Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Να μείνει μόνιμα
Καλή επιλογή, για προπαγάνδα, έκανε ο προσωρινός ένοικος του γκέτο της Ιώνων πηγαίνοντας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων. Αλλά, ας ακολουθήσει την προτροπή του Κουτσογιάννη και να μείνει εκεί. Χρονίως, καθότι αθεράπευτος είναι. (ο ένοικος).
Για κλάματα
Αυτό το «γλείψιμο» που γίνεται από ορισμένους στον βουλευτή Ροδόπης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, είναι απίστευτο. Όχι ότι δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε κάποιους ανθρώπους της ενημέρωσης να πέφτουν τόσο χαμηλά μ’ αυτά που κάνουν! Άραγε δεν ήταν αυτοί και οι συνεργάτες τους, που μέχρι χθες χλεύαζαν τον βουλευτή και τον κριτίκαραν για κάποιες πρακτικές του; Έλεος. Ορισμένες συμπεριφορές έχουν και τα όρια τους!
Οικονομία
Το είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την χρονιά που φεύγει και μείναμε σύξυλοι! «Θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες μας, κάτι που σημαίνει μείωση των τεχνικών έργων». Δηλαδή τα 50 έργα που είχε παρουσιάσει σ’ έναν απολογισμό του για τα πρώτα δύο χρόνια (άσχετα αν δεν τα είδαμε ποτέ αυτά) της δημοτικής αρχής, δεν θα έχουμε την χαρά να τον ξαναυποστούμε;;; Να μην ξεχνάει ο δήμαρχος ότι είναι και προεκλογική η χρονιά! Αλλά και πάλι αν θέλει να κάνει οικονομία από κάπου, μπορεί και μάλιστα πολύ εύκολα. Δίπλα του να κοιτάξει και στους συνεργάτες του … επικοινωνιολόγους!
Μόνο εδώ συμβαίνουν
Τα καλύτερα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Που αλλού διακινητής χασίς θα παραδινόταν στην αστυνομία, μαζί με τα δέκα κιλά χασίς που κατείχε, γιατί φοβόταν για την ζωή του; Ποιος ξέρει τι απειλές δέχθηκε και κυρίως από ποιους…
Αναζητείται πετρελαιάς
Αυτό που δεν βγαίνει μέχρι στιγμής στο στρατόπεδο της ΝΔ για τον Δήμο Κομοτηνής, είναι οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ! «Που πάμε ξυπόλυτοι στα αγγούρια», αναρωτιούνται και δεν έχουν άδικο. Οι εκλογές της αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο του 2010 δεν είναι καθόλου εύκολες. Κι αυτό, γιατί όσοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, όλοι μα όλοι, δηλώνουν πως αν το κόμμα δεν τους δώσει χρίσμα, θα συνταχθούν μ’ αυτόν που θα το πάρει! Οπότε; Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες λοιπόν… Εκτός αν οι παράμετροι αλλάξουν, στον χώρο της ΝΔ. Βλέπετε τα πράγματα δεν είναι σαν το 2006, όπου το πετρέλαιο δινόταν απλόχερα. Τώρα ακρίβαινε κι αυτό!
Φύγε εσύ, έλα εσύ!
Η τραγική πορεία του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα έχει οδηγήσει τους ιθύνοντες της ομάδας της Κομοτηνής σε ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου υλικού της ομάδας. Κι αυτό γιατί όλοι στον Πανθρακικό έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική (δυο βαθμοί σε δεκαπέντε αγώνες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας). Οι διοικούντες πάντως (δηλαδή ο ένας και μοναδικός) κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν. Έτσι διαβάζουμε και ακούμε (γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει), ότι οι Ντιαλό, Ένγκαμπι, Ρόκα, Κλεμάν, Βελάσκο, Μίτου, Όρακ και Ολίσε βρίσκονται προ την πύλη της εξόδου για διαφόρους λόγους. Βελάσκο και Ολίσε έχουν δεχτεί πολλές κρούσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας ενώ για Ντιαλό, Κλεμάν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Πανσερραικό όπως επίσης για τους Όρακ και Βρονταρά. Μέσα σ’ όλα αυτά πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Κομοτηνή και ο πρώην προπονητής του Διαγόρα Παύλος Δερμιτζάκης, με τις φήμες να φουντώνουν για την αντικατάσταση του Αλμπέρ Καρτιέ είτε άμεσα είτε το καλοκαίρι.
Σκορπίζανε ελπίδες
Άλλαξε διοίκηση ο Πανθρακικός, αλλάζει παίκτες, άντε να αλλάξει και νοοτροπία ο μεγαλομέτοχος… Πέρυσι που όλα πήγαιναν ρολόι οι επιτυχίες κάλυπταν τα πάντα., αδυναμίες και ερασιτεχνισμούς. Φέτος που όλα ανάποδα πήγαιναν από την αρχή, όλα τα στραβά ήρθαν στην επιφάνεια. Και δυστυχώς, υπήρχαν και πολλοί που δεν καταλάβαιναν τι γινόταν και σκορπίζανε ελπίδες. Τα πάντα γύρω κατέρρεαν και αυτοί έκαναν λόγο για νέα αρχή, μέχρι και σε τρεις νίκες ως την λήξη του πρώτου γύρου υπολόγιζαν.
Θεσμικές απουσίες
Μόνο συνέντευξη τύπου δεν ήταν η προχθεσινή του Πανθρακικού, όπου παρουσιάστηκε ο νέος πρόεδρος της ομάδα Δημήτρης Τζελέπης. Κι αυτό γιατί κανείς από τους παρευρισκόμενους της ΠΑΕ δεν δέχθηκε ερωτήσεις, παρά έκαναν μόνο δηλώσεις. Αν ήταν έτσι, καλό θα ήταν να γινόταν κάποια εκδήλωση, για να δώσουνε το παρών και οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης. Τώρα στα δύσκολα να δούμε που βρίσκονται. Στα εύκολα έπαιρναν αεροπλάνα για να είναι στην ώρα τους στην φιέστα ανόδου της ομάδας…
Δικαίωση
Δεν παίζεται με τίποτα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης. Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του κράτος, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της ΝΔ, του είπε «πως είναι η τελευταία σας ευκαιρία»! ο Σωκράτης Ξυνίδης συνέχισε και τόνισε πως «η ΝΔ πρέπει πρώτη να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, διότι αυτή τον έχει συν-δημιουργήσει, ως προς το μέγεθος των αντιξοοτήτων που καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να δείξετε αξιόπιστοι απέναντι στον Ελληνικό λαό!». Κάθε μέρα που περνάει ο βουλευτής της γειτονικής Ξάνθης, δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του!
Δεν είναι για μας…
Πλησιάζει η τελευταία ημέρα του έτους, κατά την οποία η γειτονική Αλεξανδρούπολη γεμίζει μαγκάλια, γευστικούς μεζέδες και τσίκνα, ως επακόλουθο. Στην Κομοτηνή, να το ξαναπούμε, ζήσαμε την πρώτη «Μαγκαλιάδα» αλλά δυστυχώς δεν είχε συνέχεια καθώς τα έξοδα ήταν πολλά για τον Δήμο. Αφού δε ούτε δημότες ούτε και φορείς δραστηριοποιήθηκαν, το ΕΒΕΡ κάτι έκανε, μάλλον δεν θα ξαναδούμε μαγκάλια στου δρόμους. Άλλωστε, είμαστε και ενός επιπέδου…
Μονομαχία στην TV
Σε ζωντανή μετάδοση από την βουλή και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού βγήκε προχθές ο βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, για να συμμετάσχει σε διάλογο με τους παρουσιαστές – σχολιαστές του δελτίου και τον πρώην υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κι ενώ η συζήτηση ξεκίνησε πολύ καλά και ο Γιώργος Πεταλωτής υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, ήρθε ο συνάδελφος του της ΝΔ και όξυνε τα πνεύματα, με αποτέλεσμα ο γνωστός για την ηπιότητα και την πραότητα του βουλευτής Ροδόπης να βγει απ’ τα ρούχα του. Δηλαδή μέσα σε 60 μέρες κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και έφερε την Ελλάδα σ’ αυτά τα χάλια; Μην τρελαθούμε κιόλας.
Ποιος έχει σειρά;
Το Ιράν κοροϊδεύουμε για τους μουλάδες, τον Αρχιεπίσκοπο είδαμε στο υπουργικό συμβούλιο να προτείνει κιόλας προς την κυβέρνηση. Ένα ακόμη επικοινωνιακό θαύμα. Άντε τώρα να δούμε αν θα έχει και συνέχεια. Άλλωστε στη χώρα κατοικούν και μουσουλμάνοι και βουδιστές και κρίσνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: