Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Βηματάκια

Οι άλλοι που έπαιζαν;
Το καλύτερο στα παιχνίδια όπως αυτό του Άρη με τον Πανθρακικό, είναι πως ο χαμένος επικαλείται πάντα τον αγωνιστικό χώρο. Λες και οι παίκτες του Πανθρακικού έπαιζαν σε χαλίι. Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» έκαναν τρεις ευκαιρίες και ο Άρης μόλις μια γι’αυτό και δίκαιο ήταν το αποτέλεσμα. Προφανώς δε, ανύπαρκτα ήταν τα πέναλτυ που ζήτησαν οι Θεσσαλονικείς, ενώ τους χαρίστηκε ο διαιτητής αφού έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον αμυντικό που ανέτρεψε τον Μπέλεκ. Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχαν δίκιο οι «κίτρινοι», στο με δόσεις παιχνίδι του σαββατοκύριακου δικαίως έχασαν.
Πρόβλημα επικοινωνίας!
Εντωμεταξύ εκτός από το επικοινωνιακό πρόβλημα που υπάρχει στην κυβέρνηση, το οποίο είναι εμφανές, υπάρχει και πρόβλημα επικοινωνίας της κυβέρνησης με το κόμμα και τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το ότι το Σάββατο η υφυπουργός της κυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε στην πόλη μας και δεν το γνώριζε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, καθώς και οι βουλευτές!!! Αν γινόταν η έλευση της γνωστή, τα μέλη του κόμματος θα είχαν ένα λόγο παραπάνω να στηρίξουν την εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Κομοτηνή και η υφυπουργός να μην μιλήσει μπροστά σε ένα κοινό 30 ατόμων!
Τώρα έγινε ομάδα
Και επειδή αυτή τη φορά το δίκιο είναι με τον Πανθρακικό, δικαίως με το χθεσινό της δελτίο τύπου η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ αναφέρει ότι μετά τις δηλώσεις του εκτελεστικού δ/ντη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, «θα προσπαθήσει να μεταπείσει τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο να μην αγωνίζονται με το ίδιο πάθος, αγωνιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση στα υπόλοιπα παιχνίδια, όπως επιβάλλουν η ιστορία αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας». Ε, η αλήθεια είναι ότι όλοι πίστεψαν ότι με ψηλά τα χέρια θα έχανε ο Πανθρακικός ως το τέλος του πρωταθλήματος. Και γιατί δε χάνει; Γιατί πολύ απλά, τώρα είναι ομάδα. Έστω και μικρής δυναμικότητας, αλλά πραγματική ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Σαββάκης να μην αρχίσει και μιλάει πάλι… Ότι είναι, αθέατος να το κάνει.Όσο για την συνέχεια, και οι 30 βαθμοί ίσως αποδειχθούν λίγοι για την παραμονή. Ε, ας κάνουμε 29!!!
Αλλαγή πολιτικής
Αλλάζει η πολιτική της κυβέρνησης με τους μετανάστες και πλέον θα διαχωρίζονται εκείνοι που ζητούν άσυλο από τους παράνομους. Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, από την Κομοτηνή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προσφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ελλάδα. Η υφυπουργός σχολίασε τα πρόσφατα επεισόδια στη Βέννα και παραδέχθηκε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από την ελληνική πολιτεία στο μεγάλο ζήτημα των λαθρομεταναστών.
Πληθαίνουν οι υποψήφιοι
Εφημερίδες της Ξάνθης, δίνουν και το νομάρχη Γ. Παυλίδη για πιθανό υποψήφιο Περιφερειάρχη. Και ο δικός μας; Δεν ακούγεται αλλά μπορεί να κάνει την έκπληξη. Αν δε γίνει και ο «Καλλικράτης»…
Ακόμα αποκλεισμένη
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «Φαίδρα» επιστράτευσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να καλύψει το κενό που άφησε η αναγκαστική προσωρινή απόσυρση του ΣΑΟΣ 2 λόγω του γνωστού ατυχήματος με την προπέλα, με αποτέλεσμα εδώ και μία εβδομάδα να μην υπάρχουν δρομολόγια από και προς της Σαμοθράκη. Το «Φαίδρα» έδεσε στο λιμάνι της Καμαριώτισας το απόγευμα του Σαββάτου και το ίδιο βράδυ έφθασε στην Αλεξανδρούπολη για να αναχωρήσει αμέσως μετά για τον Πειραιά. Όσο για το ΣΑΟΣ αναμένεται η άμεση τοποθέτηση του σε δεξαμενή στον Πειραιά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στην προπέλα και η ετήσια συντήρηση του. Κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη.
Πρωτιά και στο ΕΣΠΑ
Στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αναφέρθηκε χθες αθηναϊκή εφημερίδα, δίνοντας στην ενιαία Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης τη πρώτη θέση με ποσοστό 8,4% αλλά θα έπρεπε να διευκρινίσει ότι για τη Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης το ποσοστό φτάνει στο 11,47% και είναι αυτό που σηκώνει ψηλά τον μέσο όρο της ενιαίας Περιφέρειας. Όπως και στο «Θησέα» έτσι και στο ΕΣΠΑ, πρωτιά κατέγραψε η ΑΜ-Θ.
Τελείωσε νωρίς!
Δεν ολοκληρώθηκε τελικά το αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Ορφέας». Ο λόγος ήταν ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε μια χιονόπτωση, η οποία σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, οδήγησε τους διοργανωτές να την σταματήσουν. Παρόλα αυτά τα παιδιά έδειχναν να χαίρονται τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους φορώντας και τα ίδια τις αποκριάτικες στολές τους.
Βολές κατά ριπάς
Την τιμητική του έχει πάλι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των Αθηνών. Το σαββατοκύριακο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι μπαίνει ένα τέλος στις «χαριστικές» ρυθμίσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ολυμπιακή, φωτογραφίζοντας το πρώην υπουργό Μεταφορών. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη, με διαρροές προς τον τύπο, κάνουν λόγο για συμφωνία που κλείστηκε «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και των συνδικαλιστών, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Από την άλλη υπάρχει το χθεσινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το οποίο ρίχνει την ευθύνη στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις προς συγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις οποίες υπήρχαν φίλοι και συγγενείς του πρώην υπουργού! Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει για την οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», δημιούργημα του Παντελή Σκλιά, στενού φίλου και συνεργάτη του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια!!! Στην συγκεκριμένη ΜΚΟ μάλιστα τελεί χρέη υψηλόβαθμου στελέχους και ο συνεργάτης – επικοινωνιολόγος του δημάρχου Κομοτηνής, Άγγελος Λάσκαρης. Ο -επίσης- φίλος του υφυπουργού, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του, σύμφωνα με την εφημερίδα, (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του), ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της. Τι έχουν να πουν άραγε κάποιοι που έλεγαν ότι τα ΜΜΕ των Αθηνών χτυπούν τον Ευριπίδη επειδή είναι υπουργός; Τώρα που δεν είναι γιατί συνεχίζουν;
Θα αφήσει η Αθήνα;
Επειδή αναφέρθηκαν οι εκλογές για Περιφερειάρχες, αν τελικά γίνουν και αν (και ίσως δικαίως) ο αιρετός Περιφερειάρχης έχει πολιτική αλλά και κομματική ισχύ, μεγαλύτερη από του οποιουδήποτε υπουργού, θα αφήσουν τα αθηνακεντρικά κόμματα τέτοιο χοντρό παιχνίδι στα χέρια των νομαρχών ή πρώην βουλευτών της ελληνικής περιφέρειας; Παντοδύναμος θα είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αυτός της Κρήτης αλλά και της ΑΜ-Θ. Εκτός και αν έχουν τον τίτλο αλλά δεν έχουν αρμοδιότητες.
Θα τα προλάβει όλα;
Συνεχίζοντας για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν υπάρχει κανένα γραπτό κείμενο που προσδιορίζει συνοπτικά έστω, πως θα συσταθούν οι περιφέρειες, τι υπαλλήλους θα έχουν, τους πόρους και τις αρμοδιότητες. Eπίσης αν θα συναντιούνται μεταξύ τους, η σύνοδος περιφερειαρχών θα επισκιάζει και το υπουργικό συμβούλιο, ακόμη και τον τρόπο εκλογής; Και διανύουμε Φεβρουάριο. Μέχρι το Νοέμβριο θα προλάβει η κυβέρνηση; Έχει και την αλλαγή του συστήματος εκλογής των βουλευτών να περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: