Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Πήγαν ή τον ξέχασαν;
Επειδή δεν προβλήθηκε πουθενά, για το μπαϊράμι, οι άρχοντες του τόπου δεν πήγαν να συγχαρούν τον ένοικο του γκέτο της Ιώνων; Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν. Είτε όντως δεν πήγαν, είτε πήγαν αλλά το προσκύνημα δεν καταγράφηκε δημοσιογραφικά. Μπορεί βέβαια και να καταγράφηκε, αλλά να μην δημοσιοποιήθηκε.
Γιώργος εναντίον Γιώργου
Ξαναχτύπησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος μετά το σήκωμα του λαβάρου της επανάστασης στην εκλογική διαδικασία για τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε χθες και την εξής δήλωση: «Έλεος. Ο διασυρμός του κινήματος πρέπει να σταματήσει. Αρκετά με τους πειραματισμούς που εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ το ψηφίζουν ο ένας στους δύο Έλληνες και αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών. Το βιογραφικό των 60 πρώτων ημερών της κυβέρνησης δυστυχώς έκλεισε με την περίπτωση Κουτούπη. Πριν κλείσει και το βιογραφικό των 100 ημερών επιβάλλεται να δείξουμε σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια γιατί η ανοχή του κόσμου εξαντλείται. Φτάνουν πια οι πειραματισμοί στις πλάτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των προβλημάτων του λαού». Τι μας νοιάζει εμάς θα πείτε; Μας νοιάζει, γιατί ορισμένοι τον φέρνουν στην Κομοτηνή συχνά για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και τον παρουσιάζουν ως το νέο ΠΑΣΟΚ!!! Μωρέ τι μας λες; Άραγε οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση μαζί του (απ’ όπου και η φωτογραφία), τι έχουν να πούνε άραγε τώρα; Συμφωνούνε μαζί του; Εμείς όχι!
Όπως στην ταινία
Δηλαδή, οι γίγαντες νίκησαν τον λαγό στιφάδο, όπως στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» είχαν νικήσει και τον μουσακά. Καλά έλεγε ο Σαββόπουλος, εσείς τρώτε και πίνετε και μας, μας τρώει η αρκούδα…
Ξεμπέρδεψαν με την οικογένεια
Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα και μένει μόνο να επαληθευτεί η δήλωση Ιλχάν Αχμέτ ότι αν βγει ο Σαμαράς θα σταματούσε την πολιτική του δραστηριότητα, ποιος έχει και την παραμικρή αμφιβολία ότι αν υποψήφιοι ήταν μόνο η Ντόρα και ο Ψωμιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα εκλεγόταν αρχηγός της ΝΔ; Η Ντόρα δεν νίκησε, γιατί πολύ απλά δεν την ήθελε ο κόσμος. Στο πρόσωπο της η πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπουν τον πατριάρχη της οικογένειας Μητσοτάκη. Και τουλάχιστον στους νεοδημοκράτες, η διαδικασία της εκλογής από την βάση τους έδωσε την δυνατότητα να ξεμπερδέψουν μια για πάντα με την οικογένεια. Μένει βέβαια ο Κυριάκος, αλλά εντάξει…
Ξεχασιάρης!
Ανακοίνωση έβγαλε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ξάνθης εναντίον του πρώην υπουργού Αλέκου Κοντού, δείχνοντας έτσι ότι η κόντρα καλά κρατεί ακόμα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ξέχασε τα πάντα ο κ. Κοντός; Ο κ. Κοντός, σε σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχθηκε επιτέλους και είπε κατά λέξη πως "Η Ν.Δ. πέρασε μια οδυνηρή ήττα την 4η του Οκτώβρη". Δείχνει όμως να μην θέλει να καταλάβει σε τι ακριβώς οφείλεται αυτή η οδυνηρή ήττα. 50 ημέρες τώρα, δεν ακούσαμε από τον ίδιο, ούτε από κανέναν της προηγούμενης κυβέρνησης, μια παραπάνω κουβέντα για αυτή την "οδυνηρή ήττα". Δυστυχώς όμως, δείχνει να μην έχει καταλάβει ούτε και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών του κόμματός του, όπου χιλιάδες πολίτες, σε μια συμμετοχική διαδικασία που πρώτο το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου καθιέρωσαν πριν 6 χρόνια, ανέπνευσαν για πρώτη φορά ΑΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Που μπόρεσαν επιτέλους να εκφραστούν και καταδίκασαν αυτές ακριβώς τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές με τις οποίες ο κ. Κοντός συνεχίζει να πορεύεται».
Κλείνουν σχεδόν όλα
Δεν έμεινε ανοικτό για ανοικτό σχολείο στη Ροδόπη. Λόγω συρροής περιστατικών γριπώδους συνδρομής, ο Νομάρχης Ροδόπης έθεσε εκτός λειτουργίας και τα παρακάτω τμήματα και τάξεις: 2/Θ Μειονοτικό Σχολείο Ληνού, 2/Θ Μειονοτικό Σχολείο Παλλαδίου,3ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, 10ο Δημοτικό Σχολείο (Τμήμα Α1). Πάντως η στήλη απ’ ότι φαίνεται θα πέσει μέσα, όταν και έγραφε πριν 2 εβδομάδες ότι λόγω της έξαρσης της γρίπης, τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Οι άλλοι άλλαξαν
Το σκοπιανό ήταν η αφορμή της πρώτης κόντρας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά την εκλογή Σαμαρά. Ο Σαμαράς παραμένει στις ίδιες θέσεις που είχε ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι άλλοι άλλαξαν. Και άλλαξαν στο στυλ που όπως ακούτε οι παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, έγιναν… υπερπτήσεις. Δηλαδή, πετούνε τα τούρκικα μαχητικά πάνω από τα νησιά, αλλά ούτε λόγος για παραβίαση.
Μέντορας
Συνταγή επιτυχίας ψάχνει ο Καρτιέ, ο προπονητής του Πανθρακικού για να ξεφύγει η ομάδα από τα αδιέξοδα τα οποία έχει περιέλθει. Πάντως εμείς θα θέλαμε να του δώσουμε μια συμβουλή! Καλό είναι να ακολουθεί τις πολιτικές (γιατί πολιτικές υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο) και τις στρατηγικές του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Ας γίνει ο δήμαρχος ο μέντορας του! Τότε να δεις επιτυχίες ο Αλμπέρ Καρτιέ και ο Πανθρακικός…
Burberry και άστεγοι
Εγκαινιάστηκε η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ και Σίτισης Αστέγων και Απόρων και κάποιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής φόρεσε τα Burberry (Μπέρμπερι) και πήγε. Δεν κρατούσε τουλάχιστον τα προσχήματα, ειδικά γι’ αυτόν τον χώρο!
Μια παλιά φωτογραφία…
Περίεργο ενταύθα: Όχι κύριε, παλιά ήταν η φωτογραφία του Στυλιανίδη με τον Σαμαρά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και δεν την έβγαλαν προχθές που ο δικός μας ο ουδέτερος και ενωτικός πήγε να δει το νέο αρχηγό της ΝΔ. Άλλωστε, τι να του έδειχνε στον υπολογιστή, τα αποτελέσματα στη Ροδόπη, ή καλύτερα (δηλαδή χειρότερα), την διαφορά που πήρε η Ντόρα στην Ξυλαγανή, στον τόπο του δικού μας. Πάντως στα κανάλια δεν βγήκε ακόμη και μάλλον θα αφήσει να καταλαγιάσει ο θόρυβος των εκλογών, καθότι πιθανή είναι η ερώτηση για το ποιον στήριξε ο ιδιος. Και άντε μετά να πείσει τα θηρία των Αθηνών, όπως κάνει με τα καθρεφτάκια που μοιράζει στους ιθαγενείς τοπικά.
Έπρεπε καλύτερα
Εντωμεταξύ, γιατί δεν περίμενε ακόμη μια μέρα ο δήμαρχος ώστε τα εγκαίνια να συμπέσουν με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία; Και γενικότερα, πολύ φτωχική η εκδήλωση σε σχέση με το πόσο σημαντικά είναι τα δύο κτίρια στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλοί περισσότεροι θα μπορούσαν αν είχαν προσκληθεί και να δοθεί πανηγυρικός τόνος ώστε η Κομοτηνή να «έπαιζε» πανελλαδικά αφού τέτοιες δομές, δύσκολα να βρεθούν σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: