Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Βηματάκια

Ξανά τα εγκαίνια
Επειδή, όπως προκύπτει από την ειδησεογραφία, ο ένοικος του γκέτο της Ιώνων είναι η πλέον αποδεκτή πολιτική προσωπικότητα στη Θράκη και επειδή μεγάλη ήταν η χαλάστρα που έγινε για τους τοπικούς οι οποίοι διακαώς επιθυμούσαν να κρατήσουν την κορδέλα και να φωτογραφηθούν, ας βρεθεί μια αφορμή, έστω και αστεία, και να ξαναγίνουν τα εγκαίνια της τράπεζας. Και αν είναι δυνατόν, να γίνουν όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, παλικαρίσια οι άρχοντες μας να αναγνωρίσουν το λάθος τους, όταν είχαν κάπως στο περιθώριο τον ένοικο ή τουλάχιστον να υποδείξουν αν υπήρχε κάποιος που τους εμπόδιζε (και πως) από το να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στον εξαίρετο, όπως αποδεικνύεται, αυτό διπλωμάτη.
Απαράδεκτη εικόνα
Απαράδεκτη είναι η εικόνα που έχει το εθνικό μας σύμβολο, η ελληνική σημαία, στο παλιό δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής. Όποιος επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέρος θα αντικρίσει μια σημαία σκισμένη σε χίλια κομμάτια, η οποία μάλιστα είναι αρκετό καιρό έτσι, σύμφωνα με τους θαμώνες των δικαστηρίων. Δεν ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την εικόνα αυτή, αλλά απορούμε πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Κυμπαρίδης δεν είδε αυτή την κατάσταση. Ίσως πρέπει να επιληφθεί του θέματος και μάλιστα σύντομα…
Δουλειές στο παζάρι
Εργασίες άρχισε ο Δήμος στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Ξηλώνονται οι σιδερένιες κολώνες για να μπουν άλλες, πιο στιβαρές στην κατασκευή, ώστε οι εγκαταστάσεις εκεί να αποκτήσουν μονιμότερο χαρακτήρα.
Κλειστή η Εγνατία
Έμφραγμα από σήμερα στην κίνηση των Ι.Χ από και προς την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Από τις 11 το πρωί οι δασεργάτες κλείνουν επ’ αόριστον τον κόμβο των Βρασνών, αποκλείοντας έτσι την μοναδική δίοδο της Ε γνατίαςΟδού. Οι δασεργάτες καταγγέλλουν ότι μένουν απλήρωτοι για πάνω από 5 μήνες, ενώ τους οφείλονται και δεδουλευμένα παλαιότερων ετών. Όσοι είναι να ταξιδέψετε για Θεσσαλονίκη, σκεφτείτε το ξανά!
Έχουμε σχέδιο;
Σε 2-3 αγώνες δεν τα πήγε καλά ο Ζίκο και τον ξαπέστειλε ο Ολυμπιακός. Εμείς έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος γύρος για να πούμε του Γάλλου αντίο. Και το ζήτημα είναι πως δεν έγινε κατανοητό γιατί, τελικά, έφυγε. Έπαιρνε πολλά, δεν έκανε καλή δουλειά, δεν ήταν σε συμφωνία με τους παίκτες; Πρέπει ακόμη να ειπωθεί και το εξής: και άγνωστος να είναι κάποιος παίκτης του Πανθρακικού, με 1-2 καλές εμφανίσεις και με κάποια δημοσιεύματα που αναγνωρίζουν τη μεγάλη του ποδοσφαιρική αξία και ο παίκτης παίρνει μεταγραφή. Δεν είναι εύκολο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θέλει και νέους παίκτες με ταλέντο και ορμή, αλλά και έμπειρους που όμως μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές και όχι να την χαντακώσουν. Μακάρι η διοίκηση να πράττει βάσει σχεδίου και αυτό το σχέδιο να τους βγει σε καλό του χρόνου.
Πολύ βιασύνη
Από την μια λέμε «όλοι μαζί» για να κάνουμε την πολιτική ανατροπή στο Δήμο Κομοτηνής και από την άλλη εμφανιζόμαστε σαν σωτήρες και ανακοινώνουμε από το κρατικό ραδιόφωνο την υποψηφιότητά μας! Αν και δεν υπάρχει επικοινωνιολόγος, νομίζουμε ότι αυτοί που τον συμβουλεύουν έπεσαν … στο κενό. Γιατί κύριοι ξέρετε τι θα γίνει με τον «Καλλικράτη»; Περιμένετε λίγο. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Ίσως είναι αργά
Τα είπαν οι δήμαρχοι στην ΚΕΔΚΕ ωστόσο δεν διαφοροποιήθηκαν αισθητά από όσα είχαν αποφασίσει και για την διοικητική αναδιάρθρωση που είχε αποφασίσει η ΝΔ. Πάντως, αν ζοριστούν, σε περίπτωση που συμβεί αυτό, οι δικοί μας, όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στην Αν. Μακεδονία, ας έχουν μαζί τους τον υφιστάμενο αυτοδιοικητικό χάρτη και ας φέρουν ως επιχείρημα, ότι νομοί ίδιας έκτασης και πληθυσμού έχουν από 15 έως και 20 δήμους. Άλλωστε, πως αλλιώς προέκυψαν οι άνω των 1000 δήμων που υπάρχουν σήμερα; Και να το ξαναπούμε: Διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας θα είχε νόημα να είχε γίνει μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τότε όμως είχαμε δουλειές, σκοτωνόμασταν μεταξύ μας. Ήρθε και το σχέδιο Μάρσαλ που αντί να φτιάξει βιομηχανίες δημιούργησε βιομήχανους και έκτοτε η χώρα πήρε το δρόμο της για να φτάσει στην σημερινή κατάσταση.
Μήνυμα…
Μία είναι η λύση για να τα πάει καλά η νέα πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα του δήμου μας, Νίκη Μουστάκα! Να κάνει έναν μικρό ανασχηματισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο. Γιατί υπάρχει κάποιος, ο οποίος την βρίζει συστηματικά και λέει συνέχεια όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι «δεν θα τα καταφέρει». Άλλωστε αγαπητή πρόεδρος, η απουσία του από το σχήμα δεν θα σας βλάψει καθόλου. Είναι (υποτίθεται) από διαφορετικό πολιτικό χώρο, άσχετα αν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών σας στήριξε!
Ανακαίνιση
Ανακαινίζεται και πάλι γραφείο αυτοδιοικητικού της περιοχής μας, απ’ ότι μαθαίνουμε! Βιάζεται φαίνεται να το παραδώσει…
Εύκολες οι εξετάσεις
Εντωμεταξύ, τείνει να γίνει κατανοητό ότι η «αναθέρμανση» της αγοράς, δηλαδή η κατανάλωση, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να αυξήσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Γιαυτό , όλο και εντονότερα, γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και κυρίως επιδομάτων. Άλλωστε, ούτε από την αύξηση των έμμεσων φόρων δεν είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν τρύπες του ελλείμματος καθώς ο κόσμος θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αγορές που κάνει. Να γιατί κάθε μέρα μας συγκρίνουν με την Αργεντινή. Προφανώς μας προετοιμάζουν για επώδυνες λύσεις οι οποίες προδήλως θα πλήξουν τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους και όχι φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο. Πάντως οι προφορικές εξετάσεις που δώσαμε για σχέδιο εξυγίανσης ήταν μάλλον εύκολες και η κυβέρνηση έχει περιθώριο ως τον Ιούνιο να σχεδιάσει τα μέτρα της πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.
Νέος περιφερειάρχης
Περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναλαμβάνει ο αρχιπύραρχος Γιάννης Αρσενίου, ο οποίος κατάγεται απ’ ότι μαθαίνουμε και από το Κόσμιο. Βέβαια η τοποθέτηση του αυτή, δυσαρέστησε ορισμένους στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ίδιοι είχαν προτείνει άλλον για την συγκεκριμένη θέση…
Όλοι μαζί…
Τελικά μια Τοπική Οργάνωση ενός κόμματος, όπως στην προκειμένη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ στον Κέχρο, δεν μπορεί να κάνει για ορισμένους μια μικρή συνεστίαση, με την συμμετοχή κομματικών στελεχών! Πρέπει να καλεστούν δηλαδή και ο κοινοτάρχης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο δήμαρχος που στήριξε τη ΝΔ. Όχι, τέλειωσαν αυτά…
Όνειρο θερινής νυκτός
Ειπώθηκε στην συνάντηση των αγροτών στο κτίριο της ΕΑΣ. «Την Δευτέρα πρέπει να είναι εδώ, να τ’ ακούσει και ο Στυλιανίδης», ανέφερε ένας αγρότης! Βέβαια πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στην συγκέντρωση των αγροτών στη Περιφέρεια, ο Μπαράκ Ομπάμα, παρά ο Στυλιανίδης.
Καινούργια δίκη
Σήμερα δικάζεται στην Αθήνα η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για τα χαμένα σιτηρά της ΕΑΣ Ροδόπης. Για να δούμε τι θα γίνει! Θα κερδίσει η ΕΑΣ Ροδόπης ή θα παρθεί κι άλλη αναβολή, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάει για μετά από δύο χρόνια περίπου. Πάντως άλλοι έπρεπε να ήταν στο σκαμνί. Κάποιοι είναι στον άλλο κόσμο και άλλοι έχουν … ασυλία!
Ένα μεγάλο μπράβο
Έτοιμα πλέον τα συνεργεία για να μεταφέρουν από την Γερμανία 4 τόνους σκυλοτροφές για τα αδέσποτα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του στον καλό συνάδελφο Δημήτρη Πέτροβιτς που εξασφάλισε τροφή, αλλά και ιατρικό προσωπικό για τις στειρώσεις των ζώων στη γειτονική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: