνεχίζει να παίζεται από τους νομάρχες και για να κερδηθεί η Περιφέρεια χρειάζεται υποψηφιότητα συναίνεσης και προοπτικής αλλά και να συσπειρώσει τις μουσουλμανικές ψήφους οι οποίες σε σημαντικό βαθμό θα κρίνουν και την εκλογή του Περιφερειάρχη στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη.
Συμβιβασμός
Μαγκιές πάντα κάνει, το παίζει και επαναστάτης, όταν όμως έρθει η ώρα του δικαστηρίου, έρχεται ο συμβιβασμός! Βλέπεται η συκοφαντική δυσφήμιση πληρώνεται πολύ και τώρα που λείπει το κεφάλαιο της Ροδόπης από την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν βαστάει η τσέπη! Αναμένουμε να διαβάσουμε το συμβιβαστικό κείμενο για να γελάσουμε … δύσκολες μέρες που ‘ναι…
Θα βρίσκουν φθηνά
Η Ελλάδα δε λέει να σβήσει το τσιγάρο όχι επειδή έτσι που έγινε ο νόμος του Αβραμόπουλου είναι ανεφάρμοστος αλλά επειδή σχετικά φθηνά συνεχίζουν να είναι τα τσιγάρα. Ας πάνε στα 5 ευρώ το πακέτο και θα δούμε ποιος θα καπνίζει. Βέβαια, με αυτή τη τιμή, θα κάνουν θραύση τα παράνομα τσιγάρα καθώς στην Ελλάδα είμαστε και ο Έλληνας έχει λύση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Όλοι αθώοι…
…ανακριτές, δικαστικοί, δικηγόροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων στις ΔΕΚΟ, πολιτικοί! Όχι μόνο αθώοι στα δικαστήρια, αλλά και στις «συνειδήσεις», των απλών πολιτών, οι οποίοι πλέον αναρωτιούνται σε τι κοινωνία ζούνε! Αν είναι όλοι αθώοι … τότε ποιοι είναι οι ένοχοι;…
Χαλαρά τα νούμερα!
Με δελτίο τύπου, το νομαρχιακό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη Ροδόπη, ενημέρωσε για τα ποσοστά της απεργίας σε όλους τους κλάδους του δημοσίου στο νομό μας. Παράλληλα μέσα απ’ αυτό στέλνει και ένα μήνυμα προς την κοινωνία και τονίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ξεφτίσει! Όπως τονίζει, «τα αποτελέσματα των δύο 24ωρων απεργιών της ΑΔΕΔΥ , 10/2 και 24/2 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που τόσα χρόνια το λέμε και σε κεντρικό επίπεδο, ότι δηλαδή, η απεργία έχει ξεφτίσει, έχασε την αίγλη των περασμένων δεκαετιών και οδεύει μαθηματικά προς το κύριο αίτιο της αποσύνθεσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εάν δούμε λοιπόν λίγο προσεκτικά τα αποτελέσματα , θα διαπιστώσουμε κάποια χαρακτηριστικά τα οποία , εμείς , πρέπει να τα αξιολογήσουμε, να τα μετρήσουμε και κυρίως να τα πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας για το καλό όλων μας.
Δυστυχώς μερικοί χώροι αδυνατούν να δώσουν αυθημερόν (!;) τα αποτελέσματα των εργασιακών χώρων γι’ αυτό και δεν καταγράφονται παρακάτω:
ΔΑΣΚΑΛΩΝ /ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 25,64% - 13,22%
ΕΛΜΕ 16,22% - 12,1%
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ/Κ.Υ 8,22% - 7,1%
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 3,91% - 3,04%
ΟΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ 27,04 % - 2,04%
ΟΑΕΕ 33% - 8,1%
ΝΟΜΑΡΧΙΑ 8,33% - 9%
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 1,25% - 2,5%
ΙΚΑ 35% - 45%
ΟΑΕΔ 80% - 46%
ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 30% - 25%
ΟΓΑ 100% - 50%
ΕΦΕΤ 12,5% - 12,5%
ΣΕΠΕ 0% - 0%
ΥΠΑΛ.ΦΥΛΑΚΩΝ 100% - 100%
Μ.Ο ΠΟΣΟΣΤΟΥ 22,5% - 13,2%
Να σημειωθεί ότι τα πρώτα νούμερα αντιστοιχούν στην απεργιακή κινητοποίηση τις 10ης Φεβρουαρίου και τα δεύτερα στην κινητοποίηση της 24ης Φεβρουαρίου.
Εξαρτάται από τη σύλληψη
Συνελήφθη Ιταλός μεγιστάνας για ξέπλυμα χρήματος. Και γιατί θα έπρεπε να συλληφθεί, επειδή έκλεψε το παγκάρι της εκκλησίας; Καπιταλισμός είναι το οικονομικό σύστημα που έχουμε οι ευρωπαϊκές χώρες και η άμιλλα στο συγκεκριμένο σύστημα είναι ποιος θα έχει τα περισσότερα λεφτά. Το ζήτημα είναι πως σε άλλες χώρες, συχνά συλλαμβάνονται όσοι παρακάμπτουν τους κανόνες, οι οποίοι και υπάρχουν και εφαρμόζονται. Οι Έλληνες ούτε παιδιά «συλλαμβάνουμε» μήπως και σωθούμε από το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σε άλλους δρόμους
Έναν χρόνο, με εμπόριο ελπίδας ζουν οι εργαζόμενοι στα τρία εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Στην Αθήνα προχθές, τους δόθηκε παράταση στο μαρτύριο ελπίδας που ζουν. Αποφάσισαν δε, προκειμένου να πιέσουν την κατάσταση να κάνουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας στη Περιφέρεια. Μήπως αντί για την Κακουλίδη σε άλλες οδούς θα έπρεπε να στρέψουν τα πυρά διαμαρτυρίας τους; Άλλωστε δεν ήταν η Κόκλα που τους έταξε ελπίδες όλο το προηγούμενο καιρό. Άλλοι έκαναν σημαία τις ανεφάρμοστες προτάσεις που ακουγόταν τόσο καιρό. Ε, ας δουν και λίγο κόσμο να διαμαρτύρεται κάτω από το μπαλκόνι εργασίας τους…
Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων...
Το δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη χώρα μας μένει πάντα ανοιχτό. Μόνο που αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε σαν σημαία ευκαιρίας.
Στο Α’ Νεκροταφείο…
…θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή της ΝΔ!!! Κι αυτό γιατί με επίσημο δελτίο τύπου, η (νέα) Νέα Δημοκρατία μας ενημερώνει για την κατάθεση πρότασης, από μέρους της, στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων. Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να ερευνηθεί το χρονικό διάστημα από το 1981 μέχρι σήμερα, ένα αίτημα απόλυτα ρεαλιστικό κι αναγκαίο.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάλιστα πρότεινε να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή οι κ.κ Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Γιώργος Γεννηματάς, Χαρίλαος Φλωράκης, Ευάγγελος Αβέρωφη, Γεώργιος Ράλλης, Γρηγόρης Φαράκος, Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Ψυχοσάββατο στο Α’ Νεκροταφείο και το πόρισμα θα ανακοινωθεί την Μεγάλη Παρασκευή. Πρόεδρος της Επιτροπής θα τεθεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος το 1981 ήταν 15 ετών αλλά από τότε είχε δείξει ότι θα εξελιχθεί σε παιδί – θαύμα της πολιτικής.
Τους χρωστάμε
Τη Καβάλα αντιμετωπίζουν τη Κυριακή οι ζημιάρηδες παίκτες του Πανθρακικού. Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου οι «πράσινοι» ούτε καν τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου είχαν καταφέρει να πατήσουν. Να δούμε ποιος θα την «πατήσει», γενικώς, αυτή τη φορά. Πάντως η Καβάλα έχει ομάδα. Έχει και τον Μάκαρο που προφανώς θα εμφανιστεί στην εξέδρα με το πούρο στο στόμα. Λέτε από την εξέλιξη του αγώνα να βγάζει καπνό από τα αυτιά αντί από το στόμα;
Και όμως είναι
Η χώρα δεν είναι αεροπλάνο, απάντησε άμεσα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ξάνθης, Σ. Ξυνίδης στον Α. Βγενόπουλο με αφορμή όσα είπε ο τελευταίαος σε τηλεοπτική εκπομπή. Και πως; Κάθε φορά, πριν τις εκλογές, φτερά δε βγάζει η χώρα από τις υποσχέσεις των πολιτικών; Από τα σύννεφα δε πέφτουμε όλοι μας όταν μαθαίνουμε για κάτι που ήδη γνωρίζαμε αλλά κάνουμε το κοροΐδο; Ε, στα σύννεφα, με αεροπλάνο πας. Και τέλος, αλεξιπτωτιστές δε κάνουν κουμάντο δεκαετίες τώρα σε όλους τους τομείς.; Από πού έπεσαν όλοι αυτοί;
Προς ορειβάτες!
Αλλαγή προγράμματος στη Σχολή Ορειβασίας του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής! Το πρόγραμμα μεταβάλλεται λόγω παράτασης της Σχολής Ορειβατικού Σκι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το νέο πρόγραμμα και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα από τον σύλλογο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: