Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Σαν την Ελβετία
Έχει βαλθεί να μας τρελάνει… Τον δικαίωσε, υποστηρίζει ο Στυλιανίδης, η ουδέτερη στάση του στην εκλογή αρχηγού, αφού έδρασε «ενωτικά» στο «βαθιά πολωμένο κλίμα». Πάντως, χώρες όπως η Σουηδία και η Ελβετία είχαν καλύτερες δικαιολογίες για την ουδετερότητα στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Κάποιοι άλλοι δε αν και ουδέτεροι, διέδιδαν ότι είναι με τον έναν ή τον άλλο αντίπαλο ώστε να αποκομίσουν κέρδη από τον όποιο νικητή. Καλύτερη όλων η Τουρκία που λίγο πριν μπουν στο Βερολίνο τα ρωσικά άρματα, τάχθηκε στο πλευρό των συμμάχων. Και για να τελειώνουμε, 17 χιλιάδες ψήφους πήρε ο Στυλιανίδης, οι 1000 περίπου ήταν από το ΠΑΣΟΚ. Αν τα βάλει κανείς κάτω τα νούμερα και τα μετρήσει, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων δεν τον ψήφισαν οι Ντορικοί. Άρα, πια ενότητα διαφύλαξε, του Μέτιου με τον Ναλμπάντη, ή της Μάγδας με τον Γραβάνη. Και που το είδε το πολιτικό (με την κακή έννοια), κλίμα; Άντε χάρηκαν λίγο όσοι νίκησαν και λυπήθηκαν όσοι έχασαν, δεν μαυροφορέθηκαν κιόλας, ούτε λόγια αντάλλαξαν….
Ας γελάσουμε λίγο
Σε Αλή Πασά της Ελλάδος εξελίσσεται ο Παπανδρέου αφού αυθαίρετα διορίζει σε θέσεις κλειδιά τους εκλεκτούς της καρδιάς του. Τελευταίο ζωντανό παράδειγμα της αλαζονείας του αποτελεί ο - δίχως αντικειμενικά κριτήρια - διορισμός του φίλου και πρώην συγκάτοικου του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αυτή ήταν η αξιοκρατία που επικαλεστήκατε προεκλογικά κ. Παπανδρέου; Ήδη εκκρεμεί καταγγελία της Ντόρας στον ΑΣΕΠ!!!
Εγκαίνια
Πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια του Κτιρίου Σίτισης Αστέγων και Απόρων καθώς και της Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ του Δήμου Κομοτηνής. Ακόμη ένα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που οραματίστηκε η Νέα Πορεία και ο Τάσος Βαβατσικλής, εγκαινιάζεται από τον Δημήτρη Κοτσάκη. Στο κτίριο το οποίο δεν έγινε σχεδόν καμία παρέμβαση τα τελευταία τρία χρόνια, την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται εργάτες για να τακτοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Οι διαφορές στην φιλοσοφία της κάθε δημοτικής αρχής είναι φανερές!!! Το συγκεκριμένο έργο έχει χρηματοδότηση από την Ευρώπη, καθώς αυτή διεκδικήθηκε, ενώ τα όποια έργα υπάρχουν τώρα, γίνονται έπειτα από συνάψεις δανείων… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!
Απορία ψάλτου…
Όσο για την «μικρή» διαφορά παρά τους 2000 μουσουλμάνους που ψήφισαν Ντόρα, στην Ξάνθη που όλοι με την Ντόρα ήταν, πως και νίκησε με άνεση ο Σαμαράς;
Περί οικογενειοκρατίας
«H βάση της ΝΔ σάρωσε την οικογενειοκρατία» γράφει σήμερα μεγάλη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας και είναι κανείς να απορεί σε ποιο κοινό απευθύνονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αν δεν κάνω λάθος, η οικογενειοκρατία δεν εκδηλώνεται μόνο σε επίπεδο ηγεσίας αλλά στο σύνολο της σύνθεσης των πολιτικών κομμάτων. Είναι δυνατόν λοιπόν να καμαρώνει η Νέα Δημοκρατία ότι σάρωσε την οικογενειοκρατία όταν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα υπάρχει ο υιός Βαρβιτσιώτης, ο υιός Μητσοτάκης, η κόρη Μητσοτάκη, η κόρη Κεφαλογιάννη, ο υιός Μπεκίρης, η κόρη Καλατζάκου κτλ; Έτσι σαρώνει κανείς την οικογενειοκρατία; Και κάτι ανάλογο συμβαίνει δυστυχώς και στο ΠΑΣΟΚ καθώς η ιδιότητα του βουλευτή φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται πλέον στα αγαθά εκείνα που μπορούν να κληρονομηθούν. Τέλος, επειδή πολλά γράφονται κι ακούγονται για το συγκεκριμένο ζήτημα, σας θυμίζω μόνο ότι το...τανγκό θέλει δυο. Αυτοί βάζουν υποψήφιοι και εμείς τους ψηφίζουμε...
Γιαλαντζί γραμματέας
Ξεκίνησαν οι διαρροές στο τοπικό και κεντρικό τύπο για ορισμένους … βουλευτές! Νεότερες «πληροφορίες» από εφημερίδες αναφέρουν ότι για την θέση – κλειδί του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ προορίζετε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Άλλο που δεν θέλει ο Ευριπίδης, καθώς πλέον η μόνιμη κατοικία του είναι η Αθήνα και παρακολουθεί … τα τεκταινόμενα στην Ροδόπη από εκεί! Τώρα αν πάρει την συγκεκριμένη θέση, θα έχει την δικαιολογία ότι δεν θα μπορεί να έρχεται στον τόπο του. Αν πάρει βέβαια την θέση, γιατί οι πληροφορίες οι δικές μας, άλλα πράγματα λένε. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα της διαδοχής!!! Πάντως με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ορίσθηκε διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κόμματος παραμένει ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ενώ αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ορίσθηκε ο Θεόδωρος Δραβίλλας, τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.
Αξιοκρατία
Θα μου πείτε τώρα, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς να μην διαλέξει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε κάποια θέση κλειδί του κόμματος;;; Επειδή δεν τον στήριξε στις εσωκομματικές διαδικασίες;;; Εδώ το ΠΑΣΟΚ το στήριξαν τόσοι και τόσοι και κανένας απ’ αυτούς δεν παίρνει κάποια θέση! Όλα τα μαζεύουν οι … καθηγητές.
Μπράβο
Μέσω διαδικτύου και της γνωστής πλατφόρμας YouTube θα προβάλλονται ορισμένα δημοτικά Συμβούλια από δήμους του Έβρου και έτσι θα ταξιδεύουν σ’ όλο τον πλανήτη. Να ενημερώνονται και οι ξένοι και οι μετανάστες κι όσοι άλλοι αγαπούν αυτόν τον τόπο.
Δεν ψηφίζουν
Γεμάτο από μικρούς μαθητές ήταν χθες το παγοδρόμιο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Τόσο που απορεί κανείς αν αυτά τα παιδιά πάνε ποτέ στο σχολείο!!! Όχι δεν ήταν απ’ αυτά που τα σχολεία τους έκλεισαν για τη νέα γρίπη, καθώς οι μαθητές κουβαλούσανε και τσάντες. Πάντως το παγοδρόμιο προς το παρόν, έχει ενθουσιάσει τους μικρούς φίλους και παιδιά της πόλης μας. Μόνο που αυτοί δεν ψηφίζουν…
Μηχανισμοί
Τελικά ποιους μηχανισμούς πάλεψε ή θα παλέψει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς; Για να του πούμε μπράβο δηλαδή, δεν θα θέλαμε να δούμε σ’ ένα νομό να κατεβαίνουν κλόουν για υποψήφιοι, ώστε να εκλεγεί ο εκλεκτός του κόμματος, το καλό παιδί! Τέτοιες νοοτροπίες να δούμε ν’ αλλάζουν και ο νέος πρόεδρος θα πάει πολύ καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: