Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Βηματάκια

Τώρα πείστηκαν όλοι
Να σωθούν τα προσχήματα στη «Σύγχρονη Πόλη» επιχειρήθηκε με την χθεσινή επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μήπως και παραπλανηθεί κάποιος που δεν είχε ως τώρα κατανοήσει ότι τον παραίτησαν τον πραγματικά σεμνό και ταπεινό πρόεδρο. Πολύ καλύτερος από άλλους που είχαν δει αυτή τη την θέση ως σκαλοπάτι για να αναρριχηθούν ή για να φτιάξουν το προφίλ τους, ο Ερελιάδης ποτέ δεν έγινε αιτία διαμάχης στο συμβούλιο, τουναντίον έδρασε πολλές φορές πυροσβεστικά αλλά και χωρίς παραχωρήσεις δεξιά ή αριστερά. Από πέρυσι είχε σημάνει η ώρα του αλλά είχε σωθεί από τους ύμνους της αντιπολίτευσης υπέρ του. Τώρα «απολαμβάνει» μια εργασία που ήδη έχει γίνει στη ΤΕΔΚ. Αλλά και αν ακόμη ίχνος αλήθειας είχε το θέμα , ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου περισσότερο διαπαραταξιακό κύρος θα είχε ηγούμενος αυτής της… διαβούλευσης.
Δικαιολογημένη γκρίνια
Δυσαρεστημένος είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Γευσιγνωσία» Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος παρέμεινε … στην θέση του! Κι αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια στον Δήμο Κομοτηνής η τράπουλα μοιράζεται και μοιράζεται, αλλά ο πρώην αντιδήμαρχος παραμένει πιστός στο … υποβαθμισμένο πόστο του! Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Τσαλικίδης είναι υποβαθμισμένος, όντας ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της «Σύγχρονης Πόλης» σε ψήφους, βλέποντας τον εαυτό του στην Γευσιγνωσία για τρίτη χρονιά, την ίδια ώρα που άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που προσέφεραν λιγότερο (σε ψήφους) να είναι και για δεύτερη φορά αντιδήμαρχοι ή να πρωταγωνιστούν στον Δήμο.
Μυστήριο ο τόπος
Το περιβάλλον είναι προφανές πως είναι γνωστού ξενοδοχείου της Κομοτηνής, τα πρόσωπα τα είδαμε εδώ την ίδια μέρα, τώρα γιατί πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν στην Ελβετία την έκοψε την πίτα της η Φιλόπτωχος;
Μαγαζάκι
Έκπληκτοι μείνανε όλοι οι Κομοτηναίοι φίλαθλοι που έβλεπαν την Κυριακή το βράδυ, την γνωστή σε όλους εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή». Σ’ αυτήν άκουσαν έκπληκτοι το Νίκο Καρούλια, συμπαρουσιαστή και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να σχολιάζει τον αγώνα της αθηναϊκής ομάδας μ’ αυτήν του Πανθρακικού και να λέει ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν δική του επιλογή για τον πάγκο της ομάδας μας κι ότι αυτός τον έστειλε στον Πανθρακικό! Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ της εκπομπής, εκθείασαν την επιλογή του, λέγοντας πως ο Καβαλιώτης προπονητής θα κάνει δουλειά στον Πανθρακικό! Τελικά έχουμε διοίκηση, σκάουτερ ή κάτι παραπλήσιο;
Σε αγώνα δρόμου
Θα αναθεωρηθεί, θα επανασχεδιαστεί, θα διερευνηθεί το ΕΣΠΑ, θα τα ξανακοιτάξουν τα ενταγμένα έργα, ίσως και τα ανένταχτα…Το θέμα είναι να προλάβουν και τις προθεσμίες και τα ποσοστά απορρόφησης των κονδυλίων. Γι΄αυτό, προφανώς, εκλήθησαν από την κ. Κατσέλη οι περιφερειάρχες. Για να τρέξουν γρήγορα και αποτελεσματικά το ΕΣΠΑ καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, ενώ, όπως γίνεται πάντα, με τις εκλογές, αργεί η έναρξη υλοποίησης έργων.
Προς κατάργηση;
Συζητείται η κατάργηση κάποιων γενικών γραμματειών που κατά κοινή διαπίστωσή δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. «Σαφέστατα δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους εργαζόμενους σε αυτές τις γενικές γραμματείες αφού θα παραμείνουν στη θέση τους ή θα διατεθούν σε άλλη γενική γραμματεία». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν εξετάζεται ενδεχόμενο να καταργηθεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Λέτε να καταργηθεί; Από το να της βάζουν βόμβες!
Ούτε που ακούγονται
Ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα μαχητικό το αγροτικό κίνημα στη Ροδόπη αλλά δεν είχε περιέλθει και στην σημερινή αφασία. Γίνεται αγροτικός συνδικαλισμός με MERCEDES και θηριώδη τζιπ; Ε, τόσα χρόνια γινόταν, γιατί να μη συνεχίσει να γίνεται;
Έρχεται η Μπατζελή…
…στην Κομοτηνή! Στις 29 Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες μας θα βρίσκεται στην πόλη μας η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της περιοχής μας και δεν συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα υποτονική είναι η συμμετοχή στον γειτονικό νομό Έβρου (και λόγω του καιρού), όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο τελωνείο των Κήπων, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Πάντως σε ότι αφορά τους αγρότες της Ροδόπης ενημερωτικές συναντήσεις, «ανοιχτές» σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για τις σύγχρονες εξελίξεις και τάσεις στον αγροτικό τομέα, θα πραγματοποιούνται τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο, στο Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής.
Αντιπαρήλθε με τρόπο…
Ανακοίνωση φαρμάκι εξέδωσε εχθές ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης. Όχι, ούτε τίποτε γαλλικά είπε ούτε καταφέρθηκε πολιτικά κατά κάποιου. Και θα είχε και μεγάλο δίκιο να το κάνει καθώς μεγάλος ήταν και ο παραγκωνισμός του στα εγκαίνια της τουριστικής διόδου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο νομάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, δείχνοντας με τρόπο και ποιοι είχαν άγνοια του έργου, ενώ αντιπαρήλθε, όπως έγραφε, τα υπόλοιπα, αφού όπως τόνισε, μέλημα δικό του και των συνεργατών του εί ναι η αναπτυξιακή πορεία του τόπου και των κατοίκων του. Εκπλήσσει ευχάριστα αυτός ο νομάρχης.
Υδροπλάνο στη Σαμοθράκη;
Έναρξη των δρομολογίων, που θα διεξάγονται με υδροπλάνα, προβλέπεται από σήμερα, με αφετηρία το Βόλο και προορισμό την Αθήνα. Η ιδιωτική εταιρεία Argo Airways, πρόκειται να προσγειώσει τα υδροπλάνα της αύριο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, με στόχο την έναρξη προγραμμάτων, των δρομολογίων. Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει αρχικά, στην γρήγορη και ασφαλή μετάβαση των επιβατών στον προορισμό τους, και στη μείωση του κόστους μεταφοράς. Οι πρώτες πτήσεις της Argo Airways πριν από δύο περίπου μήνες είχαν προορισμό τη Σκιάθο και τα αρχικά μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετικά. Η εταιρεία εκτιμά ότι η κίνηση θα αυξηθεί τους μήνες του καλοκαιριού προς τις Σποράδες ενώ στα αμέσως επόμενα σχέδιά της περιλαμβάνεται η επέκταση των πτήσεων προς τα Βαλκάνια μέσω Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Σαμοθράκη, τη Χαλκιδική και τη Θάσο.
Επικοινωνιακό «καθάρισμα»
Το άσχημο είναι να μην σε βγάζει από την θέση σου ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος δηλαδή, αλλά ο επικοινωνιολόγος του, ο οποίος κάνει το «κουμάντο»! Γιατί αν σου πει ο δήμαρχος, «πρέπει να φύγεις απ’ αυτήν την θέση, γιατί θα χρησιμοποιήσω αλλον», μπορείς να το χωνέψεις, αλλά να σε «καθαρίζει» άσχετος άνθρωπος πάει πολύ. Και να φανταστείτε ότι αυτός μετά τις εκλογές και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, θα φύγει … θα πάει αλλού! Ορισμένοι όμως θα παραμείνουν εδώ!
Πάντως, πλειοψηφών
Τρίτη φορά στη «Γευσιγνωσία» ο πλειοψηφών σύμβουλος, αλλά θα είναι αυτός που θα κάνει τις διαδικασίες για την διαδοχή στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Και μετά, θα αναλάβει η κ. Φελίνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: